Ağar başörtüyü böyle çözdü!

Partisinin seçim beyannamesinde başörtüsü yasağını kaldırma sözü veren Demokrat Parti lideri Mehmet Ağar'ın Meclis'e sunduğu teklif kafaları karıştırdı.

Ağar başörtüyü  böyle çözdü!
Ağar başörtüyü böyle çözdü!
GİRİŞ 20.07.2007 09:59 GÜNCELLEME 20.07.2007 09:59
Bu Habere 348 Yorum Yapılmış

Vakit gazetesinden Kenan Kıran'ın haberine göre, DP lideri   Mehmet Ağar, DYP Elazığ Milletvekili iken, 15 Ocak 2003 tarihinde, Meclis’e 'iç tüzük değişikliği teklifi' vermiş ve bu teklifinde Meclis'e gelen kadın ziyaretçilerin 'başlarının açık' olmasının esas alınmasını istemiş.

İŞTE O MADDE

Mehmet Ağar’ın, vatandaşların başörtülü olarak Meclis’e girişinin yasaklanmasını istediği 'iç tüzük değişikliği teklifi' aynen şöyle:

21. Dönem, 527 sıra sayısı ile işlem gören TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair birleştirilmiş teklifleri yeniliyorum.

Gereği talep olunur.

Mehmet Kemal Ağar

Elazığ Milletvekili

Kıyafet

Madde 56

“Başkanlık Kürsüsünde Erkek Başkan, T.C’nin merasim kıyafeti olan beyaz kelebek kravat ve siyah yelek üstüne siyah frak, kadın başkan siyah uzun etekli tayyör ve beyaz açık yakalı bluz giyer.

Genel Kurul Salonu’nda yer alan milletvekilleri, bakanlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Teşkilatı memurları ve diğer kurum personeli ceket giymek, kravat takmak ve başı açık olmak zorundadır.

Kadınlar başları açık ve tayyör giyerler.

Görevlilerin kıyafeti Başkanlık Divanı'nca yukarıdaki esaslara uygun olarak tespit edilir.

Ziyaretçiler yönetmeliğinde ziyaretçilerin kıyafetleri de yukarıdaki ilkelere uygun olarak tespit edilir.  

YORUMLAR 348
  • hasan mertcan 16 yıl önce Şikayet Et
    Yalan Dünyası dizisindeki artistler halt etmiş.. Bakın başa gelebilmek için ne yalanlara başvuryor? Başörtüsüne en büyük zulmu yapan adam sensinSyn AĞAR. Bak yalanların nasıl patladı? Düz ova siyasetin ilede Bölücülerden destek aldın.PKK ya katıl bari de tam olsun.DP yi bırak DTP ye başkan ol sen.
    Cevapla
  • hasan mertcan 16 yıl önce Şikayet Et
    AĞAR mı Dediniz???. Ağar bu ülkeye bol bol çeteden,cesetten,dehşetten,kokudan,ağlayan eşlerden,analardan,babalardan,uyuşturucudan,silahtan başka birşey kazandırmaz. BU BÖYLE BİLİNSİN.Hiç mi geçmişten ders çıkartmıyorsunuz anlamadım ki? Fareler bile bir girdiği delikten ikinci kez girmiyor...
    Cevapla
  • alp tekin 16 yıl önce Şikayet Et
    ağar ın foyası ortaya cıktı. ağar daha ne inciler vardır da zaman olmadığı icin ortaya cıkmıyor. ağara inanmak, ona güvenmek yılana güvenmektir. başörtüsü gibi hassas konularla mitinglerde atıp tutarak oyları alacak sonra da meclise girip miting maskesini cıkarıp despot yönetimi ile acı ve zulme, karanlık işlerine devam edecek. yok öyle mehmet ağar, senin söylediklerine inanmıyoruz. bazı arkadaslarımızın kafalarını bu söylemlerinle karıştırmıs olabilirsin ama foyaların teker teker ortaya cıktıkca herkes farkına varıyor.
    Cevapla
  • yavuz alptekin 16 yıl önce Şikayet Et
    sana oy vermeyız agar basortu dusmanısın. bıze masallarını degıl gerceklerı anlat agar..susurlugu anlat, kayıp sılahları anlat..bıze masallarını degıl gerceklerı anlat agar...sadece unıversıtede basortusu olacak deyıp kelıme oyunu yapma agar lısede okuyan kamusal alanda calısan bınlerce ıffetını dınını yasamaya calısacak ınsan ne olacak agar??bıze masal degıl kardesın yunus agar turgay cıner ıkılısının vurdurdugu turızmcı ersın ortac tan bahset agar..bıze gerceklerı anlat hıkaye anlatma agar
    Cevapla
  • yavuz alptekin 16 yıl önce Şikayet Et
    kolombıya dakı escobar uyusturucu kartelının turkıye temsılcısı agar. kolombıya da nasıl butun uyusturucu ısı escobar kartelının emrınde hareket edıyorsa turkıye de de agar ve korkut eken ın kontrolundedır.yurtta uretılen yurda gıren her mal bu ıkısının kontrolunde gırer.bu ıkısınden fevrı hareket etmeye calısan herkes polıse ıhbar edılerek yakalatılır.mafya usulu olarak da kendı dızıne sıktırılır.agar neden bunları bıze anlatmamaktadır?ancak bılmelıdır kı bugun bınanın bodrumunda partılılerı dovdurenı yarın bu ulke vatandaslıgından atarlar o da gıder kolombıya vatandası olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti