Akşehir Dünyanın tescilli merkezi

Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği'nin yaptığı başvuru üzerine Konya'nın Akşehir ilçesinin "Dünyanın ortası" olduğu 10 yıllığına tescillendi.

Akşehir Dünyanın tescilli merkezi
Akşehir Dünyanın tescilli merkezi
GİRİŞ 29.12.2007 12:54 GÜNCELLEME 29.12.2007 12:54
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Özkan Dayıoğlu'nun haberi


Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği, Nasreddin Hoca'nın "Dünyanın Ortası Akşehir" fıkrasından yola çıkarak Türk Patent Enstitüsüne (TPE) tescil başvurusunda bulundu ve  Markaların Korunması Hakkında 556 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname'ye göre, "Dünyanın Ortası Akşehir" şeklinde tescil belgesi aldı.


-"DÜNYANIN ORTASININ AKŞEHİR OLDUĞU" RESMİLEŞTİ


Dernek Başkanı Taner Serin, Türk Patent Enstitüsüne 22 Aralık 2006 tarihinde yaptıklarını tescil başvurusunun kabul edildiğini ve başvuru tarihinden itibaren 10 yıl geçerli olmak üzere "Dünyanın Ortası Akşehir" tescil belgesi verildiğini söyledi. 


Geçen yıldan beri Nasreddin Hoca Türbesi'nin önünde bulunan "Dünyanın Ortası" yazısının üzerine ayak basan kişiye, "dünyanın ortasına ayak bastı sertifikası" vermeye başladıklarını ifade eden Serin, bu belgeyle birlikte dünyanın ortasının Akşehir olduğunun resmilik kazandığını kaydetti.


AMAÇ, AKŞEHİR'İN ADININ 'DÜNYANIN ORTASI' İLE DE ANILMASINI SAĞLAMAK


Amaçlarının Akşehir'in adının, Nasreddin Hoca'nın en bilinen fıkralarından olan "dünyanın ortası" ile de anılmasını sağlamak olduğunu belirten Serin, "Bu tescil, ticari ürünlerin tescil edilmesindeki sınıflama derecesi olan, 16. ve 21. sınıflarda, her türlü ticari üretim malzemelerinde kullanılmak üzere verilmiştir. Bu kapsamda özellikle hediyelik eşya üretiminde ilçemize büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi. Nasreddin Hoca'nın dünyanın ortasıyla ilgili fıkrası ise şöyle: "Çevreden bir grup insan, Nasreddin Hoca'yı çevirip 'Hocam size bir sorumuz var' demişler: "Hocam, dünyanın ortası neresi?"... Hoca, beş on adım ilerlemiş, bastonunu yere saplamış. "Dünyanın ortası burasıdır" demiş. Şaşkın şaşkın bakan kişiler, "Nasıl olur Hocam" demişler. Hoca da "İnanmazsanız ölçün..." diye yanıt vermiş.


(aa)

YORUMLAR 10
  • kadir zorlu 16 yıl önce Şikayet Et
    sevgili aksehirliler . EDİTÖR’ÜN NOTU: Lütfen bakınız Haber7 yorumları için genel bir ikaz http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=177965 selamlar…
    Cevapla
  • Ebubekir Sami Çınar 16 yıl önce Şikayet Et
    Nasreddin Hocanın Nüktedanlığı. Hocamız öyle büyük bir insan ki yaptığı espiri hala günümüzde geçerliliğini koruyor. Elbetteki dünyanın ortası AKŞEHİR.Bir Akşehirli olarak iddia ediyorum.Dünyanın ortası Akşehirdir. İnanmayan varsa ÖLÇSÜN...
    Cevapla
  • cripton ss 16 yıl önce Şikayet Et
    Hocamız,. Nasreddin Hoca hem alim hem veli hem düşünür hemde nüktedar bir kişiliktir. Hoca Nasreddin sanırım dünyanın ortası burası derken dünyanın yuvarlak oldugunu anlatmaya çalıştı. Girşimlerinden dolayı Akşehir li ilgilileri tebrik ediyorum.
    Cevapla
  • m.emin şenol 16 yıl önce Şikayet Et
    işte şimdi oldu. bi akşehirli olarak sevindim. hocamızın ruhu şad olsun.
    Cevapla
  • ibrahim kalkan 16 yıl önce Şikayet Et
    Çok Şükür..... Baklava gitti, Lokum gitti....Hocayı bari rumlara kaptırmadık...Derin bir nefes aldım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi