Kağıt paralar hastalık yapıyor!

Kağıt paraların hastalık yaydığı İsviçreli bilimadamları tarafından da test edilerek doğrulandı. Bilimadamlarına göre özellikle grip virüsü banknot üzerinde 2 haftadan fazla kalabiliyor.

Kağıt paralar hastalık yapıyor!
Kağıt paralar hastalık yapıyor!
GİRİŞ 16.01.2008 23:31 GÜNCELLEME 16.01.2008 23:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsviçre'de bulunan bir bankanın talebi üzerine yapılan araştırmada grip virüsünün, banknot üzerinde 2 haftadan fazla canlı kalabileceği ortaya çıktı.

Bilimadamları çeşitli grip virüsü türlerini, kullanılmış sıcak ve nemli ortamlarda muhafaza edilmiş banknotlar üzerine koydu.

Grip virüsü sadece birkaç saat canlı kalabilse de, virüsün yoğun olduğu bölgelerde virüs köklerinin günlerce, insan salgısıyla karışınca ise iki haftadan fazla canlı kalabildiğini görüldü.

Araştırmayı yapan İsviçreli bilimadamları grip virüsünün bu beklenmedik dayanıklılığının salgın ihtimalinde göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Cenevreli bilimadamları yakın zamanda da banknotların virüsün yayılmasına ne ölçüde katkıda bulunduğunu araştıracak.

Salgın döneminde virüsün asıl bulaşma nedeni olarak havada asılı kalan tanecikler ve insanlar arasında öpüşme, el sıkışma gibi temaslar olduğuna dikkat çekildi.

YORUMLAR 2
  • mesude akbulut 16 yıl önce Şikayet Et
    bu bir uyaridir:). ozellikle yabancilarin ellerini yikama gibi bi alisknligi olmadigi icin kesinlikle dikkatli olunmasi gerek..
    Cevapla
  • okan bey 16 yıl önce Şikayet Et
    çözümm. en iyi çözüm yıkanabilir veya temizlenebilir para...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı