Doğduğu köye bakan olarak döndü

Devlet Bakanı Şimşek’i köyünde, Kürtçe ‘Baş göz üstüne geldin’ sözleriyle karşılandı. O da ‘Benim Arıca köyünden geldiğim bu nokta, fırsat eşitiğinin en somut örneği’ dedi.

Doğduğu köye bakan olarak döndü
Doğduğu köye bakan olarak döndü
GİRİŞ 17.12.2007 09:43 GÜNCELLEME 17.12.2007 09:43
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Mehmet Şimşek, okumak için ayrıldığı Batman’ın Arıca köyünde gözyaşlarına hakim olamadı

Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, okumak için ayrıldığı Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Arıca köyüne, dün “Bakan” olarak döndü. Eşi Annalise Şimşek ve kalabalık bir heyetle doğduğu köyü ziyaret eden Şimşek, burada ilkokul, park ve taziye evi açılışlarını yaptı. Şimşek’in yabancı eşi ziyaret sırasında duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Çoğu Bakan Şimşek’in akrabalarından oluşan Arıca köylüleri, Bayan Şimşek’e “Anna Yenge” diye seslendi. Şimşek’in köyünü ziyareti duygulu anlara sahne oldu.

’Tahmin bile edemezdim’
Ağabeyleri ile birlikte altı ahır olan, yazları uyudukları evde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, buraya ilişkin hatıralarını anlattı. Şimşek, “Biz 5 erkek ve 4 kız kardeştik. Anem ben 5 yaşında ölünce ağabeylerim bana sahip çıktı. Beni okuttular. Biraz onda biraz diğerinde ilk ve ortaokulu bitirdim” diye konuştu. Yaşamın kendisini bu noktaya getirieceğini kendisinin de hayal etmediğini anlatan Şimşek, “Başarı hikayesi ortada. Ancak ben geldiğim yeri çok iyi biliyorum. Ayaklarım yerde. Geçmişim bana mütevazilik ve olgunluk kazandırdı, ihtiraslı değilim” dedi.

’En büyük hayalim...’
Çocukluk hayallerine ilişkin anılarını da aktaran Şimşek, “Plastik toplar vardı. Bu toplar patlayınca küçülür ve daha uzun süre dayanırdı. En büyük hayalim futbol topum ve kramponum olsundu. Öyle büyük hayallerim yoktu. Ben ulaşacağım en iyi noktanın, bir doktor ya da mühendis olabilmek olduğunu düşünürdüm. Ama üniversite sınavında bu okullara puanım yetmedi. Kazanamadım. İyi ki kazanamamışım” diye konuştu.

Babam ’Gitme’ dedi
Şimşek gazetecilerin “hayatının dönüm noktasının ne olduğunu” sormaları üzerine babasıyla olan diyaloğunu anlattı. Babası bağda çalışırken, İngiltere’de eğitimini tamamlamak için izin almak için gittiğini anlatan Şimşek, “Babama ilim öğreneceğimi söyledim. Master yapmaya gideceğimi söyleseydim kabul etmezdi. Babam ’oğlum sen zaten profesör olmuşsun. Ne işin var gavur memleketlerinde’ dedi. Sen zaten ilim irfan sahibi oldun. İnsanın gözünü doyuran şu bir avuç toprak. Burada kal memleketine hizmet et dedi” diye anlattı. Şimşek, bugün bakan olarak vatan ve milletine hizmet ederek babasına verdiği sözü yerine getirdiğini dile getirdi.

KÜRTÇE SOHBET ETTİ
Şimşek, memleketi Batman’da, dünyaya geldiği Arıca Köyü’nde İlköğretim Okulu’nun açılışını yaptı. Yanında eşi Analize Şimşek’le doğup büyüdüğü evde nostalji yaşayan Bakan Şimşek, köylülerle Kürtçe sohbet etti, yanında getirdiği halıları köylülere dağıttı.

GÖZYAŞINA HAKİM OLAMADI
Bakan Şimşek’le beraber köye girişlerinde, çocukların ellerinde bayraklar sallayarak bacaklarına sarılmaları üzerine Annalise Şimşek gözyaşlarına hakim olamadı. Mehmet Şimşek de memleketindeki coşkulu karşılamadan duygulandı.

AYRIM YOK DELİLİ BENİM
Köylülerine hitap eden Bakan Şimşek ‘Benim Batman’ın Arıca köyünden geldiğim bu nokta, Türkiye’deki fırsat eşitliğinin en somut örneğidir. Benim şimdi geldiğim nokta Türkiye’de fırsat eşitliğinin olduğunun, eğer bir kişi çabalarsa devletin en üst kademelerine gelebileceğinin bir kanıtıdır’’ dedi. Şimşek, gazetecilerin ‘Küçüklüğünüzde en çok ne olmak isterdiniz’’ sorusuna, ‘Küçükken en büyük hayalim iyi bir futbolcu olmak ve iyi de bir futbol topuna sahip olmaktı’’ yanıtını verdi

EL EMEĞİ, GÖZ NURU HEDİYE
Hemen hepsi yakından ya da uzaktan Bakan Şimşek’in akrabası olan köylüler, Bayan Annalise Şimşek’e, “Anna Yenge” diye seslendi. Kadınlar el emeği şalı, Bayan Şimşek’e hediye etti.

YORUMLAR 31
  • koray ayan 16 yıl önce Şikayet Et
    şevki yılmaz?... ya bahsettiğiniz şevki yılmaz\"neden çankaya,ezenkaya değil\"gibi dahinaye fikrin ve sözü sahibi değil midir?ya burada bazı yorumlara çok gülüyorum.bu mu dünyaya bakışınız?..
    Cevapla
  • Ahmet SEYDAOĞLU 16 yıl önce Şikayet Et
    OLAYLARI ÇARPITANLARA:::. Sn ŞEVKİ YILMAZ\'ın eşitlik için söylediği cümleyi burda bu olay için ancak olayları çarpıtmak adına çok mahir olan bu insanlar başarır. Bari adamın adını anmayın da millet onu da sizden bilmesin...
    Cevapla
  • Asef İŞBİTER 16 yıl önce Şikayet Et
    eşitlik. eşitlik olduğuna kendimizi inandırmaya çalışıyoruz bir birimizi kandırmaya çalışmayalım insanoğlunun karıştığı işlerlerde eşitlilik zordur bizde biraz daha zordur
    Cevapla
  • konyalı genc 16 yıl önce Şikayet Et
    doğu eziliyor diyenlere. daha kürte ne hak verilsin! işte görülüyor ki Türk\'den kalır hiçbir yanları yok. kürt hakkı diye propaganda yapanların amacı bu ülkeyi bölmektir. Bu ülkenin Kurucularından İsmet İnönü\'de Malatyalıydı. 8 Cumhurbaşkanı Turgut Özal\'da kürttü. Yani köken ayrımı yok, okuyorlar, çalışıyorlar, askerlikte yapıyorlar. kimisi memur kimisi bakan kimisi de görüldüğü gibi Cumhurbaşkanı kürt hakkı diye yaygara yapmasın kimse öyle bir haksızlık yok ki hak arıyorsunuz. Amacınız ülkemizi bölmek işte buna da izin yok!
    Cevapla
  • hanzala kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    merhamet etmezsin nefsine, merhamet etmez misin evladına. . böyle yokluklara göğüs gererek vatan evladı yetiştirenlerden allah razı olsun. imkanı var iken evladına sahip çıkmayan, başıboş bırakanları da allah iflah etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama
Putin'in 5. dönemi başladı