ABD'den 'İran taciz'inin Videosu

İran Devrim Muhafızları teknelerinin, Hürmüz boğazında üç Amerikan savaş gemisini taciz ettiği iddialarının ardından, Pentagon olaya ilişkin görüntüleri yayınladı. İşte o görüntüler:

ABD'den 'İran taciz'inin Videosu
ABD'den 'İran taciz'inin Videosu
GİRİŞ 09.01.2008 12:20 GÜNCELLEME 09.01.2008 12:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları teknelerinin, Hürmüz boğazında üç Amerikan savaş gemisini taciz ettiği iddialarının ardından, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) olaya ilişkin görüntüleri yayınladı. Kayıtta, İran botlarının taciz mesajları duyuluyor.

Amerikan gemisi USS Hopper'dan yapılan ve Pentagon tarafından yayınlanan kayıtta, İngilizce konuşan bir adamın, 'Size saldıracağım, birkaç dakikada havaya uçacaksınız' dediği duyuluyor.

Pentagon sözcüsü Albay Gary Keck, 'Elimizde olaya ilişkin bir bant var, şu anda inceleniyor. Bantta ses de mevcut' demiş, ancak kaydın yayınlanıp yayınlanmayacağını açıklamamıştı.


İŞTE O GÖRÜNTÜLER






Amerikalı yetkililer, İran Devrim Muhafızları'na ait 5 teknenin boğazda 3 Amerikan gemisini taciz ettiğini bildirmiş, bölgedeki Amerikan deniz kuvvetlerinden bir komutan, İran teknelerinin, 'gemilere yaklaştığını ve gemileri havaya uçurmakla tehdit ettiğini' söylemişti.

Komutan, İran teknelerinin, Amerikan gemilerinden ateş açılmaya hazırlanıldığında ortadan kaybolduğunu belirtirken, İran Dışişleri Bakanlığı ise, olayı 'normal' olarak nitelendirmiş ve sorunun çözüldüğünü duyurmuştu.

Bush: 'Kışkırtıcı bir hareket'

ABD Başkanı George Bush, İran teknelerinin, Hürmüz boğazında Amerikan deniz kuvvetleri gemileriyle karşı karşıya kalmasının 'kışkırtıcı bir hareket' olduğunu söyledi.

Bush, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, olayın tehlikeli bir durum yarattığını belirterek, 'Açık ve basit... Bunu yapmamalılardı. Ne düşündüklerini bilmiyorum ama ben ne düşündüğümü söyleyeyim... Bence bu kışkırtıcı bir hareket' dedi.

Beyaz Saray İran'ı uyardı

Beyaz Saray da, Tahran yönetiminin İran teknelerinin Hürmüz boğazında Amerikan donanmasına ait gemilerle karşı karşıya gelmesini 'normal', sıradan bir olay olarak nitelendirmesinin ardından İran'ı 'yeniden başlamaması' konusunda uyardı.

Beyaz Saray sözcüsü Dana Perino, 'Bu sıradan değil, tehlikeli. Ne düşündüklerini, ne istediklerini, gelecekte neyi planladıklarını ya da neyi yeniden başlatmak istediklerini söylemek bizim için zor. Tavrımızla ilgili olarak söyleyebileceğim şey ise yeniden başlamamaları gerektiğidir' ifadesini kullandı.

Sözcü, İran yönetiminin şeffaf olmadığını ve neyin peşinde olduklarını anlamanın zor olduğunu da kaydetti.

Pentagon sözcüsü Bryan Whitman, İran'ın hareketlerinin 'ölçüsüz, pervasız, potansiyel olarak düşmanca' olduğunu belirtmiş, Beyaz Saray Sözcüsü Gordon Johnroe olayı 'provokasyon' olarak nitelendirmiş ve İran'ı gelecekte benzeri eylemlerden kaçınması konusunda uyarmıştı.













  • İLİŞKİLİ HABERLER

  • İran: Hürmüz olayının video bandı hileli

  • ABD, İran'ı tehdit etti

  • ABD'den İran'a video kaset kozu
  • YORUMLAR 9
    • toprak toprak 16 yıl önce Şikayet Et
      . hala atom bombacı insanların oldugunu gormek dehşet bişi.. atom bombasının etkilerini eminimki hiç izlememiş bir mahlukattır \" 2 tane atom bombası bu işi gorur \" diyen .......... ne vicdansızlıktır bu yahu ula adamlar islam ülkesi diye bole bi yorum yapılırmı ya... o atom bonbası senın kafana düşsün emi. git hiroşima resimlerine bek be kara cahil .... mahlukat... muhammet doğru.
      Cevapla
    • sinan dagdelen 16 yıl önce Şikayet Et
      MUHAMMEDE. Bir iki tane atom bombasına bakar bu iş diyen arkadaş:Sen İran ı ıraklamı karıştırıyorsun?şuanda israile güdümlü 1200km menzilli tam tamına 2000adet tahrip gücü cok yüksek füzeler mevcut,aynı zamanda körfezdeki abd birliklerine de bi o kadar.ve bu füzelerin israili haritadan silmesi tk bir butona basmaya bağlı.abd bunu bildigi için ve abd yi yönetenlerde yahudi olduğu için yemiyo yani irana saldırmaya.çünkü saldırsa israil anında cehenneme dönecek.sen İRAN ın gücünü heleki füze teknolojisini bilmiyorsun!!!
      Cevapla
    • ibrahim kıran 16 yıl önce Şikayet Et
      devamı. siz benim babamı Çanakkale\'de şehit ettiniz.. \" Atatürk Gayet sakin ve işibilir tavrı ile tekrar yavere döner ve der ki ; -\"Yaver git sor bakalım babasının Çanakkale\'de ne işi varmış ? \"
      Cevapla
    • muhammet ali kocasakal 16 yıl önce Şikayet Et
      . dememesi canınızı sıkıyor küstahça oluyor. peki istail okadar insanı sivili katlediyor. siz insan o kendilerini hakları savucuları zannedenler kafalarını kuma mı sokmuşlar.çok zeki olduklarını zannediyorlar ama yanılıyorlar. onların bir planı varsa ALLAH\'ında bir planı var.ellerinden geleni yapsınlar becereblirlerse. ırakta iyi bec er di ler.
      Cevapla
    • muhammet ali kocasakal 16 yıl önce Şikayet Et
      . bu olayın aslı kesinlik kazanmamış.ne malum kendilerinin böyle bir oyun yapmadıkları.bazı şeylerin üzereni gidebilmek için kendilerine yeni bahanaler mi arıyorlar. insanları kandırmanın kolay olduğunu sanıyorlar ama yanılıyorlar.bir vatandaş olarak düşünüyorum. sizler ırak\'ı işgal ederken küstah olmuyorsunuz.başkaları oluyor. sizler sınırlarınızdan kilometrelerce ötede kötü emeleriniz için deniz donanmalarınız istediği gibi dolaşıyor bunlar küstahca olmuyor. birilerinin kendini savunması bazılarına eyvallah
      Cevapla
    Daha fazla yorum görüntüle
    DİĞER HABERLER
    Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
    Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı