İslam'a hakaretin cezası idam oldu

Afganistan'da, yargıçların İslam dinine hakaret edildiğine hükmettiği makaleyi dağıtan bir gazeteci idama mahkum oldu.

İslam'a hakaretin cezası idam oldu
İslam'a hakaretin cezası idam oldu
GİRİŞ 23.01.2008 02:47 GÜNCELLEME 23.01.2008 02:47
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Balh Vilayeti Mahkemesi Yargıçlar Heyeti, Mezar-ı Şerif'te yayımlanan Cihan-ı Nev gazetesi için çalışan, aynı zamanda gazetecilik öğrencisi olan Seyad Pervez Kambakş'ı, İslam'ın küçük düşürüldüğü bir makaleyi dağıtmaktan suçlu bularak idam cezasına çarptırdı.


Davaya katılmayan Balh Başyargıcı Fazıl Vahab, Kambakş'ın internetten bulduğu ve bir İranlı tarafından yazıldığı belirtilen makalenin içeriğini tam olarak bilmediğini, ancak metinde İslam inançlarına aykırılıklar bulunduğunu bildirdi. Vahab, Kambakş'ın metni, üniversitedeki hocası ve sınıf arkadaşlarıyla müzakere ettiğini, kimi arkadaşlarınınsa hükümete şikayette bulunduklarını söyledi.


Davanın, iki temyiz mahkemesinden ilkine gittiği, temyiz süresi boyunca Kambakş'ın gözaltında tutulacağı kaydedildi.


Bu arada Afganistan Gazeteciler Sendikası Başkanı Rimullah Semender, Kambakş'ın, anayasanın 130. maddesince idama mahkum edildiğini, bu maddenin, anayasada davayla ilgili bir hüküm bulunmaması durumunda mahkemenin Hanefi hukukuna uygun karar verilmesini öngördüğünü bildirdi.


Davayı ve hükmü kınayan Semender, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'den duruma müdahil olmasını istedi.

YORUMLAR 23
  • ÖZGÜR KURUCA 16 yıl önce Şikayet Et
    . Ahh Türkiyede de olsa :((
    Cevapla
  • mehmet eken 16 yıl önce Şikayet Et
    Idam etme el ayak kesme. ve benzeri cezalar kuranda yok mu? Varligi tam belli olmayan bir türban meselesini herdakka isitip isitp önümüze getiren sizler, kurandaki ceza sistemini neden savunumuyorsunuz ve ceza hukukuna alinmasini talep etmiyorsunuz. Cikin ortaya söyleyin delikanli gibi inancim geregi el ayak kesme recm idam etme cezalarini istiyorum diye
    Cevapla
  • esra tezcan 16 yıl önce Şikayet Et
    mehmet kızıl\'a. yobaz ne demek?laikçilerin agzından hiç eksik olmuyor merak ettim.dine hakarete ne ceza versek para cezası uygunmu?kimse kendini ALLAH yerine koymaz koyamazda zira idam PEYGAMBER(sav)\'in dönemindede vardı. idam olsa daha az suç işlenir.
    Cevapla
  • AZRAIL 16 yıl önce Şikayet Et
    cok iyi yapmıslar.
    Cevapla
  • Yılmaz Çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    . Bu cezaya karşı olanlar, Allah yerine koymak demektir. O zaman dünyada ceza hukuku kalksın, isteyen istediğini yapsın; soysun, çalsın, öldürsün olacak şey mi? İslam\'da idam da vardır, el kesmek de çünkü sonuçda kaderi Allah belirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi