ABD lojistik savaş gemisi Marmaris'te

ABD Donanması'na bağlı ‘USS ODK HILL’ adlı lojistik destek gemisi, 1000 kişilik personeliyle Marmaris Limanı'na geldi. Gemi, 12 Haziran'da Marmaris'ten ayrılacak.

ABD lojistik savaş gemisi Marmaris'te
ABD lojistik savaş gemisi Marmaris'te
GİRİŞ 06.06.2007 13:04 GÜNCELLEME 06.06.2007 13:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış
Ali GÜNDOĞAN'ın haberi

Yıllarca, çeşitli savaşlarda Amerikan Donanması'na lojistik destek sağlayan LST 51 tipi, amfibik çıkarma gemisi ‘USS ODK HILL’, liman ziyaretleri çerçevesinde 6- 12 Haziran tarihleri arasında Marmaris Limanı'nda kalacak. ‘USS ODK HILL’ gemisi, havuzlu sisteme sahip. Geminin ortasındaki havuz, içine aldığı küçük savaş gemilerine savaşacağı merkeze gidene kadar hiç durmadan lojistik destek sağlayabilmesi amacıyla yapılmış. Tonlarca ağırlık da taşıyabilen savaş gemisi, daha önceden belirlenmiş düşman sahillerine çıkartılması düşünülen askeri kuvvetleri götürmek amacıyla kullanılıyor. Sığ sahillere yanaşabilen gemi, baş tarafındaki kapağın açılmasıyla taşıdığı asker ve malzemeyi en kısa zamanda istenilen yere çıkarabiliyor.

‘USS ODK HILL’in Marmaris'ten sonra nereye gideceği, güvenlik açısından sakıncalı olabileceği gerekçesiyle açıklanmazken, eğlence merkezlerine akın eden askerler, esnafın yüzünü güldürdü.

YORUMLAR 2
  • tolga korkmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    ziyaret derken savaş demek isteniyor. ya bu ülke resmen savunmasız ve serbest bir ülke olmuş. gelen giden bu ülkeye giriyor. bide türkiye güçlüdür diyorlar. nh güçlüdür böle giderse. armut toplayan ayılara dönecez. nerden biliyon kardeşim. o geminin içinde milyonlarca zarar verecek kadar atom bombasının olduğunu. abd nin işi sağı solu belli olmaz. ne diyim size
    Cevapla
  • Yılmaz Çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    . Aman ne güzel hürriyet pek sevinmiştir. Bu tağutlarla ittifak kurduran pembelere lanet olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman
MSB duyurdu: 13 PKK'lı terörist etkisiz!