Google, kişi mahremiyetine giriyor

Britanya Gözlem Örgütü, dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google'a karşı 'güven sarsıcı' ithamlarda bulundu. Peki neydi bu iddialar ve Google ne cevap verdi?

Google, kişi mahremiyetine giriyor
Google, kişi mahremiyetine giriyor
GİRİŞ 16.01.2008 01:02 GÜNCELLEME 16.01.2008 01:02
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Britanya Gözlem Örgütü Privacy International tarafından, Google'ın müşterilerinin kayıtlarını sürekli kontrol ettiği ve “kişinin mahremiyetine karşı düşmanca bir tutum sergilediği” belirtildi.

Privacy International tarafından hazırlanan raporda, arama motoru Google kullanıcıların arama kayıtlarını sürekli kontrol altında tutmak ve evlerine kadar gözetlemekle suçlanıyor.

ABD ve Britanya'daki profesörlerin yardımıyla altı ayda hazırlanan raporda, hiçbir internet sitesinin tam olarak kullanıcının mahremiyetine saygı göstermediği ileri sürüldü. Raporda, kişilik haklarına karşı en duyarlı sitelerin; “BBC”, “eBay Inc”, “Last.fm”, “LiveJournal.com” ve “Wikipedia” olduğu ifade edildi. Raporda, ABD'de San Francisco, New York, Las Vegas, Miami ve Denver'daki sokakların panoramik görüntülerini sunan “Street View”den ise kimsenin memnun olmadığının belirtildi.

Raporda şunlar kaydedildi:

“Francisco'da bir adam, bir striptiz kulübünden çıkarken görüntülendi, Ailesine sigarayı bıraktığını söyleyen biri sigara içerken yakalandı ve Berkeley'de ambulans şoförünün yemek almak için durması görüntülendi. Bunlar Street View'ın yakaladığı utanç verici anlardan yalnızca birkaçıdır.”
Google yetkilisi Nicole Wong ise iddialarla ilgili açıklamasında 'Hizmetlerimizle ilgili yanlış bilgiler ve yanlış anlaşılmalarla dolu rapordan dolayı büyük üzüntü duyduk' dedi.

YORUMLAR 13
  • serkan yıl 16 yıl önce Şikayet Et
    Biri bizi gözetliyor mu?. Biri bizi gözetliyor mu? Son günlerde bu laf amma meşur oldu....
    Cevapla
  • mehmet tozlu 16 yıl önce Şikayet Et
    hehe şu google mı. hani Google Earth sözde çektigi kalitesiz resimleri dunyaya yutturan googlemı yapmış bunu :) istanbula da benzeri zaten belediyenin ve polisn hizmetinde niye yakınıyoruzki? allah a şükür araç yakma olayları bitti bende diyordum onca kamera niye kondu ?
    Cevapla
  • ERSİN EMİR 16 yıl önce Şikayet Et
    google mi?. Millet google bizi izliyomuş diye nasılda telaşlanıyo bide Gerçek izleyeni idrak etseler herhalde oldukları yere düşür bir dahada yalnış hareket yapacam diye hareket etmezlerdi :)
    Cevapla
  • Sibel Yurtöz 16 yıl önce Şikayet Et
    Sayın ezik vatandaşım!. Has isim doğrudur, fakat özel isim de yanlış değildir, aynı şeydir. Allah, Allah\'a özel isimdir. Öz=hassa\'dır. Özel=hususi\'dir. Esasında Türkçe\'de -el takısı olmaz, yani özel, genel, sözel, sayısal, nedensel, yapısal yanlıştır, batıdan aşırmadır; bu açıdan haklısınız, fakat Allah\'ın has isim olup, Ahmet, Mehmet gibi isimlerin özel olması bunların sanki farklı şeyler olduğunu düşündürür. Hassasiyetiniz sizin Allah\'a sevdanızdan olsa gerektir. Allah da sizi sevsin. Saygılar sunuyorum.
    Cevapla
  • esra tezcan 16 yıl önce Şikayet Et
    Selçuk DEMİRAL. alla alla ne demek?merak ettim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi