ABD nin kayıp silahları Urfa'da / Video

Kuzey Irak'tan yurda kaçak yollarla sokulan ABD'nin kayıp silahlarından 27 Glock Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonla ele geçirildi.

ABD nin kayıp silahları Urfa'da /  Video
ABD nin kayıp silahları Urfa'da / Video
GİRİŞ 06.10.2007 12:45 GÜNCELLEME 06.10.2007 12:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış
Muhammet Taşçılar'ın haberi

           Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 5 zanlının daha önce de, PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak suçlarından ceza aldığı öğrenildi.
           Kuzey Irak'tan yurda kaçak yollarla sokulan ve ABD'nin kayıp silahlarından olduğu ileri sürülen 27 Glock Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonla ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 5 zanlının daha önce de, PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak suçlarından ceza aldığı öğrenildi.
          Polis, Mustafa Ç. isimli zanlının yasa dışı yollarla Kuzey Irak'tan getirdiği silahları beraberindeki arkadaşlarıyla satmak için Şanlıurfa'ya getireceği ihbarını aldı. Harekete geçen polis, Ç. ve beraberindeki kişileri takip etmeye başladı. Ç. ve beraberindeki üç kişi önceki gün geldikleri Şanlıurfa'da, silahları Suruç'ta kuyumculuk yapan Habeş S.'a teslim etti. Teslimatın yapılmasının ardından operasyonu başlatan polis, Habeş S.'ın kullandığı otomobili Balıklıgöl Hastanesi kavşağında durdurdu. Yapılan aramada otomobilin bagajında 27 Glock marka tabanca ile bu tabancalara ait 53 şarjör ele geçirildi. S.'ı gözaltına alan polis, Mardin'den tabancaları getiren zanlıların bulunduğu aracı ise Şanlıurfa-Mardin karayolunda durdurdu. Araçta bulunan Mustafa Ç. ile Abdülkadir, Kasım ve Murat İİ. kardeşleri gözaltına alan polis, 5 zanlıyı sorgulamak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirdi. Yapılan incelemede zanlılar hakkında daha önce de, 'Terör örgütüne yardım ve yataklık', 'Suç ve suçluyu övme' ile 'Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet' işlem yapıldığı ortaya çıktı
              Yetkililer, yakalanan 27 Glock'un ABD'nin Irak'ta kaybolduğunu açıkladığı silahlardan olduğunu ifade ederken, gözaltına alınan zanlılardan Mustafa Ç. ile İİ. kardeşler, yasa dışı yollardan yurda silah getirmek ve satmak suçlarını kabul etmeyerek masum olduklarını ileri sürdü. Otomobilinin bagajında 27 tabanca ile yakalanan Habeş S. ise, polisteki ifadesinde susma hakkını kullanarak konuşmadı.
Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan 5 zanlı, bu sabah Adliye'ye sevkedildi.


YORUMLAR 1
  • Muammer uğuz 16 yıl önce Şikayet Et
    Yalanın buyugü. ABD silahların kayıp oldugunu beyan edince iş bitiyormu.Biz bir Ülkenın Güvenligini tehdit edelim bakalım ve onbinlerce Ürettigimzi silahda kaybolsun ve Canılerın elinde bulunsun bu silahlar ozaman İnanın Karşıadaki ülke bize savaş acar ,birleşmiş milletlerde Terörist Ülke ilan ediliriz ,ABD küstah bir vaziyetde ve kimsenın kılı kıpırdamıyor.Yazık bukadarmı aciz konuma düştük?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Futbol tarihinde zirveye oturan teknik direktörler! Süper Lig'den 3 hoca listeye girdi
Anne aile hekimini hastanelik etti! Nedenini duyanlar kulaklarına inanamadı