Baykal ve medyaya sert salvolar

Başbakan Erdoğan AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, Baykal'ı Antalya'yla vurdu, medyaya esti gürledi. Erdoğan'ın sert açıklamalarının videosu:

Baykal ve medyaya sert salvolar
Baykal ve medyaya sert salvolar
GİRİŞ 13.02.2008 12:20 GÜNCELLEME 13.02.2008 12:20
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Herkesin, uyguladığımız bu politikalardan memnun olması mümkün olmayabilir ama biz halkımızın büyük kısmını memnun etmenin gayretindeyiz. biz milletimizin yüzde yüzünün hizmetkarıyız" dedi.


Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin bütün Türkiye'ye kendini adadığını söyledi.


Bu kadar kuşatıcı olamayacaklarını, kollarını bu kadar açmanın doğru olmayacağını, bunun reel politikalara uygun olmadığını kendilerine söyleyenlerin çok olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:


"Ama biz hiçbir zaman, 'küçük olsun benim olsun' mantığıyla hareket etmedik. 'Gerilimin bir tarafı olmak değil, bütün gerilim alanlarını toplumdan uzaklaştıracak bir siyaset mümkündür' dedik. Allah yüzümüzü kara çıkarmadı, samimiyetimiz de karşılıksız kalmadı. Herkesin, uyguladığımız bu politikalardan memnun olması mümkün olmayabilir ama biz halkımızın büyük kısmını memnun etmenin gayretindeyiz. Biz, milletimizin yüzde yüzünün hizmetkarıyız. Belli bir kesimin değil ama bizim bu hizmet anlayışımızı farklı değerlendirenler de olabilir. Biz onlara da saygı duyarız ama şunu onların da kabul etmesi gerekir ki bizlere karşı gösterilen farklı yaklaşımlar varsa bunlara karşı da cevapsız kalamayız, onların da cevabını vermek durumundayız.


Zira bize de inanan, güvenen bir kitle var. O kitle o sessiz yığınlar olarak yıllar yılı bekledi. Şimdi onların diline tercüman olacak siyasetçiler olarak bizi buraya gönderdi. Öyleyse onların diline tercüman olmak da bizim görevimizdir. Biz bu görevi yerine getiriyoruz."


AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim ilkelerimizde başı örtülü, başı açık diye bir ayrım yoktur olamaz. Bunu böyle bilin. Başı açık olan kardeşim, kardeşim. Başı örtülü olan kardeşim, o da kardeşim" dedi.


"(Bizi çarşafa sokacaklar) diyorlar. Ya insaf... Affedersiniz, gazetelerinin baş köşelerinde bu toplumun ahlak değerleriyle tamamen ters düşen çırılçıplak kadın resimlerini siz basıyorsunuz. Basıyorlar mı? Basıyorlar. Affedersiniz, ilavelerinizde her şey tamamıyla ortada. Bugüne kadar ne yapıldı, hangi müdahale yapıldı, yasama ve yürütme olarak?" diyen Erdoğan, vatandaşa, "Halkımızı seviyoruz. Onun için bunların 'başı açık olanların geleceği garanti altında olmaz' gibi safsatalarına asla uymayın" diye seslendi.


Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin siyasete sadece yeni bir soluk değil, yeni bir siyaset tarzını da getirdiğini ifade etti. Erdoğan, "biz ve diğerleri" şeklinde ayrım yaparak, marjinal kalıplarına çekilen bir siyasetin doğurduğu olumsuz sonuçları iyi bildiklerini söyledi. Bu işin içinde pişe pişe geldiklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:


"Tespitlerimiz, teşhislerimiz oradan geliyor. Çözüm önerilerimizi bu hassasiyet içinde ortaya koyuyoruz. Bu yüzden toplumumuzun her kesiminin her sorununu siyasetimizin konusu yaptık. Her kesimi aynı samimiyetle kucakladık, her soruna aynı duyarlılık ile yaklaştık.


1994'te İstanbul gibi bir kentin belediye başkanlığını yaptım ve arkadaşlarımızla beraber orada tüm İstanbullulara hizmet verdim. Aynı dönemde Melih Bey Ankara'da belediye başkanıydı. O belediye başkanlığımız döneminde halkımızın hangi katmanları bizden olumsuz bir yaklaşım gördü? Acaba onların yaşam tarzlarına yönelik olarak biz hangi olumsuz yaklaşımı ortaya koyduk. Bunu bize ispatlayabilirler mi? Cımbızlaya cımbızlaya kenarda köşede bulabildikleri birçok olaylarla kendilerine göre gazetelerinde haberler yapmaya çalıştılar ama tutmadı. Bunu neye dayanarak söylüyorum, çünkü halkımız bizi büyüttükçe büyüttü ve bugünlere geldik. AK Parti de böyle iktidar olmuştur.


Dün de söyledim, Antalya CHP'nin kalesi... Şu anda AK Partili bir belediye başkanı var. Acaba kimin yaşam tarzına biz orada dokunduk? AK Parti zihniyeti orada ne yaptı? Orada tüm halka hizmeti götürmüyor mu? Antalya'nın tarihinde acaba böyle bir hizmet Antalya'ya verilebilmiş midir? Sayın Baykal, dikili ağacın var mı senin Antalya'da? Bunu bize göster. Allah aşkına, sayın Baykal yatıyor, kalkıyor, laiklik, laiklik, laiklik... Başka bir şey konuştuğu yok. Laiklik, laiklik diyerek bu ülkede laikliği yozlaştırdı sayın Baykal. Laiklik bu değil. Laiklik bu değil ki. Laiklik toplumun tüm katmanlarına, inanç gruplarına aynı mesafede olmak, eşit mesafede olmak, onları güvence altına almaktır. Ama sayın Baykal akşam yatıyor başka, sabah kalkıyor başka. Sen hizmet için ne yaptın bu ülkede, Allah aşkına bunu söyle. İnsanlar arasında ayrım yapmak varsa bu senin kitabında var. Senin yaşam tarzında var. Ama bizim yaşam tarzımızda bu yok. Biz bütün vatandaşlarımıza aynı mesafedeyiz. Aynı hizmeti verdik, vermeye de devam edeceğiz. Eksiklerimiz olabilir, yanlışlarımız olabilir ama ben size somut örnek veriyorum. İşte İstanbul'da, Ankara'da, Antalya'da, Adana'da, Gaziantep'te, Samsun'da, Bursa'da, Erzurum'da, Konya'da, Kayseri'de AK Partili belediye var. Ne gördünüz ayrımcılık adına soruyorum?"


-"BAŞI ÖRTÜLÜ KARDEŞİM, BAŞI AÇIK KARDEŞİM"-


İrili ufaklı bin 800'e varan AK Partili belediye bulunduğunu anlatan Erdoğan, "Somut olarak ne gördünüz vatandaşlarımız arasında ayrımcılık olarak, hizmetten başka, insanları sevmekten başka? Hizmet sevgiyle olur, lafla olmaz. Hizmet saygıyla olur, lafla olmaz. İşte bunu biz başardık" diye konuştu.Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:


"Ben yine sesleniyorum: Bizim ilkelerimizde başı örtülü, başı açık diye bir ayrım yoktur olamaz. Bunu böyle bilin. Başı açık olan kardeşim, kardeşim. Başı örtülü olan kardeşim, o da kardeşim. Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevme anlayışıyla bu yolda hizmete devam ediyoruz. Kusura bakmasın, sayın Baykal ve benzerleri gibi değil. Bunu böyle bilin. Ve onlarla aynı istikameti de paylaşan kusura bakmasınlar, medya gruplarıyla da aynı düşünmüyoruz.


Ne yazarlarsa yazsınlar, ne resmederlerse etsinler, halkımız her şeyi gayet iyi biliyor. 'Bizi çarşafa sokacaklar' diyorlar. Ya insaf. Affedersiniz, gazetelerinin baş köşelerinde bu toplumun ahlak değerleriyle tamamen ters düşen çırılçıplak kadın resimlerini siz basıyorsunuz. Basıyorlar mı? Basıyorlar. Affedersiniz, ilavelerinizde her şey tamamıyla ortada. Bugüne kadar ne yapıldı, hangi müdahale yapıldı, yasama ve yürütme olarak? Bizim yaptığımız veya yapacağımız herhangi bir şey mi var? Yaptık mı, hayır. O zaman nedir bu feryat? Biz ne diyorduk? Ne haliniz varsa görün. Halk zaten sizi nereye getirecekse getirir, ne kadar gazetenizi alacaksa alır. Beğenirse alır, beğenmezse almaz. Daha ne istiyorsunuz? Yoksa gazetelerinizi toptan biz mi satın alacağız? Bunu mu bekliyorsunuz?"


-"BAŞI AÇIK OLANLARIN YAŞAM ŞEKLİ DE GÜVENCEMİZ ALTINDA"-


Şu anda bu hizmeti kararlı bir şekilde, sadece halkın hizmetkarı olma anlayışı ile sürdürdüklerini ifade eden Erdoğan, "Halkımızı seviyoruz. Onun için bunların 'başı açık olanların geleceği garanti altında olmaz' gibi safsatalarına asla uymayın" dedi. Erdoğan, şunları kaydetti:


"Bu tuzağa benim halkım düşmez biliyorum ama sakın bu oyuna gelmeyin. Biz ilk defa bu ülkede iktidarda değiliz. 1994'te yerel yönetimlerde görev yaptık. 2002'de 58 ve 59. hükümetleri kurduk. Şimdi 60. Hükümet olarak varız. Merkezi yönetimde varız, yerel yönetimlerde varız. Nasıl şu ana kadar hiçbir başı açık kardeşim bu ülkede bizden olumsuz bir şey görmediyse bundan sonra da görmez, göremez. Çünkü onların yaşam şekli de bizim güvencemiz altındadır.


Kimse bizi bu tuzağa düşürme gayreti içine de girmesin. Bu konuda hassasiyetlerimiz var. Çok açık konuşuyorum. AK Parti grubu ortada. Bizim yüzde 10'a yakın kadın milletvekilimiz var. CHP'nin yüzde kaç? Parmak sayısını geçmez. Hani kadına değer veriyordun, ispat et. Bizim her şeyimiz ortada uygulama ile ispat ediyoruz. Şu anda böyle. Önümüzdeki dönemde çok daha farklı konuma geleceğiz. Bunların kadın hakları anlayışına da inanmayın. Bunların kadın hakları noktasında da böyle bir hassasiyetleri yok. Onun için kısa kısa geliyorlar, asıl kesenler onlar. Yani başı örtülü olarak bu ülkede eğitim-öğrenim hakkının önünü kesme... Bunun laiklikle yakından uzaktan ne alakası olabilir? Bunu gündeme getirenler bunlar. Ne alakası var? Dünyada laiklik bir bizde mi var arkadaşlar? Batı ülkelerinin bir çoğu laik sistem. Amerika da laik ama Anglosakson laiklik uyguluyor, İngiltere öyle uyguluyor. Ama laikliği uyguluyor. Var mı bir sıkıntı? Yok.


Şimdi bakıyorsunuz, 'batı gazetelerinden haberler' diye köşe yazıları alıyorlar. Bir incelettim, arkadaşlar büyük bir çoğunluğu yalan, yalan ve uydurma haberler. Şu anda arkadaşlarım onların üzerinde de çalışıyorlar. Arkadaşlarımız orijinalini de koyarak bunları ilan edecekler. Çünkü Türkiye'de bir ayrımcılığı ortaya koymak suretiyle kafaları bulandırmaktan başka bir dertleri yok."


-"ZULMÜ ALKIŞLAYAMAM, ZALİMİ DE ASLA SEVEMEM"-


Öfkeli olduğu yönünde eleştiriler bulunduğuna da işaret eden Erdoğan, "Öfkeli olduğumu söylüyorlar. Öfke bir hitabet sanatıdır. Çünkü ben zulmü alkışlayamam, zalimi de asla sevemem. Kusura bakmasınlar, yumuşak başlıysak uysal koyun değiliz. Bunu da bilmeleri lazım" diye konuştu.


Erdoğan, şu ana kadar politikalarımını böyle sürdürdüklerini, bundan sonra da böyle sürdüreceklerini vurgulayarak, "Biz karşımızdakilere saygı gösterirken karşımızdakilerin de bize saygı göstermeleri gerekiyor" dedi.


"Bir yanağına vur, öbür yanağını çevirirsin" anlayışına da sahip olmadıklarını ifade eden Erdoğan, "Kusura bakmasınlar, öyle yanak bizde yok. Böyle yanak bizde yok. Çünkü adalet bu değildir" dedi.


Başbakan Erdoğan, onun için adaleti, kalkınmayı, özgürlükleri, demokrasiyi sadece kendileri için istemediklerini, Türkiye'nin her bölgesine, her şehrine, toplumun tüm kesimlerine aynı samimiyetle kucak açtıklarını söyledi. Erdoğan, "Enerjimizi belli bazı sorunlara yoğunlaştırıp umumun sorunlarına kayıtsız kalmadık. Adalet isteyeceksek herkes için istemek, özgürlükleri genişleteceksek herkes için genişletmek durumundayız. Bizler Türkiye'nin sorunlarının sağlam bir siyasi iradeyle çözülebileceğini iyi biliyoruz" diye konuştu.



Erdoğan'ın diğer açıklamaları özetle şöyleydi:


Devletle millet arasında mesafe olmasından nemalanalar var. 70 milyonun sorumluluğunu üzerine almayanların AK Parti çatısı altında yeri yok.. Endişe tüccarlığı yapanların bu toplumda yeri yok. Çeteler ve mafyalarla verilen mücadele gözden kaçırılıyor. Bir kaç haberle olaylar geçiştiriliyor. Ben burada güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Terörle mücadelede gösterilen karalılık bu yönde de devam ediyor.


Türkiye muassır medeniyetler seviyesine çıkma yolundaki yürüyüşünü sürdürecektir. AK Parti herkesin yaşam şeklinin teminatıdır. Gerilim çığırtkanlığına aldırış etmeyin. Başı açık veya kapalı farketmez. Hepinizin sorunu bizim sorunumuzdur. Kim ne zaman kendini baskı altında hissederse biz yanınızdayız. Herkesin sığınacağı liman AK Parti iktidarıdır. Herkesin endişesini gidermek boynumuzun borcudur. Kimse kimseyi kendi gibi yaşamaya zorlayamaz. Her türlü provakasyonu boşa çıkaracak kadar medeni bir ülkeni vatandaşlarıyız.


Nitekim dün yaşandı. Bir okulun önünde simitçi. Simitçiden çekilen görüntü akşam ekranlarda çek izle. Bu tür numaralar tedavülden kalktı artık.


Ekonomi gündemden düştü diyorlar. Sevsinler sizi. ne var ekonomide.. 2008'e nasıl girdik? Sıkıntı ne var ekonomide? Ekonomide halkımıza olumsuz  yansıyan ne oldu? Milleti aldatmayın dürüst olun!


Kömür yardımını erzak yardımını eleştiriyorlar. Sadaka toplumunu bizi eleştirenler bize bıraktı.


İLİŞKİLİ HABERLER


Hürriyet'e 'kaos' manşeti yanıtı

YORUMLAR 52
  • kadir öztürk 16 yıl önce Şikayet Et
    Farklı Yorum Okumak İsteyenler İçin Adres Çok!. İsteyen gider okur.
    Cevapla
  • sami gül 16 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Editör !. Sadece \"Yaşa varol v.b\" yorumları yayınlaman farz mı? Farklı bir yorum da okumak,işitmek isteyebilir bu halk?
    Cevapla
  • kadir öztürk 16 yıl önce Şikayet Et
    Antalya Antalya Olalı Böyle Hizmet Görmedi.. Sayın başbakanım sonuna kadar sizi destekliyorum.Hizmetleriniz her zaman takdirle anılacaktır.
    Cevapla
  • bekir öz 16 yıl önce Şikayet Et
    cankaanv. arkadaşım kendi adına konuş bende konyalıyım ve tahir akyürek başkanımı çok seviyorum hizmetleride son derece yerinde bence
    Cevapla
  • ahmet keskin 16 yıl önce Şikayet Et
    SENİNLE GURURLUYUZ. senin gibi bir lider bu memlekete gelmez bir daha. bu ne oldukları belli olmayan laikliğin ve kemalistliğin arkasına sığınan tek kalkanları anlamını dahi bilmedikleri laiklik olan acınacak duruma düşmüş korkakların hakkından sadece sen gelirsin başbakanım.eceli gelen it cami duvarına işermiş.baykal efendi de şu anda aynısını yapıyor bu milletin sabrını daha fazla taşırmasın. aldığı dersler yetmedi galiba düş bu milletin yakasından
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li milyarderlerden Filistin protestolarına baskı!
1 milyon TL altında 8 araç modeli kaldı!  İşte araçların listesi...