AK Parti'nin adayı Abdullah Gül

Dün gece tamamlanan AK Parti MYK toplantısı sonrası AK Parti cumhurbaşkanı adayını Abdullah Gül olarak belirledi. Gül yarın ilk olarak muhalefet turuna çıkacak.

AK Parti'nin adayı Abdullah Gül
AK Parti'nin adayı Abdullah Gül
GİRİŞ 14.08.2007 00:01 GÜNCELLEME 14.08.2007 00:01
Bu Habere 387 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 'Köşk' adayının Abdullah Gül olduğunu AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında kurul üyelerine açıkladı.

Toplantıda alınan karar doğrultusunda Gül, yarın TBMM'de grubu bulunan ve temsil edilen partileri ziyaret edecek. Gül, muhalefet turunun ardından adaylığını ilan edecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat 45 dakika süren MYK toplantısında AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı karara bağlandı. MYK, 'tek aday' olarak Abdullah Gül ismi üzerinde uzlaştı. Başbakan Erdoğan, toplantıda 'Cumhurbaşkanı adayımız sayın Abdullah Gül'dür. Hayırlı olsun' diyerek Gül'ün ismini kurul üyelerine açıkladı.

Toplantıda, AK Parti'nin seçim zaferine vurgu yapılarak, 'Millet iradesini görmezden gelemeyiz' görüşü benimsendi. Toplantıya kurulüyesi olmadığı halde davet edilen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de yaklaşık 45 dakika katıldı. Toplantıda Gül'ün yarın muhalefet turuna çıkması kararlaştırıldı.

Gül, toplantıda alınan karar doğrultusunda yarın TBMM'de grubu bulunan ve temsil edilen siyasi partileri ziyaret edecek. Gül, kurul toplantısında alınan karar doğrultusunda CHP, MHP, DTP ve DSP'nin yanı sıra eski BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'ndan randevu istedi.

Gül'ün yarın muhalefet turunun ardından bir basın toplantısı düzenleyerek adaylığını kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

İLİŞKİLİ HABERLER

Ali Topuz Başbakan'ı tehdit etti

Gül'ün ilk randevusu Bahçeli ile

BAŞBAKAN'DAN ÖZÜR DİLİYORUM

MHP VE DTP'DEN İLK DEĞERLENDİRME

ABDULLAH GÜL İSMİ NASIL BELİRLENDİ

Baykal'dan Gül'e henüz yanıt yok

YORUMLAR 387
  • Miray BAYRAK 17 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Garip -kuş ismi gibi oldu :) . Bundan önceki cumhurbaşkanşlığı seçimlerinde muhalefet % kaç idi acaba ? Dindar cumhurbaşkanı neden birilerine bu kadar batıyor onu da anlamak zor!
    Cevapla
  • Metin Yazar 17 yıl önce Şikayet Et
    . Erol Garip MHP\'li bir aday seçilseydi o da dindar olacakti. O partiye mensup olmasam bile buyuk cogunlugu dindardir Yani senin gibi değildir. Seninle MHP arasinda doku uyuşmazligi var. Sana Nihal Atsiz\'ın yolunda giden buduncu bir parti lazim.
    Cevapla
  • derebeyi44 17 yıl önce Şikayet Et
    herkes elbet karşılığını alır. şu akp ülkenin başına geçip insanlar rahata ermeye başlayana kadar herşey güzeldi bazı hırsız bazı vatan hainleri için ee tabi başa geçen onları durdurunca kuyruk acısı başladı adamlarda ben ona değilde ABDULLAH GÜL e acıom yani adama söylemedik şey bırakmadılar acaba bu laikci arkadaşların hiçmi başı kapalı akrabası anası bacısı teyzesi yok da böyle dert ediolar iki metrelik bezi ne diem garip bi olay
    Cevapla
  • Erol Garip 17 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım. \"dindar!\" cumhurbaşkanı seçmek üzeresiniz. Biz (%53) olanlar şimdi muhalefettemiyiz şimdi!? Esas şenlik şimdi başlıyor.
    Cevapla
  • adem tekle 17 yıl önce Şikayet Et
    . bence gül aday oldu ama bu gerilim demek secilse bile şimdiden ona neler yaptırılacağı belli yazık neye biliyormusunuz eşinin dediği gibi başörtü yeni bir çağdaş görüntü adında yeni bir islamiyette sulandırma yapılacak ve akpnin en büyük zararlarından olan dünyevileşme adı altında islam insan hayatından birinci sıradan en alt sıralara kadar gerileyecek başörtüsü olsa ne olur olmasa ne olur düşüncesi meydana gelecek son 4 senede olduğu gibi olan inancıma oldu allah yardımcımız olsun hayırlısı ne ise o olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump ve Netanyahu anlaştı iddiası! Dört Arap ülkesi Gazze'yi yönetecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-35 talebi: Trump'a ilettim, görüşmeler başladı