Bakanlıktan Hepatit C soruşturması

Diyarbakır'daki Özel Diyaliz Merkezi'nde tedavi gören 22 hastada Hepatit C virüsüne rastlanması üzerine, bakanlık soruşturma başlattı. Bakan Akdağ konuya bizzat el koydu.

Bakanlıktan Hepatit C soruşturması
Bakanlıktan Hepatit C soruşturması
GİRİŞ 04.01.2007 00:50 GÜNCELLEME 04.01.2007 00:50

Bu arada, aralık ayında merkezde denetim yapıldığı ve hazırlanan raporda da diyaliz merkezindeki eksikliklere dikkat çekildiği ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, Bakan Recep Akdağ'ın konuya bizzat el koyduğu belirtildi.

Akdağ'ın talimatıyla, iddiaları incelemek üzere, Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Alaaddin Dilsiz ile birlikte bir müfettiş ve üç uzman görevlendirildi.
Bakanlık, yarın Diyarbakır'da olacak heyetin hazırlayacağı rapora göre hareket edecek.

Bu arada, daha önce de 66 kişide aynı virüse rastlanması üzerine diyaliz merkezinde denetim yapıldığı ve eksikliklerin bir bir rapor edildiği ortaya çıktı.

İki doktor ve 3 enfeksiyon kontrol hemşiresi tarafından hazırlanan raporda, hemşirelerin hastadan hastaya geçerken eldiven değiştirmediği, pansuman için kullanılan gazlı bezlerin uygun steril edilmediği ve şüpheli hastaların virüs bulunmayan hastalarla uzun zaman aynı makinaya bağlandığı öne sürüldü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
En çok savaş kazanan ülkeler belli oldu! Türkler tarih boyunca kaç savaş kazandı?
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan barış çağrısı: Yoksa bedelini bütün dünya öder!