Bilderbergçi MHP'liden ilginç çıkış

'Anadolu, Helen toprağıdır' tezinin sahibi MHP’den milletvekili adayı olan emekli Büyükelçi Gündüz Aktan’ın sıkı bir Bilderbergçi olduğu ortaya çıktı.

Bilderbergçi MHP'liden ilginç çıkış
Bilderbergçi MHP'liden ilginç çıkış
GİRİŞ 20.06.2007 12:10 GÜNCELLEME 20.06.2007 12:10
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

 Kenan Kıran'ın haberi

 

 - MHP’den milletvekili adayı olan Emekli Büyükelçi Gündüz Aktan’ın, 'Anadolu, Helen toprağıdır' tezinin sahibi olduğu ortaya çıktı.

 

- Aktan, “Eğer Bilderberg’e katılıp yıldızı parlayan varsa, bu Bilderberg’in davet ettiklerinde ne kadar isabetli olduğunu gösterir. Bilderberg’in üyeleri belli bir düzeyin üstündeki insanlar zaten…” demişti.

- Aktan, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, hatta cumhurbaşkanlığı konusunda ısrarcı olunduğu takdirde AK Parti'ye yönelik 'kapatma davası' gelebileceğini ima ederek resmen darbe kışkırtıcılığı yapmıştı.

 

 MHP’nin İstanbul 1. Bölge 1. sıra adayı olan Gündüz Aktan’ın, kendisinin de katıldığı, İsrail ve Amerika’nın çıkarı için çalışan Bilderberg’i göklere çıkardığı öğrenildi. Aktan, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, hatta cumhurbaşkanlığı konusunda ısrarcı olunduğu takdirde AK Parti'ye yönelik 'kapatma davası' gelebileceğini ima ederek resmen darbe kışkırtıcılığı yapmıştı.

“MEĞER TÜRK-İSLAM KÜLTÜRÜ, YUNAN VE BİZANS MİRASIYMIŞ”

Gündüz Aktan, merhum Başbakan Turgut Özal'ın danışmanlığını yaptığı dönemde, Özal’ın kitabının (La Turquie en Europe, Plon, Paris, 1988) yazılmasına yardımcı oldu. Kitapta, Anadolu'da kurulan Helen medeniyetine övgüler düzülerek anlatılıyor ve 62. sayfada, 'Meğer Türk-İslâm Kültürü Yunan ve Bizans mirasıymış!' deniliyor.

 

“TÜRKİYE, ZATEN HELEN TOPRAĞIYDI”

 

Gazetemize konuşan Gündüz Aktan, “Türkiye, zaten Helenler’in toprağıydı. Bizden önce başkasının toprağıydı. Bizans’ın toprağıydı” dedi. Bizans’ın başlangıç döneminde Hristiyanların da varolduğunu hatırlatan Gündüz Aktan, “1071 ve hatta ondan daha önce bizim toprağımız oldu. O zamandan beri toprağımız. Bu toprakta Çatalhöyük’ten bu yana bütün uygarlıklar tek tek anlatıldı. Sonra da Osmanlı dönemi daha doğrusu Fuat Köprülü’den yararlanarak anlatıldı. Mimar Sinan’ın uygarlığa katkısı anlatıldı. İslâmi ve Osmanlı yönü çok daha ağır basıyor. Burası Helen toprağı, gelsin alsınlar mı diyoruz Helenler? Burayı zayıf nokta olarak düşünüyor. Ben bunun hemen tercümesini yapıp çıkartacağım, kurtulacağız hep birlikte” diye konuştu.

 

Söz konusu iddiaları gündeme getiren Fehmi Koru’yu ağır dille eleştiren Gündüz Aktan, “Kitabın İngilizcesi çıktı. Fehmi Koru, Fransızca bilmediği için kitabı okuyamamış. İngilizcesini okuyacak durumda, Türkçesini de çıkaracağız. Saçma sapan bir şey. Hiç öyle bir şey yok kitabın içinde. Tercüme iki-üç aylık sorundur. Rahmetli Özal’ın varisleri bu kitabın tercüme edilip Türkiye’de satılmasını istediler. 2-3 ay sonra olacak” iddiasında bulundu. Gündüz Aktan, kendisinin yanı sıra çok sayıda insanın kitaba katkıda bulunduğunu ileri sürerek, “Birçok eserden yararlanılarak oluşturulmuş bir kitap” dedi.

 

BİLDERBERG’İ ÖVMÜŞTÜ


Gündüz Aktan, 1988'de Dışişleri Bakanlığı'nda görevli iken Bilderberg toplantısına katılmış. Aktan, Aksiyon Dergisi’ne yaptığı açıklamada, “Eğer Bilderberg’e katılıp yıldızı parlayan varsa, bu Bilderberg’in davet ettiklerinde ne kadar isabetli olduğunu gösterir. Bilderberg’in üyeleri belli bir düzeyin üstündeki insanlar zaten…” demiş. Muhabirimiz, Gündüz Aktan’a, Bilderberg hakkında söylediklerini hatırlatıyor, ancak kendisi Bilderberg’i öven açıklamalarını hatırlamıyor.

 

DARBE KIŞKIRTICILIĞI YAPIYOR

Gündüz Aktan, Radikal gazetesinde, 'Akıllanamamak' başlıklı yazısında, AK Parti’nin tek başına cumhurbaşkanı seçmeye kalkışmaması gerektiğini savunuyor ve 'AKP uzlaşı olmadan cumhurbaşkanını seçtirmekten artık vazgeçmeli. Rejimle sorununu halletmek istiyorsa, milletvekili adaylarını ona göre seçmeli. Türk kimliğini üst kimlik olarak tanıdığını ilân etmeli. İddia ettiği gibi lâikse, Anayasa'nın 24. maddesindeki bütün unsurları tek tek benimsediğini sözle ve uygulamayla ispatlamalı. (..) Yoksa kaybeder. Kaybetmenin seçim ve darbe dışı yolları da var. Batı'nın itiraz etmediği...' diyor.

 

Gündüz Aktan, Milliyet gazetesinin, “AKP'nin kapatılması taraftarı mısınız?” sorusuna, “Bugün laiklik ve Türkiye'nin tekil ulusal kimliğinin korunması yönünde kuşkular var ve AKP'nin bunları gidermesi lazım. ‘Seçimle cumhurbaşkanı getireceğim’ dersen, seni muhtıra ya da seçimle değil, mahkeme kararıyla da düşürebilirler. Cumhuriyet Başsavcısı davayı açıverir. Sanırım RP'yle mukayese edilirse 4.5 yıllık AKP iktidarında çok daha büyük bir dosya birikti. Ben ‘Kapatılsın’ demiyorum, ‘bunu yapmazsanız sonunuz bu olabilir’ diyorum” cevabını verdi.

 

İNATLAŞMA İÇ POLİTİKADA TEHLİKELİ

Gündüz Aktan, gazete yazıları ve açıklamalarında, darbe kışkırtıcılığı yaptığına ilişkin iddialara, şöyle cevap verdi: “Ben AKP Hükümeti’nin Cumhurbaşkanını halka seçtirmek istediğini sanmıyorum. Ben başkanlık sistemini savunuyordum. Erkan Mumcu, çok daha önceden bunu savunuyordu. Sonunda sıkıştığı için böyle bir çıkış yolu bulmaya çalıştı. Burada dahi halka seçtirmiyor. ‘Ben halka seçtireceğim’ diyor, ama adayları Meclis seçiyor. Bu doğrudan halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olmayacak. Böyle bir sistem dünyada yok. Uydurma bir sistem bu. İnatlaşma yapmaktadır, inatlaşma iç politikada tehlikelidir. Neler olduğunu biliyoruz. Bunun için, demokrasinin yaşaması için lütfen inatlaşmayı bir tarafa bırakmak lazım. Halka seçtirmek istiyorsunuz ama başkanlık sistemine geçmemiz lazım. Tartışmaya hazırım. Her zaman onu savundum zaten.”

 

“BUNDA ANORMALLİK GÖRMÜYORUM”

Gündüz Aktan, askere yakın olduğuna yönelik iddialara ise, “Dışişleri Bakanlığı memuruyuz, devletin memuruyuz. Askere yakın ya da uzak... Dışişleri Bakanlığı memuru gayet tabii Genelkurmay’la, askerle beraber çalışır. Ne demek askere yakın ve uzak?.. Devlet memuruyuz. Dışişleri, ulusal güvenlikten sorumluyuz. Kurum var ulusal güvenlikten sorumlu olarak. Birisi Genelkurmay, diğeri Dışişleri. Son derece yakın ilişki ve işbirliği içinde çalıştık. Şimdiki arkadaşlarım da aynı şekilde çalışıyorlar. Bundan önce emekli olan arkadaşlarım da öyle çalışıyorlar. Bunda anormallik görmüyorum ben” şeklinde cevap verdi.

VAKİT

YORUMLAR 72
  • Ülkücü Genclik 16 yıl önce Şikayet Et
    AKP nin Hepsi Bilderbergçi.
    Cevapla
  • billur yurduseven 16 yıl önce Şikayet Et
    Amerika örgütlerinin içindeki kişilere oy vermeyin... Amerikalı örgütlerle işbirliği içinde olan bu adamlara oy mu vreceksiniz?Yapmayın Allah aşkına.Ozaman bir teröristten ne farkınız kalır?
    Cevapla
  • Mirza Budarnayev 16 yıl önce Şikayet Et
    mustafa çelik. Ali Babacan Bilderberg Toplantısına devlet bakanı olarak katılıyor. Yani resmi olarak. Peki MHP\'li vatandaş ne olarak katılıyor ? İyi düşün bakalım..
    Cevapla
  • Muhammet AKSOY 16 yıl önce Şikayet Et
    lütfen dikkatli okuyalım, çarpıtmayalım.. gündüz aktan:\"anadolu helen toprağıydı,1071de hatta daha önce bizim oldu.akp türk kimliğini üst kimlik olarak tanıdığını ilan etmeli.inatlaşma, iç politikada tehlikelidir.\" diyor. bunların neresi kötü? bilderberg kısmına gelince, onu da fehmi koru\'ya veya ali babacan\'a veya onları bilderberg toplantılarına katan tayyip erdoğana sormak lazım. haberin (doğrusu yorumun) tamamını okumadan hemen mhp\'ye saldırmak adalet (!) li mi?!
    Cevapla
  • nevzi bekirov 16 yıl önce Şikayet Et
    MHP-li kardeşler buna ve cevap yazarlar ACABA . Gerçekten Anadolu HELEN mi? MHP-li kardeşler YÜCE TÜRK HÜKÜMDARI ALPASLANIN kemiklerini SIZLATMAYA hakkınız var mı? CEVAP VERİN CEVAP. Ayrıca GüNDÜZ kardeşi KINIYORUM.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi