Metrobüs, ilk kazasını yaptı

Uzun süre gündemi meşgul eden metrobüslerden biri, Cevizlibağ geri dönüş rampasında kaza yaptı.

Metrobüs, ilk kazasını yaptı
Metrobüs, ilk kazasını yaptı
GİRİŞ 27.10.2007 01:35 GÜNCELLEME 27.10.2007 01:35
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kazada bariyer olarak kullanılan çelik halat koparken, otobüste maddi hasar meydana geldi. Metrobüslerin dönüş yolunda manevra yapmakta zorlandığı görülürken, bir metrobüs şoförü kullandığı metrobüsü dönüş rampasında döndüremeyerek çelik halatlara çarptı. Metrobüs, başka bir şoför tarafından çekildi.

Edinilen bilgiye göre, Avcılar-Cevizlibağ seferini gerçekleştiren bir metrobüs, geri manevra yaparken dönüş rampasındaki çelik halatlara çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, metrobüste maddi hasar meydana geldi. Kaza yapan metrobüs daha sonra kriko yardımıyla olay yerinden götürüldü.

Bu arada, metrobüslerin geri dönüş rampasında manevra yaparken, zorlandıkları görüldü. Dar olduğu gözlenen geri dönüş rampasında İETT otobüsü şoförlerine hareket ederken görevlilerin yardım ettikleri görüldü.

Tam bu sırada kameralar kayıttayken bir metrobüs aracı dönüş rampasından dönemedi. Çelik halatlara çarpan otobüsün şoförü, aracını hareket ettirmeye çalıştıysa da başaramadı. Bunun üzerine otobüs şoförü aracından inerek yerine başka bir İETT şoförü aracı kullandı. Metrobüs, rampada bulunan diğer görevlilerin de yardımıyla, dönüş rampasından tekrardan sefere başladı.

Metrobüsün yeni bir proje olduğunu ve bu tür aksaklıkların olabileceğini belirten görevliler, zamanla uygulamanın rayına oturacağını ifade etti.

YORUMLAR 10
  • ARDA ZAFER 16 yıl önce Şikayet Et
    TOPBAŞ\'IN ESERİ. Azıcık bir tadilat ile tıkır tıkır işleyecek olan E-5 bakın ne hallere düştü.Bu proje hangi beyin takımının eseri ise,eseri ile öğünebilir.Bahçelievlerdeki evime aracımla gitmek için ben bile acemilik çekiyorum.Yolu bilmeyen ne yapar bilmem.Bu güzrgah garipliklerle dolu.Yolun tam ortasında üst geçidin kolonları var.Üstelik yolda Bariyerden geçilmiyor.Yön tabelaları tam yolun başladığı yere dikilmiş.Önceden sizi uyaran bir levha veya işaret yok.Önünüze Kamyon veya Otobüs gelirse yol sapağını görmeniz imkansı
    Cevapla
  • osman kavrazlı 16 yıl önce Şikayet Et
    sensey1907 \'e. Arkadaşım bu kadar da körü körüne bağlanmayın ne adamıda germeyin.
    Cevapla
  • mesut çakıroğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    . o metrobüs değilki bildiğimiz körüklü otobüs daha metrobüs gelmedi haber7 biraz daha dikkat lütfen
    Cevapla
  • MEHMET EMİN ARIKOĞLU 16 yıl önce Şikayet Et
    sensey1907 ye. arkadaşım haklısın ama biz günde 3 saatimizi trafikte geçiriyoruz, eleştirmek hakkımız heralde değil mi?
    Cevapla
  • recep pehlivan 16 yıl önce Şikayet Et
    trafik virüsü. Adanada metro yapımı varmış ne güzel. İstanbulun yolları Güzel ama nedense işlemiyor. Adanada en azından trafik yoktur. Şu altunizade yi geçene kadar millet yağmura aldırmadan çamlıcadan altunizadeye kadar yürüyor. Bide aktarmaya zam yaptılar Sandıkta bunu hesabını belediyelere sormazmıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır