Erdoğan'ın bırakırım resti / Video

Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz'da tek başına iktidar olamamaları halinde siyasetten çekileceğini açıkladı. Erdoğan, Baykal ve Bahçeli'ye 'hodri meydan' dedi. İşte o sözler:

Erdoğan'ın bırakırım resti / Video
Erdoğan'ın bırakırım resti / Video
GİRİŞ 17.07.2007 12:39 GÜNCELLEME 17.07.2007 12:39
Bu Habere 446 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tek başıma iktidar olamazsam, siyasetten çekilirim" dedi.

Partisinin Isparta mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, yaklaşan seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Isparta Hükümet Meydanı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde konuşan Erdoğan, CHP ve MHP'nin de tek başına iktidar olma iddiasında bulunduğunu belirterek, aynı çağrıyı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de yaptı.

Bahçeli için '2002 seçimlerinden sonra ilk o açıklamıştı bırakıyorum diye. Ancak 9 ay sonra tezahüratlara dayanamadım diye geri döndü' şeklinde konuşan Erdoğan, Baykal ve Bahçeli'yi iktidar olmak istememekle suçladı. MHP'ye verilen oy CHP'ye gider vurgusu yapan Erdoğan Bahçeli ve Baykal'ı bulundukları makamdan nemalanmakla suçladı.

BAYKAL VE BAHÇELİ’YE DE ÇAĞRI


Erdoğan daha sonra miting meydanında yaptığı konuşmada ise sürpriz bir açıklama yaptı; “Tek başımıza iktidar olamazsak ben siyasetten çekiliyorum” dedi.


Sözlerinin mitingi izleyenlerin tepkisine neden olması üzerine “Niye rahatsız oluyorsunuz, korkmayın, tek başına iktidarız” diyen Erdoğan, CHP ve MHP’nin de tek başına iktidar olma iddiasında bulunduğunu hatırlatarak, aynı çağrıyı CHP ve MHP liderlerine yaptı:


“Sayın Baykal, sen iktidar olamazsan çekilecek misin? Sayın Bahçeli sen çekilecek misin? Çekilemez. Daha önce çekildi sayın Baykal, ne oldu, 9 ay sonra tekrar döndü. Bunların duruşu bu. Hadi buyurun. Hiç olmazsa geriden gelenlerin önü açılsın sayın Baykal. Hodri meydan.”


Kendilerinden önce 22 bankanın fona devredildiğini belirten Erdoğan, kendisine göre, bunların en önemli sorumlularından birinin Devlet Bahçeli olduğunu savundu. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bunlar fona devredilirken sen ne yapıyordun? Başbakan Yardımcısı idin, hükümetin ortağı idin. Niye ses çıkarmadın, niye sustun? O zaman DSP'nin değirmenine su taşıyordun, sucu... Şimdi DSP ile CHP birleşti, millet izin verirse o değirmene su taşıyacak.Buradan, şöyle diyorum, diyorum ki; tek başına biz iktidar olamazsak, ben siyasetten çekiliyorum.
Sayın Baykal sen tek başına iktidar olamazsan, siyasetten çekilecek misin, Sayın Bahçeli, sen tek başına iktidar olamazsan siyasetten
çekilecek misin?"

Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin, 3 Kasım 2002 seçimlerinden alınan sonuçların ardından siyasetten çekileceğini açıkladığını belirterek,
ancak 9 ay sonra birileri, "sana dayanamıyoruz" dedikleri için siyasete döndüğünü söyledi.

"Hadi buyurun tek başına iktidar diyorsunuz, hodri meydan. Buyurun..." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:"4 gün kaldı. Halkıma sesleniyorum; CHP, MHP ve diğerlerini destekleyenlere sesleniyorum; Türkiye'nin gündemi bu, tek başına iktidar... Çünkü ben koalisyondan yana değilim. Bahçeli diyor ki; 'tek başına iktidar', Baykal da diyor ki; 'tek başına iktidar'. Biz de zaten tek başına iktidarız ve diyoruz. Hadi diyoruz ama yapamazlar."


Erdoğan, Türkiye'nin bütün meydanlarında, demokratik ihtişam bozulmasın diye muhteşem bir demokrasi şölenine hazırlanıldığını kaydederek, "22 Temmuz'da Türkiye'de yeniden güller açacak" diye konuştu.

23 Temmuz'dan itibaren daha çok ışık, daha çok aydınlık olacağını belirten Başbakan Erdoğan, karanlıkların geride kaldığını, Türkiye'nin artık düzlüğe çıktığını söyledi. 5 yıl öncesinin Ispartası ile bugünün Ispartası arasında büyük fark olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 81 ilinde, 40 bin köyünde tıkanan yolları açtıklarını, vatandaş ile devlet arasındaki mesafeyi büyük ölçüde kısalttıklarını kaydetti.

Erdoğan, "Gün sizindir, mühür sizindir, karar sizindir" dedi.Bugüne kadar başardıklarını halkın iradesi ile yaptıklarını, şimdi daha ileri hedeflere ve başarılara ulaşmak için tekrar oylara talip olduklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz karanlık odalardan milletvekili istemiyoruz. Biz halkımızdan milletvekili istiyoruz. Sadece oylarınızı değil, Türkiye'nin aydınlıklarına doğru çıktığı yolculuğun sonunda da desteğinizi, hayır dualarınızı istiyoruz. Bizim siyasetten muradımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi; Millete efendilik olmaz, millete hizmetkarlık olur' dediği gibi, biz, sizin efendiniz değil., hizmetkarınız. Bugüne kadar birileri geldi, gitti. Halkına tepeden, fildişi kuleden baktılar. Ama biz halkımızın sofrasından geldik,
halkımızın içinde yaşamayı onur, şeref telakki ettik. Farkımız bu.Onun için herşey Türkiye için, herşey Isparta için dedik. Ama dikkat buyurun, ülkenin her yerinde bunu diyoruz.Nifak tohumlarına zerre kadar pirim vermiyoruz, kardeşlik iklimini bozmak isteyenlere cevap vermeye tenezzül etmiyoruz. AK Parti'yi vurarak Türkiye'yi zaafa düşürmek isteyenlere bugüne kadar tenezzül etmedik, Bundan sonra da tmeyeceğiz.Milletimizin ne kadar ihmal edilmişliği gidermeye ihtiyacı varsa, onu gidermenin derdindeyiz.Aramıza nifak tohumu ekmek isteyenler, ayrılık tohumu ekmek isteyenler şu Isparta'dan bir cevap alsınlar: Tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet... Mesele bu. Bu 5 kavramda biz bütünleştikçe bizi kimse bölebilir mi? Onun için, etnik, bölgesel, dinsel milliyetçiliğe hayır. Bizim birleştiğimiz tek şey Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı. Bunda bütünleşeceğiz ve aramıza kimsenin nifak sokmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye'de 780 bin kilometrekarenin yönetimine talibiz. Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Adana ayırt etmeksizin her yer güzel olacak. Türkiye'nin doğusu, batısı, göğsümü gere gere söylüyorum, bizimle değişmeye başladı. Hamdolsun, bu ayakların gitmediği yer kalmadı, en az gittiğim yere Başbakan olarak 2 kez gittim.Haram lokmaya uzananı, imtiyaz isteyeni affetmedik. Bu yolda çok kazanım elde ettik. Demokrasi kazandı, Cumhuriyet kazandı, millet kazandı. Milletin bilmesi bizim için yeter."

Ülkenin her şehrine, köyüne ilçelerine birşeyler kazandırdıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, ülkede taş üstüne taş koyanların başları
üzerinde yeri olduğunu söyledi. Bu kazanımların hepsinin, demokrasinin, cumhuriyetin ve milletin kazanımları olduğunu, halkın gönülden desteği olmasaydı bunları yapamayacaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan,
ekonomideki gelişmeleri anlattı.

"YAPISINDA BU VAR"

Meydandakilerin "Vur vur inlesin, Deniz Baykal" dinlesin sözleri üzerine Erdoğan, anamuhalefet liderini eleştirdi. Erdoğan,şöyle konuştu:"Baykal'ın kulağı var ama duymaz, gözü var ama görmez, dili var ama gerçekleri konuşmaz. Niye? Maalesef yapısında bu var. Hemen bu rakamları bile çarpıtır. Bu rakamlar OECD'nin, devletin resmi rakamları. Göreve geldik Türkiye'nin ihracatı 36 milyar dolardı. Bu 79 senede ulaşılan rakamdı. 4.5 senede biz bunun üzerine 59 milyar dolar ilave ettik. Sayın Baykal, Sayın Bahçeli siz ne yaptınız? İktidarınız döneminde sizler ne yaptığınız bunu söyleyin. Bunlar televizyonlarda, meydanlarda yaptıklarını anlatmıyor. Yaptıkları birşey yok ki, al birini vur öbürüne... CHP'li milletvekili ilan vermiş gazeteye diyor ki, CHP eşittir MHP.Ben de diyorum ki, MHP'ye gönül vermiş, CHP'ye gönül vermiş kardeşlerime, Demokrat Partili, ANAP'lı kardeşlerime söyleyin, karar vermemiş kardeşlerime söyleyin, oy namustur, oy şereftir, oy bu ülkenin geleceğidir. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar, bunlara çok bedel ödedik. Bir daha bu bedeli ödemeyelim.Bütün bunları kaybetmemek için oylar CHP'ye gitmesin. Onun için oylar AK Parti'ye diyelim."

Kendilerinden önce Türkiye'nin her tarafının "rantiye" olduğunu, artık şantiyeye döndüğünü anlatan Başbakan Erdoğan, "rantiyenin ortaklarının Bahçeli, Ecevit ve Yılmaz" olduğunu söyledi. 22 bankanın fona devredildiğini, bunun 42 milyar dolar tutan bedelinin vatandaşa ödetildiğini anlatan Başbakan Erdoğan, "Sayın Baykal, bunları ne zaman göreceksin, özel tedavi mi gerekiyor, Sayın Bahçeli sen ne zaman göreceksin, özel tedavi mi gerekiyor. Ben diyorum ki, her gün bir ilimize, okul, baraj, hastane yapıyoruz. Bu açılışlara yetişemiyoruz." dedi.


GÜL SUYU VE GÜLLERLE KARŞILANDI


Erdoğan, havalanından kent merkezine, partililerin oluşturduğu araç konvoyu eşliğinde geldi. Konvoyun önünde yer alan bir traktörün çektiği, tarım alanlarının ilaçlamasında kullanılan bir araç, yol boyunca havaya 350 litre gül suyu püskürttü.


Başbakan ve eşi Emine Erdoğan’ın, Belediye binasına girerken de başlarından gül yaprakları döküldü. Basına kapalı olan ziyaret yaklaşık 30 dakika sürdü. Başbakan Erdoğan’ın, Belediye Başkanı Balaman’dan ile yapılan hizmetler ile sorunlar ve ihtiyaçlar konusunda bilgi aldığı öğrenildi.





İLİŞKİLİ HABER

CHP ve MHP'den Erdoğan'a tepki

YORUMLAR 446
  • muslums27 16 yıl önce Şikayet Et
    . Eğer bu millet akpartiyi yani kendine hizmet etmiş bu partiyi tek başına iktidara taşımazsa,bu kadar hizmeti görmezden gelirse,başımıza cem uzan veya deniz baykal gelsinde,cezamızı çekelim.Dünyanın kaç bucak olduğunu görelimde belki aklımız başımıza gelir.Tayyip erdoğan\'ın bu ülkeye yaptığı hizmetleri hangi parti hangi başbakan yapmıştır.Lütfen gözümüzü açalımda biraz gerçekleri görelim.Slogan partilerinde oylarımızı heba etmeyelim.
    Cevapla
  • mustafa bulut 16 yıl önce Şikayet Et
    ulu TÜRK. böyle bir yorum yaptığın için önce isminden utanmalısın.bence türk falan değilsin sen.allah oylarımızın hesabını bizdende sorsun sizdende sorsun.allah bu hühükümeti başımızdan eksik etmesin.2000 li yılları unutmadık.ve nankör değilizçok şükür.inkarcı da değiliz. sizler gündüz akman peşinden gidersiniz.mukaddesatımıza küfrettirirsiniz.başörtüsüne \"sıkmabaş\",kadere imanı \"ahlaklı olmaya engel\", Kuran’ın bazı ayetlerini de \"laikliğe aykırı\" olarak nitelendirirsiniz.allah hepsinin hesabını sorsun...
    Cevapla
  • Miray BAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    HADİ BAKALIM GÖRELİM ÜRKEK OLMAYAN ERKEKLERİ!. İşte aradaki fark; Sayın Erdoğan diğerleriyle kıyaslanamayacak kadar onurludur.Gerçek hizmet insanıdır. Adam orta yerde bırakırım dedi daha ne desin!Sizin erkekler de kendilerine güveniyorlarsa hodrimeydan desinler bakalım! Şu Türkler DP ye veriyor diyen gafil adam esas siz gibiler sebatayların göbeğindesiniz hala haberiniz yok.ALLAH akıl fikir ihsan eylesin... AKP den yakınanlar; bir elinizden kaçarsa daha çok bugünleri arayıp sürüneceksiniz ama olan olmuş olacak yazık ki yanınızda bize de olacak!
    Cevapla
  • cengiz aslan 16 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğansız bırakma ALLAHIM. Ramazansız bırakma Allah\'ım! Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü, Ya çobansız bırakma Allah\'ım! Bizi Sen sevgisiz, susuz,havasız, Ve vatansız bırakma Allah\'ım! Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma Allah\'ım!
    Cevapla
  • ulu TÜRK 16 yıl önce Şikayet Et
    gitmelisin. siyasi değilim sade vatandaş olarak diyebilirimki yapmış olduğunuz hayırlı işlerden Allah c.c sizden razı olur inşallah ama yapmış olduğunuz hataların cezasın bu dünyada olmassa ahirette mutlaka çekeceksiniz size oy verenlerinde mükellefiyeti boyunlarına ben belediye seçimlerinde oy vermiştim Allah c.c af eder inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında