Eşekli cips reklamına tepki geldi

Bir firmanın pastırmalı ürünün tanıtımı için reklam filminde eşek kullanılmasına, Kayseril sucuk ve pastırma üreticileri tepki gösterdi ve reklamın yayından kaldırılmasını istedi...

Eşekli cips reklamına tepki geldi
Eşekli cips reklamına tepki geldi
GİRİŞ 12.04.2007 14:29 GÜNCELLEME 12.04.2007 14:29

Bir cips firmasının, pastırmalı ürününü tanıtmak için Erciyes Dağı eteklerinde eşekli reklam filmi yayınlaması, Kayseri'de pastırma ve sucuk üreticilerinin tepkisine neden oldu.


Reklamın yayından kaldırılması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanlığı'na şikayette bulunuldu.


Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, bir cips firmasının pastırmalı ürününü tanıtırken Erciyes Dağı'nın eteklerinde eşek kullanmasının Kayserili pastırma ve sucuk üreticilerini rencide ettiğini söyledi.


Ünlü, reklamın yayından kaldırılması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanlığı'na şikayette bulunulduğunu kaydetti.


Kayseri'nin imajını bozmaya kimsenin hakkı olmadığını belirten Başkan Ünlü, 'Bir cips firmasının bütün görsel basın organlarında yayınlanan cips reklamında, fon olarak Erciyes Dağı'nı ve eteklerinde bir eşeği kullanması, Kayserili pastırma ve sucuk üreticilerini rencide etmiştir.


Üyelerimiz, halk arasında tepkiye neden olan reklamla ilgili Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanlığı ve ilgili firma nezdinde harekete geçmiş ve reklamın derhal yayından kaldırılmasını istemiştir.


Kayseri'nin bu konuda gocunacağı bir konu yoktur ancak imajımızı bozmaya da kimsenin hakkı yoktur. Bizler bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Uyarılarımız dikkate alınmazsa, yasal yollara başvuracağız' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İşte Türkiye'nin Gabar petrolü ve Karadeniz gazından kazancı
Türk donanmasına kritik güç: Füze sayısı iki katına çıkıyor