Çocuk yurdunda eğitmen tecavüzü

Devlet yurtlarından sonra bir tecavüz olayı da Aziz Nesin Vakfı Yurdu'nda ortaya çıktı. Yurtta 2 gönüllü eğitmenin, bir kıza 4 yıldır tecavüz ettiği belirlendi.

Çocuk yurdunda eğitmen tecavüzü
Çocuk yurdunda eğitmen tecavüzü
GİRİŞ 09.01.2007 10:38 GÜNCELLEME 09.01.2007 10:38

Çatalca'daki Aziz Nesin Vakfı'nda 14 yaşındaki kız çocuğu Z.K.'nin 2 gönüllü eğitmen tarafından taciz ve tecavüze uğradığı iddiası üzerine Çatalca Cumhuriyet Savcılığı tarafından konu hakkında soruşturma başlatıldı.


Z.K. ile vakıfta kalan kardeşleri 11 yaşındaki E.K. ve G.K.'nın ifadesine başvurulurken, Z.K.'nın tecavüze uğrayıp uğramadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edileceği belirtildi. Taciz iddiası ile ilgili 2 eğitmen de soruşturma kapsamında gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, iddiayla ilgili soruşturma Aziz Nesin Vakfı'nda gönüllü eğitmenlik yapan ve adı açıklanmayan bir kişinin ihbarı üzerine başlatıldı. İddiaya göre, adı açıklanmayan ihbarcı, vakıftaki öğrencilerden 14 yaşındaki Z.K.'nin 2 eğitmen tarafından taciz edildiğini öğrendi.


Bunun üzerine Z.K.'yi taciz ettikleri iddia edilen F.I. ve E.A. ile tartışan eğitmen, Çatalca Cumhuriyet Savcılığı'na giderek ihbarda bulundu. İhbar üzerine Çatalca Cumhuriyet Savcılığı tarafından taciz iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Savcısı Cüneyt Gülabi Vurucu, tacize uğradığı iddia edilen 14 yaşındaki Z.K. ile vakıfta kalan kardeşleri 11 yaşındaki E.K. ve G.K.'yı ifadelerine başvurmak üzere bugün adliyeye çağırdı. Alınan ifadelerin ardından savcılık talimatı ile F.I. ile E.A., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.


Öte yandan, 3 kardeşin ifadeleri alınmadan önce adliyeye Gürpınar 80. Yıl Lisesi'nde görevli bir psikolog çağrıldı. 3 kız çocuğunun psikolog eşliğinde ifadelerinin alınmasının ardından Z.K.'nın tecavüze uğrayıp uğramadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edileceği belirtildi. 4 yıldır kardeşleriyle birlikte Aziz Nesin Vakfı'nda kalan Z.K.'nın anne ve babasının 7 yıl önce boşandığı, çocuklara bakamayan annenin de çocuklarını vakfa verdiği ifade edildi. Annenin de olayı öğrenmesinin ardından anne Gülhan K. çocuklarını vakıftan aldı. Vakıftan iddialarla ilgili bir açıklama yapılmazken, İstanbul dışında olan Ali Nesin'in İstanbul'a döneceği ve konuyla ilgili bir açıklama yapacağı belirtildi.
Tacize uğradığı iddia edilen Z.K.'nin avukatı Hanefi Atlaş ise, 'Z.K., verdiği ifadesinde vakıfta kalıp eğitmenlik yapan 2 kişinin tecavüzüne uğradığını söyledi.


Tecavüz ve taciz olayları, Z.K.'nin ifadesine göre 4 yıldır yaşanıyormuş. Bu toplumsal bir yaradır. Yetkililerin bir an önce harekete geçerek bu konuya el atmasını bekliyoruz. Bizim şikayetimiz üzerine savcılık soruşturma başlattı. Vakıfta başka çocukların taciz edilip edilmediği soruşturma çerçevesinde ortaya çıkacak' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar