MHP'nin teklifine DTP'den cevap

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, MHP'nin başörtüsü konusundaki teklifinin her alanda sınırsız özgürlük getirdiğini, bu haliyle teklifi desteklemeyeceklerini açıkladı.

MHP'nin teklifine DTP'den cevap
MHP'nin teklifine DTP'den cevap
GİRİŞ 17.01.2008 15:50 GÜNCELLEME 17.01.2008 15:50
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Kaplan, TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, türban sorununun, Türkiye'de anayasal yargı ve AİHM sürecinden geçmiş bir konu olduğunu söyledi.


Türban konusunda çıkış yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 6 yıldır iktidarda olduğunu, bu tür konulara çözümü Meclis zemininde araması gerektiğini anlatan Kaplan, parti olarak yıllardır dini inanç ve özgürlükleri savunduklarını, bu tür yasakların doğru olmadığını söylediklerini belirtti.

Kaplan, “Ancak AKP ve MHP, türban konusunda sonuç alıcı bir düzenleme yerine işi zorlaştırma ve yokuşa sürme çabası içindeler. Başörtüsü anayasa konusu değildir. Anayasal, ulusal yasaların üzerinde temel belgelerdir. Bu sadece bir yasa düzenlemesi konusudur. YÖK kanunda yapılacak bir değişiklikle yasak konusu kaldırılabilir” diye konuştu.

MHP'nin teklifinin, her türlü kamu hizmetinin alımı ve sunumunda sınırsız özgürlük getirdiğini savunan Kaplan, şunları söyledi:

“Sınırsız özgürlük hiçbir ülkede yoktur. Örneğin başörtülü bir general göremezsiniz. Asker, hakim, polis, öğretmen gibi meslek gruplarının kendine özel kuralları vardır. Bu kuralları benimseyen, gider oraya kaydolur. Bu teklife göre türbanlı bir milletvekili de Meclise girebilir. Dolayısıyla MHP'nin bu önerisi, dini inanç ve özgürlüklerin sağlanmasını hedefleyen bir öneri değil. Toplumda daha çok tartışma yaratır. Bu haliyle teklifi desteklemeyiz.”

DTP'li Hasip Kaplan, MHP'nin konuyla ilgili kendileriyle diyaloğa gireceğini sanmadığını da ifade ederek, “AKP ve MHP, sayısal çoğunluğu yeterli görüp, kendi aralarında görüşüyorlar. Bu tür şeylerde bütün partilerin diyaloğa girmesi, gerginlikleri önleyecektir” dedi.

YORUMLAR 53
  • sedat serdar 16 yıl önce Şikayet Et
    yanlışmı söylüyor hasip bey. hasip kaplan türkiyenin aihm de birçok dava kazanmış çok önelmi bir hukuçu ve bence akp ve tayip herkesi kandırdı 6 senedir çözmediler. hasip bey doğru diyor yök te bir değişiklik yapsın yök başkanı cumhurbaşkanı kendileri daha ne duruyorlar ve millet daha neye inanıyor akp nin foyası ortaya çıkacak az kaldı ...
    Cevapla
  • Ali Gultekin 16 yıl önce Şikayet Et
    Devam edin. Bravo dtpli sahis helal olsun. Sayende sana oy veren kurtlerin de aklinin basina gelmesine vesile oluyorsun, her iste boyle hayirlar vardir. Ne kadar materyalist bir partinin pesinden gittiklerini hic olmazsa belki bu sayede gorurler ...
    Cevapla
  • mehmet kulaksız 16 yıl önce Şikayet Et
    inanmıyorum ya!!. Hasip KAPLAN eğer DTP adına konuştuysa inanmak zor. DTP her türlü özgürlüğe açık bir parti olarak bilinir. Şimdi başörtülü subayın Hasip abiye ne zararı olacak onu anlamadım ben. Kendilerini tam bitirmek istiyorlar her halde. Size Kürt sorununa katkı sunasınız diye oy verdik. Başörtüsü düşmanlığı yapasınız diye değil. İnanmıyorum. Tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Bunun hesabını sorarım ben Hasip efendiden.
    Cevapla
  • ferhatakcan 16 yıl önce Şikayet Et
    Konu Dtp Olunca. sayın kaplan\'a katılıyorum..
    Cevapla
  • Tümer Özüşen 16 yıl önce Şikayet Et
    devam. siz o hainlere kulak asmayın sayın bahçeli gelin allah rızası için şu akp ile bir olun başörtüsünü serbest bırakın bakın hiç bir şey olmayacak bazı laikler elbette sinirlenecekler ama onlarda zamanla alışacaklar onlar bizi 70 yıldır uyutuyorlar hadi bismillah deyin girişin şu işe korkmayın millet sizin arkanızda dini ve milli konularda lütfen beraber hareket edin ne olur kavga etmeyin siz yapmıyacaksınızda kim yapacak hadi bakalım kolay gelsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'