İşte CHP'nin unutmadığı renkler!

CHP Kuşadası örgütünün yayın organı olan Altıok gazetesindeki 'Bu ülkenin pırıl pırıl renklerini unutmadık' haberinde Mehmet Ali Ağca gibi ilginç isimlerin de fotoğraları var.

İşte CHP'nin unutmadığı renkler!
İşte CHP'nin unutmadığı renkler!
GİRİŞ 26.01.2007 18:15 GÜNCELLEME 26.01.2007 18:15

Kuşadası CHP İlçe Örgütü’nün yayın organı Altıok’ta “Bu ülkenin pırıl pırıl renklerini unutmadık, asla unutmayacağız” başlığı altında yayınlanan fotoğraflar Kuşadası’nda sosyal demokratlar arasında sert tepki gördü.

24 Ocak’ta yayınlanan gazetede Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı suikasta kurban giden aydınların haberi yapıldı. Ancak fotoğrafların arasında İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca, Özal suikastının sorumlusu Kartal Demirağ’ın yanı sıra Rusya’da öldürülen Anna Politkovskaya’nında fotoğraflarına da yer verildi.



Başlık altındaki haberde “Biz hepinizi çok ama çok sevdik, varolun bu ülkenin güzel, pırıl pırıl renkleri” cümlesiyle sona ererken, Kuşadası’nda olay günün konusu oldu.

İki bin adet basıldığı açıklanan gazete hatanın ortaya çıkmasının ardında toplandı. Ancak bazı gazetelere ulaşılamadığı bildirildi.
Gazete, fotoğraflar düzeltildikten sonra yeniden basıldı.



Gazetenin de sahibi olan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Nail Özazman tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Fotoğraflar matbaada yapılan hata sonucu basılmış, sonradan Yönetim Kurulumuzca hata fark edilerek dağıtımı durdurulmuş ve dağıtılan gazeteler toplanmaya çalışılmıştır” denildi.

Gazete; Ağca, Demirağ, Politkovskaya’nın fotoğrafları çıkarıldıktan sonra yeniden basılarak dağıtıma verildi.

CHP: MATBAADAN KAYNAKLANAN BİR HATA

CHP Kuşadası İlçe Sekreteri Özer Kayalı, 15 günde bir yayımlanan Altıok Dergisi’ni Yönetim Kurulu’ndan 4 kişi çıkarıyor. Kayalı, Uğur Mumcu’nun öldürülmesi nedeniyle 24 Ocak tarihinde özel bir sayı çıkarttıklarını belirterek, “Gazeteye, basın şehitlerinin toplu fotoğraflarının konması gerekiyordu ancak mattbaadan kaynaklanan bir sorundan ötürü bu fotoğraf yayımlandı.

Tabii ki yapılmaması gerekiyordu. Gazete 2000 adet basılıyor, tamamı dağıtılmadı. 50-100 adet gazete dağıtıldı ancak derhal toplatıldı. Hata düzeltilerek yeniden basıldı” diye konuştu.
CHP İlçe Sekreteri, olayın araştırılması için bir komisyon kurulduğunu da sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı