CHP'nin Gül protestosu sona eriyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Meclis'teki yemin törenine gelmeyen ve resepsiyon davetlerine de gitmeyen CHP'liler, Meclis'in açılış töreninde Gül'ü dinleyecekler..

CHP'nin Gül protestosu sona eriyor
CHP'nin Gül protestosu sona eriyor
GİRİŞ 27.09.2007 05:23 GÜNCELLEME 27.09.2007 05:23
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında dün yapıldı. Toplantıda TBMM açılışında konuşma yapacak olan Cumhurbaşkanı Gül'ü protesto etmeme ve referandumdan 'evet' çıkması halinde aday gösterme kararı alındı.


Kurultay sürecinin ise 1 Ekim 2008 - 27 Ocak 2008 tarihleri arasında tamamlanması kararlaştırıldı.Baykal ve CHP TBMM Grubu TBMM'nin 1 Ekim'deki yeni yasama yılı açılışına katılacak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü protesto etmeyecek. CHP'liler Cumhurbaşkanı Gül'ün Genel Kurul'a hitaben yapacağı konuşmayı dinleyecek.


21 Ekim'de yapılacak referandumda CHP oylamada 'evet'in çıkmaması için çalışmayacak. Referanduma ilişkin bir kampanya yürütülmeyeceği ancak partilerin gerçekleştireceği televizyon konuşmaları aracılığıyla CHP'nin anayasa değişikliğine ilişkin düşüncesini aktarması kararlaştırıldı.


Referandumda cumhurbaşkanını halkın seçmesine 'evet' çıkması durumunda CHP'nin bir cumhurbaşkanı adayı belirleyebileceği de dile getirildi. Öte yandan, CHP'li muhalifler Olağan Kurultay'da Baykal'ın karşısına tek aday olarak Haluk Koç'u gösterme kararı alırken bu yöndeki çalışmaların sürdüğü belirtildi.


Yenişafak

YORUMLAR 28
  • Sütçü İmam 16 yıl önce Şikayet Et
    Ne farkı var ki?. Baykal değil de, KOÇ gelse ne değişecek ki? Politikaları arasında hiç bir fark yok. CHP değişime kapalı kalmayı tercih ediyor. Kendileri bilir.
    Cevapla
  • KEMAL TAVLACI 16 yıl önce Şikayet Et
    bir dümenleri vardır. CHP nin yine yeni bir dümeni vardır kolay kolay bunu yapmazlar bunu bekleyelim bakalım yeni bir çapanoğlu işi çıkar mutlaka yoksa hangi dağın kurdu öldü?
    Cevapla
  • ahmet arslan 16 yıl önce Şikayet Et
    baykal büyüksün. chp nin başında kal,
    Cevapla
  • berna mahmut 16 yıl önce Şikayet Et
    chp(ve yandaşları) nın sindirim problemi. yavaş yavaş sona eriyor zaten daha öncede belirttiğimiz gibi sona ermekte zorunda.ne zamana kadardıki zaten protesto mutlaka bir gün işleri düşecek ne koparırsak kar diye düşündüler ama nafile onların lehine değişen hiç bir şey olmadı...
    Cevapla
  • sinan ocak 16 yıl önce Şikayet Et
    gözlerim yanlış mı gördü. allah allah kamera şakası mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Refah hakkında skandal açıklama
Putin'in 5. dönemi başladı