Genelkurmay'ın tacize yanıtı sert

Kuzey Irak'ta Türk menuplarına sözlü taciz yapıldı. Genelkurmay'ın yanıtı sert oldu:

Genelkurmay'ın tacize yanıtı sert
Genelkurmay'ın tacize yanıtı sert
GİRİŞ 01.06.2007 22:14 GÜNCELLEME 01.06.2007 22:14
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Genelkurnay'dan yapılan açıklamada, Kuzey Irak'taki unsurlarımıza yapılacak en küçük bir eylemin, Türkiye'ye yapılmış sayılacağı ve karşılığının verileceği bildirildi.


Genelkurmay Başkanlığı, bugün öğle saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde normal görevi kapsamında intikal halinde bulunan sivil kıyafetli Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına, araçlarıyla kontrol noktasından geçerken mahalli güçlere mensup kişiler tarafından durdurularak sözlü tacizde bulunulduğunu ve silah doğrultulduğunu bildirdi.


Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, TSK unsurlarının kendilerini tanıtarak "bu etik dışı davranışa" gerekli tepkiyi vermesi üzerine, "yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı değerlendirilen taciz ve silah doğrultma olayının" sona erdirildiği belirtilerek, olaydan sonra TSK unsurlarının "vukuatsız olarak" üslerine döndükleri kaydedildi.


Açıklamada, "İçerde ve dışarda herkes şunu iyice bilmeli ve anlamalıdır ki; bu bölgede görev yapan unsurlarımız yüce Türk Milletinin ve kahraman Türk Ordusunun mümtaz evlatlarıdır. Onlara yapılacak en ufak bir etik dışı davranış veya eylem, tümüyle Türkiye Cumhuriyetine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılmış sayılacak ve gereken en üst düzeyde karşılık görecektir" denildi.


Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle: "Bugün (01 Haziran 2007) öğle saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde normal görevi kapsamında intikal halinde bulunan sivil kıyafetli Türk silahlı Kuvvetleri unsurları araçlarıyla kontrol noktasından geçerken mahalli güçlere mensup kişiler tarafından durdurularak sözlü tacizde bulunulmuş ve silah doğrultulmuştur.


Unsurlarımızın kendilerini tanıtarak bu etik dışı davranışa gerekli tepkiyi vermesi üzerine, yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı değerlendirilen taciz ve silah doğrultma olayı sona erdirilmiştir. Olaydan sonra Türk silahlı Kuvvetleri unsurları vukuatsız olarak üslerine dönmüşlerdir. İçerde ve dışarda herkes şunu iyice bilmeli ve anlamalıdır ki; bu bölgede görev yapan unsurlarımız yüce Türk Milletinin ve kahraman Türk Ordusunun mümtaz evlatlarıdır. Onlara yapılacak en ufak bir etik dışı davranış veya eylem, tümüyle Türkiye Cumhuriyetine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılmış sayılacak ve gereken en üst düzeyde karşılık görecektir."


AA

YORUMLAR 90
  • Tuğrul Muhammed 16 yıl önce Şikayet Et
    sizin ordunuz. bu bizim ordumuz,ak partililer parti fanatikliğini abarttınız,yok seçim olmasın diye akp gelmesin diye terörü artırmışlar ,yani terör olaylarını Türk ordusumu yapıyor, ağzınızdaki baklayı çıkarın....
    Cevapla
  • abdullah kul 16 yıl önce Şikayet Et
    hemen girelim. çabuk olalım da ırak a girelim böylece savaş hali var diye seçimleri erteleyelim. sandık vatandaşın önüne gelmesin. sandık vatandaşın önüne gelirse ak parti götürür sonra. böyle zamanlarda terör olaylarını artırırlar. askeri müdahalenin meşru zemini hazırlanmış olur. askerin başına çuval geçirirken uyuyorlardı. iş seçime dayanınca ertelemek ve sandığı milletten saklamak için ülkeyi savaşa sokuyorlar. yermi türk oğlu bu oyunu. artık uyandı. ne dedi sabri uzun. hatırlayın.
    Cevapla
  • KEMAL ÖZTÜRK 16 yıl önce Şikayet Et
    Oktay Kardeşimize. Hadi bakalım CHP iktidar olsun. Bakalım ne yapacak. (hemde tek başına) Sivil örgütlermiş. Bu sivil örgütler ne ile geçiniyor. Bu harcamaları nereden yapıyor. Bu paralar nereden geliyor. ADD mesela. Buraya kim para veriyor. Sen hiç verdin mi. Bu sivil örgütler kimler tarafından besleniyor ve gayeleri nelerdir? Bunu insanlarımız biliyor sen merak etme. Karalama ve çamur atmada üstünüze yok. Siz sadece kirletiyorsunuz. Hiç yıkanmayı öğrenmediniz ki zaten. Atamız ne zaman öldü atınız o zaman gürledi sizin.
    Cevapla
  • faruk cucuk 16 yıl önce Şikayet Et
    . zamanın behrınde ıran sınırında 300 pkk lıya gerceklestırılecek olan planla ve kesın 300 pkk lıyı yok edecek olan askerlere hayır dıyen suleyman demırel ıranla sorun yasarız mahanasıyla destek olmustur bu pkk bıtermı ulkemızın pkk lı cumhurbaskanları oldugu surece
    Cevapla
  • ahmet kara 16 yıl önce Şikayet Et
    Adları mülayim. Adı mülayim sert olsa ne yazar. Askerin başına çuval geçmeden, peşmerge musula kerküke girmedende buna benzer açıklamaları vardı sonra ne oldu. Af buyrun altına yapmış bebeler gibi köşede sustular yine aynı olacak bunlar ancak kendi milletine halkına ve inançlarına efelenirler. Bir sürü para veriyoruz, bunların aldığı bütçeyi kimse almıyor ama hala üç-beş çapulcu hergün evlatlarımızı öldürüyor. bunun hesabını ben mi verecem tabiki güvenlik güçleri verecek.sanıyorum bunlar bu olayların bitmesini istemiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek