Esin Afşar da Fazıl Say gibi konuştu

Ünlü piyanist Fazıl Say “Türkiye hakkındaki rüyam öldü” demişti. Benzer bir çıkış da sanatçı Esin Afşar’dan geldi. Afşar ülkede yaşananlardan dolayı depresyona girmiş!

Esin Afşar da Fazıl Say gibi konuştu
Esin Afşar da Fazıl Say gibi konuştu
GİRİŞ 06.01.2008 10:55 GÜNCELLEME 06.01.2008 10:55
Bu Habere 273 Yorum Yapılmış

Süleyman ARIOĞLU'nun haberi

Dini inanışların ve bunlara dayalı uygulamaların son dönemde “insanların gözüne sokulurcasına” sergilenmesinden rahatsızlık duyduğunu ifade eden Afşar, içinde bulunduğu psikolojik durumu AKŞAM’a anlattı:

“Bağnaz uygulamalar son derece arttı. Kadınlara ayrı oteller, şimdi otoparkı duydum. Tam bir yobazlık. Küçücük çocukları türbanlara soktular. Bundan sonra her halde oruç tutmayanların başı derde girecek, restoranlar kapattırılacak. Dini insanın gözüne gözüne sokmanın âlemi yok. Gerçek dindar bunu gizli tutar.

ASTRONOT GİBİLER

Türban takanlar ve kara çarşaf giyenlerde büyük bir artış var. Tiyatroya gidiyorum, oradalar. Bir de onlar ‘biz buradayız’ demek için anlasa da anlamasa da her yere geliyorlar. Denize bir giriyorlar, astronot gibi. Umacılar gibi... Devletin zirvesindeki isimlerin eşlerinin de türbanlı olmasından rahatsızlık duyuyorum. Türkiye’ye Müslüman ülkelerin liderlerinin eşleri geldi. Hangisi böyle? Hepsi tamamen açık.

İRANLILAR TEDİRGİN

Tahran Operası’nın kurucusu benim hem şan hocam hem de dostum. Bunlar kocası ile birlikte kaçarak Türkiye’ye geldiler ve geldiklerinden beri huzursuzlar. ‘Böyle böyle başladı Esin’cim’ deyip duruyor. Şah döneminde taltif edilen bu kadın Humeyni gelince hapse atılmıştı. Şimdi burada da tedirginler. Pakistan’a dönmeyiz inşallah. Şimdi öyle bir korku var. Türkiye için en büyük tehlike Fethullah Gülen. Rahmetli Ecevit de ona çok ödün verdi. Toktamış Ateş gibi isimler bile onun elinden ödül aldı. Benim adım geçmiş, ‘Yok o almaz’ demiş. Biliyor demek. Atatürk’ün kemikleri sızlıyordur.

Haddini bilmez zavallı

FazIı Say’a çok fazla yüklenildi. Çocuk çok doğru bir şey söyledi. Aynı fikirdeyim. Ben yalnızca çekip gitmeyi kabul etmiyorum. Gitmek en kolay yol ama Fazıl bunu sinirle söylemiş olmalı. Çünkü ülkesini seven bir çocuk, bütün Anadolu’yu özveriyle dolaşıyor. Kim yaptı bugüne kadar? Osman Yağmurdereli sanatın ölçüsünün kaset satışları olduğunu düşünüyor. Pes yani, vah zavallı haddini bilmez. Amerika’ya gidiyorsun Fazıl Say diyorsun çıkarıp CD’sini veriyor. Yediği naneye bak, cahilin. Ölçü buysa, o zaman ben de çekim gideyim, beni de kimse dinlemiyor, benim kasetlerimin de sattığı falan yok.

YORUMLAR 273
  • ülkü atakul 16 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar osun. Size en güzel cevabı zaman gazetesi yazarı A.Turan Alkan vermiş.gerçekten.
    Cevapla
  • erdogan demen 16 yıl önce Şikayet Et
    TEYRAN EXANİ. teyran exanı sen kımsın?bu ucubenın avukatlıgını yapmak sanamı dustu senın dının ne muslumanmısın?zannetmıyorum.masonsun sanırım yoksa bu kadın sızın cemaatınızdenmı sasmamak lazım.bozacının sahıdı sıracı hesabı hadı gulum sende gıt avukatlıgını yaptıgın bu suratında ınsanlık sıfatı kalamamıs ucubeyle bırlıkte.bu arada kımse bu kadını merak etmıyor reklamını yapma bosa adres varıpte
    Cevapla
  • erzıncanlı görkem 16 yıl önce Şikayet Et
    aman gitsin,az daha durursa ölüsü başımıza kalır:)). daha ülke başkentlerini bilmiyor,kaybolursun oralarda:)))nereye gitmek istersin acaba?fransa\'nın başkenti MADRİD\'e gönderelim seni:))))
    Cevapla
  • hakançokbilen 16 yıl önce Şikayet Et
    Bizi Yalnız Bırakmayın!. Bugüne kadar sizler sayesinde ayakta durduk(Tv izlerken oturduğumuz dakikalar hariç) sayın sanat camiasının ülkeye iğreti de olsa tutunan kuyruklu yıldızları.. Bize \"Bizi siz var ettiniz.\" demenize bu kadar ihtiyacımız varken, nereye böyle.. Dini yaşayanlar için camiilere giden yeraltı tünelleri, alt geçitler ve başörtülüler için görünmezlik iksiri buluruz da sizleri gönderemeyiz bir yere. \"Lütfen!\" diyorum, \"Lütfen!\" ülke sorunlarına bu kadar duyarlı \"Sanat Cebim İçindir\" ekolünüzle çok yaşayın emi.
    Cevapla
  • kazım kartal 16 yıl önce Şikayet Et
    G İT Gİ İT. Agızdan laf cıktımı yaparsın mertsen söyledigin lafı yeme YALAMA. Öbürü yaladı sizler aynısınız DEFOL.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler