Rektör, Parlak Prof. Eyice'den özür diledi

Prof. Dr. Semavi Eyice'nin 1453 Dergisine açıkladığı vasiyetini duyunca üzülen İstanbul Üniversitesi rektörü Prof. Mesut Parlak., ünlü alimi arayarak özür diledi.

Rektör,  Parlak Prof. Eyice'den özür diledi
Rektör, Parlak Prof. Eyice'den özür diledi
GİRİŞ 12.06.2007 11:27 GÜNCELLEME 12.06.2007 11:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şakir Süter'in köşe yazısından bir kesit


Prof. Parlak’tan Eyice’ye jest

Prof. Dr. Semavi Eyice’nin 1453 Dergisi’ne yaptığı açıklamada “cenazemi kesinlikle İstanbul Üniversitesi ve Edebiyat Fakültesi’ne götürmesinler” biçimindeki vasiyetinden söz edip eklemiştik:

- İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Mesut Parlak, zarif bir insandır, mutlaka gereğini yapar.

Prof. Parlak yine şaşırtmadı ve kendisine yakışanı yaptı; gerçekten helal olsun.

Prof. Semavi Eyice’nin, geçmişte fakülte dekanlarından biriyle aralarında konuşmadan ötürü kırgınlığı varmış.

Mesut Parlak, Semavi Eyice’yi arıyor. “Üniversitimizden hangi zamanda her kim hangi nedenle olursa olsun sizi incittiyse, peşinen özür dilerim” diyor ve devam ediyor:

- Siz Semavi Eyice olarak ve benzeri bütün bilim insanlarımızın başımızın üzerinde yeri vardır. Ne zaman isterseniz beni şu şu telefon numaralarından arayıp isteğinizi bildirebilirsiniz değerli hocam.

Bu haberi aldığımda, nasıl mutlu oldum bilemezsiniz.

Vefa, terbiye, kültür, bilime, bilim insanına saygı ve de kutsal saydığınız hangi hasletlerimiz aklınıza gelirse gelsin...

Bunların yaşıyor ve yaşatılıyor olması kadar sevindirici bir haber bulmanın mutluluğunu sizlerle de paylaşmak istedik.

Prof. Mesut Parlak ile birlikte 1453 Dergisi’ne de teşekkürlerimizi sunarız


(Akşam)


İLGİLİ HABERLER


Rektör Parlak'a gönül alın çağrısı


Prof. Dr. Eyice'nin ilginç vasiyeti

YORUMLAR 4
  • sadi toprak 16 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler. istanbul üniversitesi eski rektörünü kemal alemdaroğlu diye hatırlıyorum. aradaki farka bakarmısınız. tebrikler yeni rektör
    Cevapla
  • vatansever 16 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten nerelerden bu cuntacı kafa. bir aralar yanındaki proflarıda alıp sokaklarda bağırırdı.-ordu göreve,ordu göreve.... sen o profa jest yaptın ama bu halk sana jest yapmayacak cuntacı kafa.seni kesinlikle ama kesinlikle affetmeyeck.başta ben bizim gibi insanlara 2.sınıf muamelesi yaptığın için bir inanan olarak HAKKIMI HELAL etmiyorum.
    Cevapla
  • Emin Sağlam 16 yıl önce Şikayet Et
    Bilim adamına yaraşır. Takdire şayan bir çıkış yapmıştır.Bilim adamına yaraşır bir davranş.allah böyle insanların ömrüne ömür katsın da devletin başına bela olanların ömrünü kısaltsın.
    Cevapla
  • erdem can 16 yıl önce Şikayet Et
    -Hocam özür işte telefonum ara...ya da adamlık zor zenaat. -Oğlum sen adam olamazsın...sözüne içerlenen oğul evi terkeder; yıllarca gurbet ellerde çalışır didinir ve yerleştiği beldeye vali olur. Olur olmasına ama babasının o sözü kulaklarında; (-Sen adam olamazsın.) Tez elden haber uçuşturur babasına. Misafir olarak karşılar itimam gösterir vs. İlerleyen zamanda babasına döner- Baba görüyor musun makamımı zenginliğimi bana gösterilen saygıyı, oysa demiştin ki adam olamazsın; işte bak nasıl adam oldum. Baba döner: Hala olamamışsın. Çünkü babanı ayağına çağırıyorsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek