Araç tescil ve sürücü belgesi tek merkezde

Karayolları Trafik Kanunu'da Değişiklik yapılmasını öngören tasarıda araç tescili ve sürücü belgesi işlemlerini tek merkezden yürütmek üzere yasal düzenlemeye gidiliyor.

Araç tescil ve sürücü belgesi tek merkezde
Araç tescil ve sürücü belgesi tek merkezde
GİRİŞ 26.02.2007 13:27 GÜNCELLEME 26.02.2007 13:27

TBMM İçişleri Alt Komisyonu, Karayolları Trafik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarı üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Alt komisyon, tasarıda bazı değişiklikler yaptı. Değişiklikle tescili zorunlu ve ilk tescili yapılacak olan araçların geçici tescilleri, İçişleri Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek kişiler veya özel hukuk tüzelkişilerince yerine getirilecek.

Ancak tescil edilmiş olanların her çeşit satış ve devir işlemleri ile alıcı adına geçici tescilleri noter tarafından yapılacak. Tasarıyla, araç tescil ve sürücü belgesi işlemlerini tek bir merkezden yürütmek amacıyla, 'Araç Tescil ve Sürücü Belgesi İşlem Merkezi' kuruluyor.


İki yıl içinde faaliyete geçecek
Merkezde, bilgiler ve tescil belgesi alma zorunluluğu bulunan her türlü araç ve sürücü belgesi kayıtları, bir veri tabanında tutulacak, belgeye dönüştürülecek ve ilgilisine gönderilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün merkez, bölge, il ve ilçe trafik zabıtası kuruluşları, Araç Tescil ve Sürücü Belgesi İşlem Merkezi Müdürlüğü, Trafik Hizmetleri Başkanlığı'na bağlı olarak çalışacak. Araç Tescil ve Sürücü Belgesi İşlem Merkezi, araç ve sürücülere ait işlemleri yapacak, plaka ve belgelerini verecek ve bu amaca yönelik hizmetleri yürütecek. Merkez iki yıl içinde faaliyete geçecek.

RADİKAL

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e Hamas resti!
Rezaletlerin gölgesinde Eurovision 2024: Skandallar, protestolar, destekler...