4 hastaya hayat verdi

İki gün önce Mersin' de motosiketiyle kaza geçiren genç bağışladığı karaciğer, gözleri ve böbrekleriyle, organ bekleyen dört kişiye hayat verdi.

4 hastaya hayat verdi
4 hastaya hayat verdi
GİRİŞ 29.08.2007 12:30 GÜNCELLEME 29.08.2007 12:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mersin'de, kasksız bindiği motosikletiyle kaza geçiren genç, bağışlanan organlarıyla 3 kişinin hayat, 1 kişinin de görme umudu oldu.

Ankara Organ Nakli Merkezi'nden gelen ekiplerin Mersin Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirdiği operasyonla, ölen gencin karaciğeri, gözleri ve böbrekleri alınarak, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'ya gönderildi.

2 gün önce motosikletiyle Silifke ilçesinden Mersin istikametine gelen Ömer Yılmaz (28), Karayolları Müdürlüğü Kavşağı'nda motosikletinin kayması nedeniyle kontrolünü kaybetti. Başında kask takılı olmayan genç, kontrolünü kaybedip yere düştüğü sırada başını çarptı. Çevredekilerin yardımıyla Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yılmaz, burada 2 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde kaldı. Yılmaz, bu süreçte yapılan tedavilere yanıt vermeyerek, yaşam mücadelesine yenik düştü.

Gencin ağabeyi Rüstem Yılmaz,beyin ölümü gerçekleşen kardeşinin organlarını bağışlamak istedi. Bunun üzerine Ankara Organ Nakli Merkezi'nden gelen 3 kişilik heyet, Mersin Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla gencin gözlerini, karaciğerini, sağ ve sol böbreğini aldı. Organlardan gözler İzmir'e, karaciğer Ankara'ya, böbreklerden birisi İstanbul'a diğeri de Adana'ya gönderildi.

Bu ameliyatla birlikte Mersin'de 1 günde 2 kişinin organları toplam 7 kişiye umut oldu. Doktorlar, bu tür bağışların diğer insanlara da örnek olacağını, böylelikle organ bekleyen yüzlerce kişinin de sağlığına kavuşabileceğini belirtti.

YORUMLAR 3
  • Metin ÜNVER 16 yıl önce Şikayet Et
    Editöre Not. SayınEditör yazımı niçin yyınlamıyorsunuz?
    Cevapla
  • Göksel ŞENTÜRK 16 yıl önce Şikayet Et
    Haşa bu nasıl başlık böyle...?. Sadece Allah cc. hayat verir ve alır. Diğerleri sadece sebepten ibarettir. Bu tip başlıklar küfür ve şirk kokuyor, lütfen biraz daha dikkatli olalım.
    Cevapla
  • Metin ÜNVER 16 yıl önce Şikayet Et
    Organ Bağışı. Sayın editör lütfen bu haberin arkasından dinimiz organ bağışı hakkında caiz olup olmadığını konu edilen bir haber yaparmısınız.Bu haberle insanların vebaline giriyorsunuz.Lütfen kelimelerimizi doğru seçelim.Şimdi ne deme \"HAYAT VERDİ\" hayatı verende alanda ALLAH değilmi.Lütfen gerekli hassasiyeti gösterelim ve Organ bağışının caiz olup olmadığını bizlere iletin.Bildiğim kadarı ile insan öldükten sonra organları bir işe yaramıyor.Beyin öümü gerçekleşen hastalardan organalına biliniyor.Yani .................
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması