Manisa'da sol partiler tehdit edildi

Manisa'daki "Cumhuriyete Sahip Çıkalım" mitinginde konuşmacılar 'Solda Birlik' için CHP ve DSP liderine 'birleşin' çağrısı yaparken, birleşmeyen oy yok tehdidi yapıldı.

Manisa'da sol partiler tehdit edildi
Manisa'da sol partiler tehdit edildi
GİRİŞ 05.05.2007 13:55 GÜNCELLEME 05.05.2007 13:55

Mitingin yapılacağı Sultan Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, İzmir'den giden takviye Çevik Kuvvet ekipleriyle birlikte Manisa'da bin 600 polis görev yapıyor.


Yürüyüşün ve mitingin yapılacağı güzergahtaki yollar trafiğe kapatılırken, yürüyüş güzergahı olan İbrahim Gökçen Bulvarı'nda yer alan büyük çöp konteynerleri kaldırıldı, küçük çöp kutuları da ters çevrildi.


Vatandaşlar evlerinin balkonlarına Türk bayrakları asarak mitinge destek verdi.


Güvenlik güçlerinin, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın evinin önünde de geniş önlemi aldığı görüldü.


MİTİNG İÇİN BİR KİLOMETRE YÜRÜDÜLER


TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın memleketi Manisa'da düzenlenen 'Cumuhriyet Mitingi' başladı.


Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şubesi'nin organize ettiği ve 150 sivil toplum örgütünün destek verdiği miting, öğretmenevi binasının önünde başladı. Gruplar yaklaşık 1 kilometre yürüdükten sonra Sultan Meydanı'na geldi.


Burada düzenlenen mitinge çok sayıda vatandaşın yanı sıra DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile gazeteci ve program sunucusu Hulki Cevizoğlu da katıldı. Dev Türk bayrağı ve Atatürk posterlerinin yoğun olarak bulunduğu meydanda ,'Laiklik' sloganları atıldı.


ÇEVRE İLLERDEN ÇOK SAYIDA KATILIM OLDU


Manisa'da Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde düzenlenen "Cumhuriyete Sahip Çıkıyoruz" mitingine katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla toplandıkları öğretmenevi önünden yürüyerek, mitingin yapılacağı Sultan Meydanı'na ulaştı.


Atatürkçü Düşünce Derneği, Emekli Subaylar Derneği ve çeşitli meslek odalarının tertip komitesini oluşturduğu mitinge Manisalıların yanı sıra İzmir, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak, Aydın, Antalya ve Kütahya başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda katılım oldu. Türk bayraklarıyla süslenmiş otobüslerle Manisa'ya gelen katılımcılar, öğretmenevi önünde toplanarak, İbrahim Gökçen Bulvarı güzergahından Sultan Meydanı'na yürüdü. Güzergah boyunca geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.


HÜKÜMET ALEYHİNE SLOGANLAR ATILDI


Yürüyüş sırasında Türk bayrakları taşıyan kalabalık, laiklik sloganları attı ve Onuncu Yıl Marşı'nı söyledi. Katılımcılar ellerinde "Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana", "Cumhuriyete sahip çık, yarın çok geç olacak", "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Çankaya'da türban istemiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı. Toplanma yeni ile yürüyüş güzergahı ve miting alanındaki ev ve iş yerlerinin balkon ve vitrinlerine Türk bayrakları asarak destek verdikleri gözlendi.


CHP'Lİ VEKİLLERE BİRLEŞİN SLOGANI


DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Müjdeci, ADD Genel Başkan Yardımcısı Ali Ercan, CHP İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa milletvekilleri, çeşitli ilçe ve belde belediye başkanlarının da mitinge katıldığı görüldü.


Katılımcıların büyük bölümü Sultan Meydanı'na ulaştığında, tertip komitesinin yaptığı anonsta kortejin bir ucunun halen yürüyüşün başladığı öğretmenevi önünde olduğu bildirilerek "Manisa bugüne kadar bu kadar kalabalık bir mitinge ev sahipliği yapmadı" denildi. Komite görevlisinin "Bugün Manisa'da toplandık. Biliyorsunuz, birilerinin memleketinde toplandık" deyince, kalabalıktan ıslıklar yükseldi. İstanbul-Manisa ve Aydın-Manisa yollarında çalışma yapıldığının belirtilmesi ve mitinge gelmek için yola çıkan araçların bir bölümünün halen Manisa'ya ulaşamadığı da anons edildi.


Öte yandan CHP'li milletvekillerinin alana geldiğinin anons edilmesi üzerine kalabalık "birleşin" sloganları attı. Tertip komitesi de "birleşin" yazılı bir pankartın öne alınmasını istedi. Havanın sıcak olması nedeniyle bazı katılımcıların fenalaştığı, bu kişilere alandakiler tarafından su içirilerek müdahale edildiği görüldü. Bu arada, mitingi çok sayıda gazeteci takip ediyor. Ulusal kanalların yanı sıra yabancı bazı televizyon kanallarının da mitingi zaman zaman canlı yayınladıkları bildirildi.


CHP VE DSP'YE BİRLEŞİN TEHDİDİ 


Mitingde konuşan Tuncay Özkan ve Hulki Cevizoğlu, sol partilerin birleşmesini istedi. Mitinge katılanların 'Birleşin' sloganları eşliğinde, vatandaşın isteğine yanıt verilmesini isteyen konuşmacılar, birleşme olmadığı takdirde her iki partiye de oy verilmeyeceği tehdidinde bulundular..  


MİTİNG SLOGANLARLA SONA ERDİ


Manisa'da Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde düzenlenen "Cumhuriyete Sahip Çıkalım" mitingi, konuşmaların tamamlanmasının ardından sona erdi.


 Dil Derneği Başkanı Sevgi Özen, mitingde yaptığı konuşmada, ulusalcılık ve milliyetçilik arasında kavram karmaşası yaratılarak toplumun bölünmeye çalışıldığını öne sürdü. Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yoldan, akıldan, bilimden dışarı çıkılmaması gerektiğini belirten Özen, bilimsel akılla geçmişe sahip çıkılması, geleceğin de akıl ve bilimle kurulması gerektiğini ifade etti.


Mitingde ADD Genel Başkanı Şener Eruygur'un mesajı da okundu. Sanatçılar Tolga Candar ve Yunus Kırılmış'ın türkülerden oluşan konserlerinin ardından kalabalık, "Dağ Başını Duman Almış" ve "10. Yıl Marşı"nı hep birlikte söyledi. Tolga Çandar'ın sahneye çağırdığı Hüseyin Özlük isimli Güneydoğu gazisi yaptığı konuşmada, gözlerini vatan uğruna kaybettiğini belirterek, "Yine vatan uğruna iki kolumu, iki bacağımı ve canımı da verebilirim" dedi.


Tertip komitesi miting sırasınca sık sık, yalnızca Türk bayraklarının havaya kaldırılmasını, kurum ve derneklerin bayrak ve flamalarının aşağıda tutulmasını istedi. Manisa Dağcılık ve Yamaç Paraşütü takımı da miting sırasında gösteri atlayışı gerçekleştirdi. Öte yandan Manisa'daki mitinge katılmak üzere birçok il ve ilçeden gelen otobüsün, yol çalışması nedeniyle bekletilmesinin öğrenilmesi üzerine Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk'ün devreye girerek, trafik polislerine yolları açtırdığı, önceliği otobüs konvoylarına verdirdiği belirtildi. Miting daha sonra tamamlandı


(aa)


İLGİLİ HABERLER


Manisa Cumhuriyet mitingi / FOTOGALERİ


Çanakkale'de mitingi heyecanı


Çanakkale mitinginden / FOTOGALERİ


NTV'de ezanla sela karıştırıldı


Yunus Şen'den canlı yayında özür

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!