Mehmet Barlas: Diospara'nın önü açıldı

Mehmet Barlas Hrant Dink'in Ermeni Diosparasını birbirine bağlayan iddaiların önündeki tek engel olduğunu belirterek, bu cinayetin ABD'nin gündemindeki Ermeni soykırım iddialarının onayını hızlandırmak için yapılabileceğine dikkat çekti.

Mehmet Barlas: Diospara'nın önü açıldı
Mehmet Barlas: Diospara'nın önü açıldı
GİRİŞ 19.01.2007 15:56 GÜNCELLEME 19.11.2018 15:53

Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas olay sonrasında canlı yayınla Haber7 televizyonuna katıldı ve gelişmeyi şu şekilde yorumladı...

 

'Hrant dink sadece Türk Ermenisi olmaktan öteye bir insandı. ABD'da göndeme getirilen Ermeni tasarını hızlandırmak için mi tetik çekildi? Bilemiyorum ama tetiği çeken parmak her kiminse mutlaka bir istikrarsızlığı hedef almak için çekmiştir. Suikastı kim yaptı, kimi hedef aldı bilemem ama çok vahim bir gelişme. Bu kurşun hoşgörüye, demokrasiye ve insan haklarına da sıkılmış bir kurşundur.

Ermeni Diasporasını birbirine bağlayan tek öğe Elif Şafak'ın romanında belirtildiği gibi Türklerin birer katilamcı olduğu iddiasıydı. Hrant Dink bu iddiaların önündeki en büyük engeldi. Bu yüzden Hrant Dink diaspora'nın önünde bir engeldi. Ama şimdi bu durum Ermeni diasporası için de bir koz haline gelmiş oldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı