Peygamber aşkına...

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde açılacak olan "Bir Kul, Bir Resul" adlı sergide, daha önce hiç sergilenmemiş eserler sanatseverlerin ilgisine sunulacak.

Peygamber aşkına...
Peygamber aşkına...
GİRİŞ 29.03.2007 16:06 GÜNCELLEME 29.03.2007 16:06

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde açılacak olan "Bir Kul, Bir Resul" adlı sergide, Türkiye'deki çeşitli müze koleksiyonlarından derlenen dünyaca ünlü eserler ile daha önce hiç sergilenmemiş pek çok eser bir araya getirilecek.


İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nden alınan bilgiye göre, müze tarafından hazırlanan ve "konsepti ile ilk olan" sergi için, müze koleksiyonlarından dünyaca ünlü eserler ile daha önce hiç sergilenmemiş pek çok eser seçildi.


Sergide ayrıca, Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Türbeler Müzesi, Konya Müzesi koleksiyonları ve Süleymaniye Kütüphanesi ile Hırka-i Şerif Camii Hizmet Vakfı'na ait koleksiyonun en nadir eserleri de yer alacak.


İstanbul Türbeler Müzesi'ne ait 8 "Mukaddes Emanet" ile Hırka-i Şerif Camii Hizmet Vakfı koleksiyonuna ait olan ve bugüne kadar hizmet binasında sergilenen 5 adet eser de ilk kez büyük programlı bir sergide yer alacak.


MUKADDES EMANETLER


Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergide, Hazreti Muhammed'e ait Nalın-ı Saadet, Gömlek-i Şerif ve Sakal-ı Şerif'ler ile kendisine ait eşyalardan oluşan "Mukaddes Emanetler" ile Hazreti Peygamber'e duyulan sevginin sanata yansıması sonucu ortaya konulan eserler de görülebilecek.


"Mukaddes Emanetler"in dışında Hazreti Osman ve Hazreti Ali dönemine ait olan Kur'an-ı Kerim nüshalarının da bulunacağı sergide, yer alacak eserler şöyle: "Kur'an-ı Kerim'den seçilen ayetler, el yazması şecereler, Delai'l-i Hayrat, Hilye-i Şerifler, 'Bir Kul, Bir Resul' olarak Hazreti Peygamber'in özellikleri, Miracı, 14. ve 15. yüzyıla ait Müslimi, Tahavi, Buhari ve Tirmizi tarafından kaleme alınan hadisler ile Peygamber sevgisinin en güzel örnekleri olan Nat-ı Şerifler, Mevlid-i Şerif, Hazreti Muhammed'in sırtından çıkardığı hırkayı okuyan kişiye giydirmesi olayında Kaab bin Zehir'in okuduğu kaside olan Kaside-i Bürde, Miraciyeler, Kur'an-ı Kerim'den ayetler ile hadislerin konu edildiği Osmanlı padişahları ve ünlü hattatların levhaları, Kabe ile Medine minyatürleri, Kabe ve Ravza-i Mutahhara örtüleri, Kabe anahtarları, süpürgeleri, Feraşet Beratları, Medine toprağı, alemler ve şifalı gömlekler."


Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde 1 Nisan Pazar günü açılacak olan ve 130 adet eserin yer alacağı "Bir Kul, Bir Resul" sergisi, 15 Nisan tarihine kadar ziyarete açık kalacak.


Kutlu Doğum'luk kitaplar

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ve ABD arasında dev LNG anlaşması imzalandı
İsrail'den yeni Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var! Hamas ve İslami Cihad'dan açıklama