Vatandaşı hayrete düşüren meyve Galeri

Adıyaman merkezde bir evin bahçesine dut ağacı olarak dikilen meyve ağacında büyüyen esrarengiz meyve, görenleri hayrete düşürüyor.

Vatandaşı hayrete düşüren meyve Galeri
Vatandaşı hayrete düşüren meyve Galeri
GİRİŞ 21.11.2007 00:01 GÜNCELLEME 21.11.2007 00:01
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Hindistan cevizi büyüklüğünde olan ve yaklaşık 650 gram gelen esrarengiz meyve, yapısı itibarıyla duta benziyor. Sıkıldığında içersinden süt çıkan meyvenin ne olduğunu aktarlar da anlayamadı.

Normal bir duttan onlarca kat büyük ve ağır olan meyvenin, konunun uzmanı araştırmacılar tarafından incelenmesi bekleniyor. Bahçede yetişen ağacın yıllar önce dikildiğini fakat ilk kez bu yıl meyve verdiğini belirten mahalle sakinleri, meyvenin ne olduğu konusunda bilgi sahibi olmak istiyor.

Abuzer Ataman isimli vatandaş, meyvenin sütlü olduğunu, yapısının duta benzediğini belirterek, 'Meyvenin iç yapısında dutun damarlarına benzer damarlar var. Ağaç da dut ağacına benziyor. Bu meyve bugüne kadar görülmemişse gerekli araştırmaların yapılarak insanlığın hizmetine sunulmasını istiyoruz. Belki de dut meyvesinin iklim şartlarının değişiminden, yaşamsal değerlerden, aşılamasından etkilenmiş hali olabilir' dedi.

Meyve ağacını diken kişinin vefat etmesinden dolayı tam bilgi sahibi olmadıklarını belirten mahalle sakini Abdullah Gürbüz ise yıllardan beri bu ağacın büyüdüğünü, kök olarak akasya ağacına fakat dallarının dut ağacına benzediğini belirtti.

Esrarengiz meyvenin sırrını öğrenmek için aktarlara götüren vatandaşlar, burada da bir netice alamadı. Esrarengiz meyveyi gören aktar Ercan Yetkin, her türlü sebze ve meyveyi tanıdığını fakat hayatında ilk kez bu meyveyi gördüğünü belirtti. Yetkin, 'Böyle bir meyvenin karşıma çıkması beni gerçekten çok heyecanlandırdı. En azından bunun ne olduğunun yetkililer tarafından araştırılıp bulunması gerekir. İçerisinde hastalıklara faydalı olabilecek bir besin değeri olabilir. Bu meyvenin ne olduğunu ben de araştıracağım' diye konuştu.

İHA

YORUMLAR 91
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    . Derin devletin saga sola diktiği sefil bir ağaç ve onun aptal meyvesi Bunlar gibi başkaları da var. Durumlar karışınca servis ediliyorlar Dağlica baskınını unutturmak için şimdi ortaya çikarildi.
    Cevapla
  • şahinbey 16 yıl önce Şikayet Et
    mehmet a arkadaşa katılıyorum. \"mehmet a\" arkadaşın söyledikleri doğru ben bu ağacı ve meyvesini taa 1985 li yıllarda görmüştüm. sonraları bi ara merak edip kırdım içindeki yapışkanımsı madde 2 gün gitmedi elimden çokda kötü kokuyor.. isteyene kargo ile gönderiym :)))
    Cevapla
  • mehmet a 16 yıl önce Şikayet Et
    sakın haaa. bu menem meyve olgunlaşınca sararır.limon gibi olur.SAKIN merak edip kesmeyin.sütü elinize bulaşır ne elinizden nede kestiğiniz boçaktan kolay kolay silemezsiniz yapış yapış pis kokulu bişey
    Cevapla
  • Arzu bayrı 16 yıl önce Şikayet Et
    . Bu ağaç bir tür zeytindir. Ama yağı çıkmadığı için kovulmuştur bu familyadan. Bu nedenle de insanları şaşkınlığa düşürmektedir. Bu aralar kabuklugillerden ceviz ağaçlarına takılınca atkestaneleri çok kızmıştır. Geçen kış dutlara sardırdıydı bu da akasyalar dutlara dikenlerini batırdıydı. Yahu kardeşim, sizin muhabirlerinizin botanik bilgisi olmayabilir ama yayınlamadan önce internette bir arayın Allah aşkına, bundan bütün parklarda bol miktarda var. Bu ağacı görmeyen yok. Hangi insan şaşırdıysa beri gelsi
    Cevapla
  • murat ozturk 16 yıl önce Şikayet Et
    bu meyve ılk degıl. ben 14 senedır alanyada yasayn bırı olarak bu meyveyı 8 sene once bır bahcede gordum tabıkı bende tam olarak bılmıyorum ama eve goturdum guzel ev süsü oluyor bozulmadan yıllarca durabılıyor ve ayrıca onun sütlü olmasından dolayı kesın olarak bılmedıgımden onun sütünün romatizmalı ınsanlar ıcın ıyı geldıgını ve bır kac daha hastalıga şifalı oldugunu duymustum ama arastırılması gereknen bır sey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'İki dakikalık muayene'ciler, sokağa çıkabilecek misiniz?
İsrail'e silah sevkiyatı kararı ABD'yi karıştırdı: Biden görevden alınsın