İran: Hürmüz olayının video bandı hileli

İran'da yayın yapan Press-TV kanalı, İran teknelerinin Hürmüz boğazında Amerikan deniz kuvvetleri gemileriyle karşı karşıya kaldığı olayla ilgili video görüntülerinin ve ses kaydının hileli olduğunu açıkladı.

İran: Hürmüz olayının video bandı hileli
İran: Hürmüz olayının video bandı hileli
GİRİŞ 09.01.2008 14:35 GÜNCELLEME 18.08.2018 11:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İran'da yayın yapan Press-TV kanalı, İran teknelerinin Hürmüz boğazında Amerikan deniz kuvvetleri gemileriyle karşı karşıya kaldığı olayda İranlıların tehditlerini doğrular nitelikte olduğu açıklanan video görüntülerinin ve ses kaydının hileli olduğunu bildirdi.

Press-TV'nin internet sitesinde Devrim Muhafızlarına dayandırılarak verilen haberde, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) elinde olduğunu açıkladığı ve basına verdiği görüntü kaydının arşivden alınma ve yapıldığı iddia edilen konuşmaların hileli olduğu belirtildi.

Pentagon, 'Elimizde olaya ilişkin bir bant var, şu anda inceleniyor. Bantta ses de mevcut' açıklamasında bulunmuş, Amerikan gemisi USS Hopper'dan çekilen ve Pentagon tarafından yayınlanan kayıtta, İngilizce konuşan bir adamın, 'Size saldıracağım, birkaç dakikada havaya uçacaksınız' dediği kaydedilmişti.

Amerikalı yetkililer, İran Devrim Muhafızlarına ait 5 teknenin boğazda 3 Amerikan gemisini taciz ettiğini bildirmiş, bölgedeki Amerikan deniz kuvvetlerinden bir komutan, İran teknelerinin, 'gemilere yaklaştığını ve gemileri havaya uçurmakla tehdit ettiğini' söylemişti. Komutan, İran teknelerinin, Amerikan gemilerinden ateş açılmaya hazırlanıldığında ortadan kaybolduğunu belirtirken, İran Dışişleri Bakanlığı olayı 'normal' olarak nitelendirmiş ve sorunun çözüldüğünü duyurmuştu.

ABD Başkanı George Bush da bugünkü açıklamasında, İran teknelerinin, Hürmüz boğazında Amerikan deniz kuvvetleri gemileriyle karşı karşıya kalmasının 'kışkırtıcı bir hareket' olduğunu söylemişti.

 

Haberin İngilizce metni için bakınız


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • İLİŞKİLİ HABERLER
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 1
  • sinan dagdelen 16 yıl önce Şikayet Et
    yahudi işi. inanırım.bu olayı yapanlar İRAN a saldırmak için kamuoyu oluşturmaya çalışan yahudilerden başkası deildir.buna eminim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı