Askeri istihbarata uydu engeli mi?

Saldırıdan sonra hemen merkeze haber verilmesi gerekirken bu uydu üzerinden engellendi mi? Eğer bu iddia doğruysa, çok daha vahim bir durumla karşı karşıyayız...

Askeri istihbarata uydu engeli mi?
Askeri istihbarata uydu engeli mi?
GİRİŞ 22.10.2007 09:06 GÜNCELLEME 22.10.2007 09:06
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Lale Şıvgın'ın köşe yazısından bir kesit 

Vahim bir iddia: Dağlıca’da yaşanan çatışmadan sonra merkeze anında haber verilemediği iddiası da bana ulaşan bilgiler dahilinde.


Bu iddianın kaynağı şunu söylüyor: “Böylesine büyük çaplı bir saldırıdan sonra (bazı kaynaklara göre 150 bazılarına göreyse 500 kişilik bir PKK’lı grup saldırdı) hemen merkeze haber verilmesi gerekirdi ancak bu acı haber merkeze anında ulaşamadı. Çünkü Dağlıca Karakolu’nun merkezle tüm iletişimi kesilmişti. Uydudan bloke edici sinyaller verilmiş, tüm vericiler kesilmişti.”


Eğer bu iddia doğruysa, çok daha vahim bir durumla karşı karşıyayız demektir. Çünkü TSK’nın sahip olduğu teknik donanıma vakıf olabilecek ve bu donanımı kesebilecek kabiliyet kimlerde var sorusunu sormamız gerekir ki, bu sorunun cevabı bizi müttefiklerimize kadar götürebilir.


Tüm bu iddialar karşısında vakit geçirmeden kamuoyuna doğru bilgilendirme yapılması gerekiyor. Sivil toplum birkaç saat içinde toplanabiliyorsa Ankara’daki siyasi irade de toplanabilir, toplanmalı.


lalesivgin@yahoo.com 


(Tercüman) 

YORUMLAR 133
  • Miray BAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    ADER TURET . Sen önce bir adını Türkçe yap ondan sonra ona buna sataşmaya devam edersin!
    Cevapla
  • Miray BAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    okuyun. Klavyetör Yorumcu tarafından 22 Ekim 2007 19:13 tarihinde Maalesef Bizim F-16 ların uçuş kriptolarıda Amerika\'nın elinde Savaş Uçaklarımız Amerikan yapımı ve uçuş kriptolarıda onlarda... Dilerlerse havadayken herşey yapabilirler... Bunları çözen 3 mühendisimiz (Aselasan)öldürülmüştü. Dolayısıyle aleyhimize söylenen herşeyin doğru olma olasılığı çok yüksek. AYIK OLMA ZAMANI GELDİ GEÇİYOOOOR... TELEKOMA GELENE KADAR NELER VAR GÖRÜN ARTIK!
    Cevapla
  • Miray BAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    HÜKMÜMET ÇAMURCULARI NERDE!. Hadi buna da yorum yapsanıza!hükümete çamur atsanıza nerdesiniz?Ama yapamazsınız sıkmaz!Niye çünkü bu askeri teknolojiyle ilgili bir konu.Demek ki neymiş herşey hükümetin değil teknolojiyi kullananların elindeymiş çoğunlukla! Anlayamayan Metin Yazarı okusun belki düşer jeton!
    Cevapla
  • oktay çıkmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    ya telefonlar. ee bızler telekomun %51 ını satmayın derken bunlara kımse kulak asmadı şimdi soruyorum buradan telefonların dınlenmedığını kım soyleeyebılır kımdır telekomu alan harırıler lubnan eskı başbakanının oğlu sözde ermenı tasarısını kabul eden ıngılzı ıstıhbaratı ıle yakınlığı tum dunya tarafından biline aıle sevsınler şimdi bunu haber yapsanız ne olur daha cok böle haber yaparsınız siz
    Cevapla
  • TheKURD insanol 16 yıl önce Şikayet Et
    muhammed. abimi desem kardeşmi desem sana nedesem bilmiyorum muhammed.ama bir kürt olarak şunu söylüyorum senin gibi türklerin eli öpülür işte osmanlı torunu muhammed.keşke bütün kürtler pkk nin ne mal olduğunu anlasa ve keşke bütün türklerde senin anladığını anlasa.muhammed tekrar ediyorum bir kürt olarak senin gibi türklerin yanında türk olmaya bile razıyım.Allah senden razı olsun.umarım editör bunu yayınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek