CHP ve MHP'den Erdoğan'a tepki

Erdoğan, 22 Temmuz'daki seçimde tek başına iktidar olamamaları halinde siyasetten çekileceğini açıklayarak Bahçeli ve Baykal'a seslenmesi CHP ve MHP'yi kızdırdı.

CHP ve MHP'den Erdoğan'a tepki
CHP ve MHP'den Erdoğan'a tepki
GİRİŞ 17.07.2007 13:15 GÜNCELLEME 17.07.2007 13:15
Bu Habere 215 Yorum Yapılmış

CHP'den bizi bağlamaz açıklaması geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, bunun doğru bir söylem olmadığını savundu. Özyürek, bunun bir meydan okuma olmadığını iddia etti.

AKP'nin seçimlerden mağlup ayrılacağını savunan Özyürek, Erdoğan'ın 23 Temmuz'da siyaseti bırakacağını da savundu. Özyürek'in sözleri şöyleydi: 'Bu kendisini bağlayan bir açıklamadır. Sayın Başbakan eğer 23 Temmuz'dan sonra bu sözünde durursa siyasette yok. AKP'nin 276 milletvekili çıkarması sözkonusu değil.' 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır ise, bu açıklamayı doğru bulmadıklarını belirterek sert tepki gösterdi. Şandır, 'Çekilirim sözünü akıllı bir insan söylemez. Türk siyasi tarihinde böyle bir söz yok. Bu topluma meydan okumaktır. Bu topluma karşı bir saygısızlıktır. toplum mecbur mu size tek başına iktidar vermeye.. Siyasetçiye düşen görev topluma hizmet etmektir. böyle bir anlayışı anlamak mümkün değildir. Bunun anlamı hesap vermekten kaçmaktadır. Bu bir kaçış ifadesidir.' dedi.


İLİŞKİLİ HABER


Erdoğan: İktidar olmazsak bırakırım

YORUMLAR 215
  • ali OLGUN 16 yıl önce Şikayet Et
    akıl fukaralıgı. açık ifadeyi anlamaktan aciz mhp ve chp sözcüleri açıkcası kulak sallıyorlar.sayın şandır millete saygı duymayla meydan okumayı karıştırıyor.ürkek degilseniz sizde yalamayacagınız bir söz söyleyinki bari bahçeli sözünü yaladı tekrar mhp ye tasallut etdi bari şandır belki yalamz umuduna uyalım.
    Cevapla
  • siraç özdemir 16 yıl önce Şikayet Et
    ne haber baykal. erkekseniz ve bu ülkeyi düşünüyorsanız bırakın bakalım.ama nerde baykal ve bahçeli sadece kıvırıyorlar.
    Cevapla
  • fiKRET şimşek 16 yıl önce Şikayet Et
    . Bu ikisinin tek amacı var o da, ülkeyi bölmek...
    Cevapla
  • Taha Eldem 16 yıl önce Şikayet Et
    . Bu dönem MHP\'ye kimler oy verecek? 1.%3-4 kadar ülkücü camiası(Yönetimi beğenmesek de MHPye oy vermemek davaya ihanettir kaygısı taşıyanlar) 2.%3-4 de \"Türk\" ve \"Milliyetçilik\" denince \"Eyvah Türklük gitti, vatan gitti\" diye kendince vatan sahipliğine soyunanlar ve bu değerler üzerine kanları depreşen yeni yetmeler. 3.%3-4 kadar da CHP-MHP izdivacını sağlayıp bu izdivaça koalisyon yumurtlatmak peşinde olan güçler(Bir kısım solcular,şimdiye kadar MHP ile alakası olmayan tipler, kriz severler vs...)
    Cevapla
  • saltuk han 16 yıl önce Şikayet Et
    DSP DEN DERS ALAMAYANLAR. solun uğursuz olduğnu anlayamayanlar. bu bahçeliden başka ne beklenir. tekrara ülkeyi karanlıklara döndürmek istiyor. koray aydını da dışardan bakan yap bahçeli!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?