Başsavcı Engin: 33 kişi gözaltında

Başsavcı Aykut Cengiz Engin, Ümraniye soruşturması kapsamında 33 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. İstanbul Valisi Muammer Güler şok operasyonu değerlendirdi.

Başsavcı Engin: 33 kişi gözaltında
Başsavcı Engin: 33 kişi gözaltında
GİRİŞ 22.01.2008 16:52 GÜNCELLEME 22.01.2008 16:52

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul ve İstanbul dışında gerçekleştirdiği operasyonlar kapsamında 33 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.


Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Engin, 15 kişinin halen tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında ve bu soruşturmanın devamı olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, bu örgüte üye olmak, askeri itaatsizliğe teşvik etmek, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri bulundurmak, patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından 33 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.


İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan Veli Küçük, Mehmet Zekeriya Öztürk, Sevgi Erenerol, Güler Kömürcü, Sami Hoştan, Ali Yasak, Mehmet Fikri Karadağ, Hüseyin Gazi Oğuz, Kahraman Şahin, Oğuz Alparslan Abdülkadir, Raif Görüm, Hüseyin Görüm, Ümit Oğuztan, Erdal İrten, Kemal Kerinçsiz, Engin Zorba, Asım Demir, Atilla Aksu, Murat Özkan, Satılmış Balkaş, Mehmet Boğazkaya, Emin Caner Yiğit, Erol Ölmez, Yusuf Görüm, Müzeyyen Şen, Ayşe Ceylan Geçyol, Anatoli Madjar ile İstanbul dışında yapılan
operasyonlarda gözaltına alınan Muhammet Yüce, Erkut Ersoy, Yaşar Aslanköylü, Tanju Okan, Ahmet Ceyhan ve Fuat Turgut haklarındaki gözaltı ve soruşturma işlemlerinin devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, "Soruşturmanın evveliyatı ile ilgili olarak İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 15.06.2007 tarihli Yayın Yapma Yasağı bulunmaktadır.


 Bu soruşturmanın devamı olan bugünkü gözaltılar ve müteakip soruşturma işlemleri de bu gizlilik ve yayın yapma yasağı kapsamı bulunmaktadır. Bu itibarla, soruşturmanın bu
aşamasında ayrıntılar hususunda başkaca açıklama yapmaya yasal imkan bulunmamaktadır. Soruşturma tamamlandığında ayrıca ayrıntılı açıklama yapılacaktır" denildi.


Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz'in Vatan Caddesi üzerindeki bürosunda başlattığı inceleme sürüyor.


 Ümraniye'deki bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombasıyla ilgili soruşturma kapsamında harekete geçen polis, savcı eşliğinde Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz'in Vatan Caddesi üzerindeki bürosunu mercek altına aldı. Polisler eşliğinde büroya giriş yapan savcının, Kerinçsiz'in evrak ve dosyaları üzerindeki incelemeleri sürüyor.


İSTANBUL VALİSİ MUAMMER GÜLER: "OLAYIN İL DIŞI AYAKLARI DA VAR"


İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz, emekli tuğgeneral Veli Küçük, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sevgi Erenerol, Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı Fikri Karadağ ile gazeteci Gülay Kömürcü'nün de aralarında bulunduğu 40 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili olarak, "Olayın il dışı aşakları da var" dedi.


Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler, "Bu, savcılığın yürüttüğü bir soruşturmadır. Olayın il  dışı ayakları da var. Bu yüzden de detaylı açıklama yapmak istemiyorum" dedi. Güler, gerekli açıklamanın zamanı gelince yapılacağını da belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetten yeni TOGG kararı! Hepsine yasak getirildi
Saplantılı eski nişanlısı katletmişti: Büşra Kaban'ın vurulma anı ortaya çıktı