Harem selamlık otobüse geçtiler

Nüfusunun yüzde 80'inden fazlasının Katolik olduğu bir Kuzey Amerika ülkesi olan Meksika'da 'haremlik selamlık' otobüs uygulamasına geçildi. Peki ama neden?

Harem selamlık otobüse geçtiler
Harem selamlık otobüse geçtiler
GİRİŞ 29.01.2008 17:51 GÜNCELLEME 29.01.2008 17:51
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Yüzölçümü iki milyon kilometre kareye yakın olan Kuzey Amerika ülkesi  Meksika haremlik selamlık otobüs uygulamasına geçti. Nüfusunun yüzde 80'inden fazlasını Katolikler'in oluşturduğu tam bir okyanus ülkesi olan Meksika bu yugulamayı neden başlattı peki? 

KADINLARA YAPILAN TACİZ


Meksika'da başlatılan yeni uygulama kapsamında otobüs, metroda ve trenlerin ilk üç vagonu, sadece kalabalık saatlerde kadınlara ayrılıyor. Bu  ilginç uygulamanın sebebiyse, kadınlara yapılan taciz!


Meksiko savcılığına göre, 2007 yılında kadınları hedef alan cinsel taciz, saldırı ve tecavüz suçlarının yüzde 14'ü, metro ve belediye otobüslerinde işlendi.


29 yaşındaki Sandra Jimenez adlı kadın, ay başında gelen bu "güzel sürpriz" sayesinde, taksi parası vermekten kurtulduğunu belirtti. Özel otobüslerin, kadınlara istedikleri gibi davranma ve giyinme imkanı vereceğini söyleyen Jimenez, "Bu ulaşım şekli sayesinde artık daha güzel giyinebilirim. Rahatça mini etek giyebilirim, kimse rahatsız etmez..." diyerek memnuniyetini dile getirdi.


Haberin İngilizce metni için bakınız

Haber 7 -AA

YORUMLAR 42
  • ömer yargıç 16 yıl önce Şikayet Et
    . vay be bir ülke daha irticanın kurbanı oldu vay meksikam vay :)
    Cevapla
  • kemal kacak 16 yıl önce Şikayet Et
    AMAN HA BİZİM REKTÖRLER DUYMASIN.. Şimdi bizimkiler duysa aman olurmu böyle şey diye itiraz ederler malum Avrupada ve Amerikada olunca bişey olmazda bizde olunca Laiklik elden gidiyor olur.Ne oalacak bu Dünyanın hali Bütün ülkeler yavaş yavaş Haremlik-Selamlık oluyor ne aceptir bu işte bir bit yeniği var ama ne.
    Cevapla
  • bahadır inci 16 yıl önce Şikayet Et
    aa ne ayıp. aa ne ayıp, merak etmesinler,biz şimdi oraya hemen bir taze liklik yollarız orayı da çağdaşlaştırırız, şu gericilere bakın ya, ne kadar ayıp yaa, siz hiç TÜRKİYE den ders almıyormusunuz ? bak ne güzel koyun koyuna gidiyoruz, milletimizle iç içeyiz, yollarda parmak atarız ama cezasınıda öderiz ne olmuş yani sadece 57 ytl, bizim anayasa profları hemen oraya gitsinler parti falan kapatma işi varsa hemen kapatıp gelsinler,bu devirde olurmu canım haremlik selamlık!kucak kucağa yaşıyoruz . biz ahlaklıyız !!
    Cevapla
  • Kılıçarslan Öztürk 16 yıl önce Şikayet Et
    helal. rusya, japonya ve şimdi de meksika... sırayla bu uygulamaya geçiyorlar... yoksa irticanın kolları oralarada mı uzandı. :-)
    Cevapla
  • Burhan Bingol 16 yıl önce Şikayet Et
    Ibret olsun. Allah kitabi keriminde boyle seyleri belirtirken 1400 yil once simdinin cagdas gecinen yobazlari anlayamadilar fitrata aykiri davranmanin getirecegi sorunlari.Allah her seyi en iyi bilendir.Bizim yerli musluman gecinenlere ibret olsun.onlar istemesede Allah nurunu tamamlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi