Son kriz AK Parti'nin oylarını fırlattı

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmalar sürerken seçim anketleri de yeni oluşan tabloyu da ortaya koyuyor. Tartışmalar hangi partilere yaradı işte son seçim anketi:

Son kriz AK Parti'nin oylarını fırlattı
Son kriz AK Parti'nin oylarını fırlattı
GİRİŞ 01.05.2007 11:22 GÜNCELLEME 01.05.2007 11:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kamar Araştırma Şirketi tarafından yapılan kamuoyu anketinde, AK Parti oyunu korurken, Meclis'e sadece iki partinin girebileceğini gösteriyor.

İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Erzurum ve Trabzon'da 3 bin 356 denekle yüzyüze görüşme sonucu yapılan ankette AK Parti'ye 38.4 oranında oy çıktığı görüldü.

Kararsızlar dağıtılmadan önce CHP dışındaki diğer partilerin barajın altında kaldığı, CHP'nin ise yüzde 16.6 oranında oy aldığı tespit edildi.

Kamar'ın son kamuoyu yoklaması, AK Parti'nin oylarını daha da artırdığını ortaya koydu.

Bundan önce yapılan araştırmalarda AK Parti'nin oyu kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 32'ler civarında görülürken, Kamar'ın araştırmasında bu oranın yüzde 38.4'e yükseldiği görüldü. AK Parti'yi, yüzde 16.6 ile CHP, yüzde 7.1 ile MHP, yüzde 4.6 ile DYP izliyor. Kararsızlar ise yüzde 18.1 ile ikinci sırada yer aldı.

SEÇMEN GÜL DİYOR

Araştırmada ortaya çıkan diğer ilginç bir sonuç ise Gül'e verilen destek oldu. Cumhurbaşkanlığı'na aday gösterildikten sonra esen olumlu hava ankete de yansıdı. Deneklerin yüzde 63.14'ü Gül'ü Köşk'te görmek istediğini belirtirken, yüzde 29.18'i ise olumsuz görüş bildirdi. Yüzde 7.68'i ise görüş bildirmedi.

Meclis'e sadece iki parti giriyor

27-29 Nisan 2007 tarihleri arasında 3.356 denekle yüz yüze görüşme sonucu yaptığımız anket çalışmasında denekler titizlikle seçilmiş, çapraz kontroller yapılmıştır. Anket sonuçlarına kabaca baktığımızda “kararsız oylar” dağıtılmadan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve milletvekili seçimi oylarında yaklaşık 4-6 puan arası bir düşüş gözlenmiş olsa da “kararsız oylar” dikkate alındığında bir önceki seçimdeki oy oranlarına göre (28 Mart Mahalli İdareler Seçimi) aslında bu iki kategoride bir düşüş olmamıştır denilebilir.

YORUMLAR 2
  • BoluBeyi 16 yıl önce Şikayet Et
    .. Tarih: 27.07.2007. Seçimden 5 gün sonra. Yorumları okudum ve hala daha gülüyorum :) Atalarımız ne demiş: Son gülen iyi güler...
    Cevapla
  • tuba uğur 16 yıl önce Şikayet Et
    herşey akp için. bu memleket ne zaman böyle huzur bulmuş da şimdi mazot şu fiyat bu fiyat diyo.en önemlisi huzur yaşasın akp bombalar atılıyo askerler ölüyo diyorlar diğer partilerde hiç şahit olmicakmı onlar nasıl kurtarıcaklar ülkeyi.benim babam vefat etti.üniv.okuyorum bana ekmek parasını okuma parasını bu devlet veriyo babamın 20yıldır devlet memurluğunun parasını devlette alabilirdi..ben akp yi seviyorum onu yaşatıcaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!