'Nurcu öğretmene' soruşturma

Isparta Vali Vekili Kaya, bir ilköğretim okulu öğretmeninin Said-i Nursi'nin sözlerinden derlediği ders notlarından sınav yaptığı iddialarıyla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.

'Nurcu öğretmene' soruşturma
'Nurcu öğretmene' soruşturma
GİRİŞ 29.06.2007 14:25 GÜNCELLEME 29.06.2007 14:25
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Isparta Vali Vekili Bekir Kaya, bir ilköğretim okulu öğretmeninin Said-i Nursi'nin sözlerinden derlediği ders notlarını öğrencilere dağıttığı ve ardından sınav yaptığı iddialarıyla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi. Isparta Vali Vekili Bekir Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu aşamada müfettiş raporunu beklediklerini bildirdi. Vali Vekili Kaya, "Konu bize intikal etti ve hemen inceleme başlatıldı. Müfettiş raporuna göre gereken ceza verilecektir" diye konuştu.


Vali Vekili Kaya, müfettiş raporunun bir hafta içinde sonuçlanabileceğini sözlerine ekledi. Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek de, Said-i Nursi'nin sözlerinin öğrencilere dağıtılmasının Atatürk ve Cumhuriyet'e karşı bir başkaldırı olduğunu savundu.

YORUMLAR 52
  • İstikbal Parlak 16 yıl önce Şikayet Et
    açıkca söylüyorum.. Kaç kişiye Kur\'an öğretiniz?Nurculuk şahışlara bağlı olsaydı Bediüzman\'ın ölümüyle bu hizmet biterdi.Hangi meslek olursa olsun içine na-ehiller girdikçe elbette bulandırır.Siz umuma teşmil ettirip Karanlık perdesi çekemezsiniz?Çoğu yorumunuz incitici,bu haberde mesele Nurculuğun hak-batıl olması değil ki?Kur\'ana hizmet eden bir eserin ADD\'lilerce karalanması,siz de onların ateşine körük vuruyorsunuz.Hiç 11.Lem\'ayı,19,25,31.sözleri,19.mektubu okudunuz mu nelerden bahsettiğinizi yorumlarınızda görelim.
    Cevapla
  • Agâh Arslan 16 yıl önce Şikayet Et
    Doğru konuş.. Üstad için bir cemaat lideri veya hopalörden gelen sesi melek zanneden biri diyemezsin.Bu sözü ancak bozguncular ve fesatçılar diyebilir.Şunuda bil diye söylüyorum o vatanı için balkan savaşlarında öğrencileriyle birlikte mücadelde vermiştir.Haddini bil.Terbiyesizlik yapma.Türk milleti ne çektiyse bu geçmişini bilmeyenlerden çekti.
    Cevapla
  • ibrahim COŞAR 16 yıl önce Şikayet Et
    gafil kafaya bir tokmak. üstadın hayatına tahammülleri olmayan bu tip yobazların ölümünden bile ne kadar korktukları belli.bu necip millet adına çalışmış bir vatan evladının eserlerine o kadar düşmanlarki çareyi hep atatürklerinde aramışlar ve onun ismini kullanmayı ihmal etmemişlerdir.üstad hazretleri bir ağabeye ithafen\"KARDEŞİM BİZİM ELİMİZDE NUR VAR TOPUZ YOK\"dediği gibi bizde aynısını söylüyoruz bu tip insanlara karşı.
    Cevapla
  • herkul davam 16 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun. allah islah etsin toplumumuzu özellikle böyle iftira atan insanları herşeyi, laikliğe getirecekler ya hemen sallamaya başlamışlar işte fazla söyleyecek bişey yok
    Cevapla
  • hasan aydın 16 yıl önce Şikayet Et
    . parlak bey soyadıma atfen benim aydınlığımı eleştirmişsiniz... kuran okumak için önce kuran öğretilmeli... bilmediğim bi topluluk değil bu tartıştığımız kişiler... hizmet tartışması yapmayalım burada manevi değer diye üzerine düştüğünüz kimseleri çoooook mu çooook ön plana çıkıyorlar... çocuklara paeygamber efendimizden önce said nursi öğretiliyor... samimi olanlar ve yanılışlığa dalmayan mutlaka vardır toplum içinde... o da karanlik içinde bir yıldız gibi kalıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü