Misyoner okula bağış yalanlaması

Gazetelerde 'misyoner okuluna bağış' haberinde kaynak gösterilen ve Fethullah Gülen'in yeğeni olduğu iddia edilen Ali Bayram, söz konusu haber böyle yalanladı:

Misyoner okula bağış yalanlaması
Misyoner okula bağış yalanlaması
GİRİŞ 14.11.2006 17:30 GÜNCELLEME 14.11.2006 17:30

Gazetelerde yer alan 'bağış' haberine kaynak gösterilen Ali Bayram konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Fethullah Gülen'in yeğeni olduğu iddialarını yalanlayan Bayram'ın açıklamasının tam metni şöyle;

Bugün bazı gazetelerde yer alan 'Misyoner okuluna 2 milyon dolar bağış', 'Rahip okuluna 2 milyon dolar bağış' gibi başlıklarla sunulan haberlerde bazı yanlış anlamalar ve bilgi eksiklikleri bulunmaktadır. Bunları düzeltmeyi vicdani bir borç sayıyorum.

Öncelikle Hartford Semirany 150 yıllık köklü bir üniversitedir. Misyoner okulu olarak kurulan Hartford Seminary son 50 yıllık mazisinde misyonunu değiştirmiş ve semavi dinler ve din mensupları arası diyalog merkezi olarak çalışmaya başlamıştır. Bünyesinde Hristiyanlık, Yahudilik ve İslamiyet'le ilgili çalışmalar yapılmakta ve dünyanın dört bir tarafından gelen öğrenciler lisansüstü (master, doktora) öğrenim görmektedirler.

Üniversite yönetimi ile 1999 senesinden itibaren devam eden diyaloğumuz neticesinde okul bünyesinde bulunan İslami İlimler Fakültesi'ni büyütüp geliştirme ve bu fakülte öncülüğünde İslam'ın doğru tanıtılması için panel, konferans ve çeşitli akademik çalışmaların düzenlenmesinde ortak bir düşünceye varılmış, tecrübelerimizle ve gücümüzün yettiği ölçüde maddi olarak bu çalışmalara katkıda bulunacağımız ifade edilmiştir.


Bugünkü gazetelerde bahse konu olan 2 milyon dolar gibi bir bağışın yapılmış olduğu doğru değildir. Üniversite yönetimine ödenmiş tek bir dolar yoktur. İslami kürsünün kurulup geliştirilmesini amaçlayan sponsorluk anlaşmamız lisansüstü öğrencilerin akademik projelerinin desteklenmesinden ve İslamiyet ile ilgili konferansların düzenlenmesine katkıdan ibarettir.

İslamiyetin imajının maalesef günden güne kötüye gittiği ABD'de bu tür akademik çalışmalara büyük ihtiyaç vardır. Dinimizin doğru anlatılmasının ve özündeki barış mesajının iletilmesinin medeniyetlerarası diyalog ve hoşgörünün tesisine yapacağı hizmet tartışılmazdır. Bu tür iyi niyetli çalışmaların yazılı ve görsel basın kuruluşlarımız tarafından desteklenmesini rica eder, çalışmalarınızda başarılarınızın devamını dilerim.


Saygılarımla,
Dr. Ali Bayram

Hartford-Connecticut

Not: Gazetelerde çıkan haberlerden sonra üniversite yönetimi de bir açıklamada bulundu. www.hartsem.edu adresinden bu açıklamaya ulaşabilirsiniz.

----------------------------------------------------------------------


Hardford Seminary: Para alındığı doğru değil

Hardford Seminary Başkanı Heidi Hadsell de internet sitesinde yaptığı açıklamada, 'Ne yazık ki, Ali Bayram tarafından yapılan bu önemli girişim, tam da anlaşma aşamasında yanlış anlaşılmıştır. Hartford Seminary ve Dr.Ali Bayram bu aşamada iyiniyet beyanı imzalamıştır. Bu anlaşma, eğer Dr.Bayram, önerdiğimiz fikri destekleyecek sponsorlar bulmayı başarırsa, bahsettiğimiz akademik ve ilmi faaliyetleri gerçekleştirme amacıyla yapılacaktır. Hartford Seminary'nin para aldığı iddiası da doğru değildir.' dedi.


Haber7, ALİ BAYRAM'LA İLGİLİ BAĞIŞ HABERİNİ BÖYLE DUYURDU


ABD PAPAZ OKULUNA İSLAM KÜRSÜSÜ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi