Hürriyet'e 'kaos' manşeti yanıtı

Başbakan Erdoğan, oylamadan bir gün sonraki manşetinde '411 el kaosa kalktı' manşeti atan Hürriyet'e ateş püskürdü. Erdoğan'ın demokrasi dersi verdiği görüntüler:

Hürriyet'e 'kaos' manşeti yanıtı
Hürriyet'e 'kaos' manşeti yanıtı
GİRİŞ 13.02.2008 13:54 GÜNCELLEME 13.02.2008 13:54
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

"SEN 411 ELİ BU ÜLKEDE 'KAOS ELİ' OLARAK GÖSTERİRSEN, BU ELEŞTİRİYİ ALIRSIN. BU 411 EL KAOSA KALKMAZ VE KALKMADI"


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Hükümetinin, tüm vatandaşların yaşam tarzı, düşüncesi ve inancının teminatı ve koruyucusu olduğunu söyledi.


Erdoğan, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasını öngören anayasa değişikliği konusunda eleştiride bulunanlara da seslenerek, "Siz halkımın oraya seçip gönderdiği bu ellere 'kaos eli' diyemezsiniz. Bu hakareti yapamazsınız. Bu saygısızlığı yapamazsınız. Yaptığınız anda bunun cevabını bizden bulursunuz, bulacaksınız" dedi.


AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, yıllardan beri devletle millet arasına mesafe koymak isteyen kesimler bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, devletle milletin mesafeli olmasından nemalananlar olduğunu söyledi.


Toplumsal gelişmelerin önüne yakın zamana kadar bürokratik engeller çıkarıldığını anlatan Erdoğan, "Mevzuat böyle buyuruyor" diye toplumun bazen engellendiğini dile getirdi.


"Nefesi yetersiz ve enerjisi kıt" dediği siyasetçilerin, kısa vadedeki kazançları yüzünden ülkenin uzun vadeli menfaatlerini gözden kaçırdığını dile getiren Erdoğan, "Bize göre toplumsal gelişmenin önüne engel koymanın hiçbir meşru mazereti olmaz" dedi.


Erdoğan, siyasetin, en üst düzeyde toplumsal sorumluluk taşımak olduğunu ifade ederek, 70 milyonun hukukundan kendini sorumlu görmeyenlerin AK Parti çatısı altında siyaset yapamayacaklarını söyledi.


-"PROVOKATİF BİRÇOK ŞEYLER OLABİLİR"-


Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:


"Toplumun ihtiyaç duyduğu umut ve güven yerine endişe tüccarlığı yapanlar, beyhude bir çaba içindedir. Çetelerle verilen mücadele ortadadır, mafya ile verilen mücadele ortadadır. Bunlar gözden kaçırılıyor, dikkat ediyor musunuz? On yıllardır bu ülkede baş edilemeyen mücadelede iktidarımız, üzerine üzerine giderek 'nereye varılacak varsın, sonuna kadar' dediğimiz bu mücadelede bir çok haberle pek çok şey gözden kaçırılıyor. Bu mücadele ile buraları sonuna kadar çökerteceğiz. Çökertme kararlılığındayız.


Herkesin yaşama biçimi, herkesin yaşam tarzı, düşünceleri inançları demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizin güvencesi altındadır. AK Parti hükümeti her bir vatandaşımızın yaşam tarzının, düşüncesinin, inancının teminatıdır, koruyucusudur. Bunu böyle bilin.


Eğer bazı vatandaşlarımız samimi bir endişe içindeyseler, onlara da ifade ediyorum ki, siz gerilim ve kutuplaşma üretmek isteyenlere aldırış etmeyin. Bu ülkede herkesin hakkını hukukunu korumak, bizim öncelikli vazifemizdir. Başı açık ya da kapalı olabilir, hiç fark etmez. Sorunlarınız, bizim sorunumuzdur. Dertleriniz, bizim dertlerimizdir. Kaygılarınız bizim kaygılarımızdır. Hangi yönde olursa olsun tercihlerinize saygı duyuyoruz. Sonuna kadar da duyacağız. Sizi anlıyoruz, daha iyi anlamaya çalışıyoruz. Ne zaman kendinizi, özgürlüğünüzü baskı altında hissederseniz, açık söylüyorum bizi daima yanınızda bulacaksınız.


Bu ülkede dışlanan, horlanan ayrımcılık gören her kim varsa, onun sığınacağı liman, AK Parti iktidarıdır, hukuk sistemimizdir, demokratik rejimimizdir. Herhangi bir vatandaşımızın gönlünde eğer samimi bir gelecek endişesi varsa, bu endişeyi gidermek boynumuzun borcudur. Kimse kimseyi kendi gibi düşünmeye, kendi gibi yaşamaya, kendi gibi inanmaya zorlamayamaz. Başını örtenin de başını açanın da güvencesi, AK Parti hükümetidir. Hepimiz her türlü provokasyonu, her türlü tahriki boşa çıkaracak kadar medeni bir ülkenin vatandaşlarıyız.


Geçenlerde söylediğimi tekrar söylemek istiyorum: Provokatif birçok şeyler olabilir ve bunları özel çekimlerle beraber oralarda, şuralarda, buralarda görüntülerini ortaya koyanlar da olabilir. Nitekim oluyor. Bakıyorsunuz, bir okulun önünde simitçi, simitçinin yanında özel hazırlanmış ekipler ve oradan çekip akşam programda izle. Biz bu oyunlara gelmeyiz. Bu oyunları hazırlayanlar, bu senaryo tedavülden kalktı haberleri olsun. Biz bunu daha önce izlemiştik."


-"SEVSİNLER SENİ"-


AK parti iktidarının uygulamalarının ortada olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, başörtü sorununun hükümetin ekonomik noktadaki sıkıntıları gündemden kaldırmak için çıkarılan bir senaryo olduğunu öne sürenlere de tepki gösterdi. Erdoğan, "Sevsinler seni... Ne var ekonomide, ne var? 2008'e girdik. Nasıl girdik? Buyurun enflasyon fırladı mı? Yok. Tam aksine düştü. İhracat düştü mü? Tam aksine yükselmeye devam etti. Neden rahatsız oluyorsunuz? Sıkıntılı olan ne var? Halkımıza olumsuz yansıyan ne oldu? Böyle garip garip şeyleri üretmek suretiyle bizi kandıramazsınız" dedi.


GAP Projesi'nin tamamlanması için hükümetin çalışmalarının devam ettiğini belirten Erdoğan, 5 yıl içinde projenin olumlu bir sona kavuşacağını dile getirdi.


Erdoğan, AK Parti iktidarının ilk başlarında dile getirilen "gizli gündem" ve "gizli ajanda" gibi iddiaların o zaman bir anlamı olabileceğini, ancak her türlü uygulamasıyla 5 yıldır iktidarda olan bir partiye bu tür yakıştırmaları hala yapma gayretinin "çok komik" ve "gülünç" olduğunu söyledi. AK Parti'nin merkezi yönetimi ve yerel yönetimi ile yıllardır Türkiye'ye hizmet ettiğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:


"Kim AK Parti'den bir zarar görmüştür? Söylesin. Benim de vatandaşım kendisine sorsun istiyorum. Ne zarar gördünüz, ne yaptık?


Şu anda televizyonlarda konuşanların kendilerine sorun? Senin ekonomik gelirin ne? Bunlar rahat rahat sadece böyle atıyorlar. Seninki ne, sen onu söyle? Bir de sen buna nasıl ulaştın, sen onu anlat...


Biz, Türkiye'nin gelişim süreci içinde, 'Kimler AK Partili yönetimlerden bir mağduriyet içine girmiştir' sorusunu soruyoruz. Çıkar hesapları bozuluyor. O çıkar hesaplarının bozulmaması için işte bu yaygaraları koparıyorlar. Biz diyor, ne yaptık. Biz iktidar yanlısı olsaydık, onların yanında olurduk. Biz, sizi neden eleştiriyoruz biliyor musunuz? Yaptığınız eleştirilerden dolayı değil. Ama sen 411 eli bu ülkede 'kaos eli' olarak gösterirsen, bu eleştiriyi alırsın. Bu 411 el kaosa kalkmaz ve kalkmadı. Ama siz maalesef kaosun tarafı oldunuz, hala da olmaya devam ediyorsunuz. Siz halkımın oraya seçip gönderdiği bu ellere 'kaos eli' diyemezsiniz. Bu hakareti yapamazsınız. Bu saygısızlığı yapamazsınız. Yaptığınız anda bunun cevabını bizden bulursunuz, bulacaksınız.


Beğenmemek başka bir şeydir, ama yasama organına 'kaos organı' veyahut da bu ellere 'kaos eli' demek, kusura bakmayın kimsenin haddine değildir. Ha, buna 'öfke' diyorsak, evet öfke var. Çünkü biz buraya birilerinin siparişi üzerine gelmedik. Dağ, taş demeden koştuk dolaştık. Halkımıza kendimizi anlattık ve halkımız da bize, 'biz sana bu görevi veriyoruz benim adıma orada benim haklarımı savunacaksın' dedi ve öyle gönderdi.


Şunu da bilmelerini istiyorum: AK Parti, bir marjinal ideoloji partisi değildir. AK Parti, insanımızın huzur ve refahını amaç edinmiş bir hizmet partisidir. Fakat tabii bunu anlamayanlar, anlamak istemeyenler olabilir.


Biz devlet ile millet arasındaki mesafeyi kaldırmayı siyasetin en önemli meselesi olarak gördük."


-TÜRKİYE'NİN YÖNÜ VE HEDEFİ-


Türkiye'nin yönünün ve hedefinin belli olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'yi hangi hedefe taşıdığının da belli olduğunu söyledi. Erdoğan, halkın zihnini bulandıran, Türkiye'nin istikametiyle ilgili polemikler üreten kesimlerin, bugüne kadar çağdaşlık yolunda ne yaptıklarının muhasebesini yapmaları gerektiğini ifade etti. Erdoğan, bu kesimlere "gölge etmeyin, başka ihsan istemiyoruz" diye seslendi.


Erdoğan, "Madem çağdaş uygarlık yolculuğumuzda bir katkınız, bir desteğiniz olmayacak, bari yürüyüşümüze set çekmeyin, vehimler üreterek gündemimizi de meşgul etmeyin" diye konuştu.


-ALMANYA ZİYARETİ-


Konuşmasında geçen hafta Almanya'ya yaptığı ziyarete ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başbakan Erdoğan, Köln Arena Spor Salonu'nda yaklaşık 20 bin Türk'e seslendiğini, bu muhteşem manzaranın görülmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:


"Eğer Köln Arena'da 20 bin kişi toplanıyorsa, bu bir yere çok önemli bir mesajdır. Tek yürek, tek kalp haline gelmiş olan o insanımızın bu iktidara olan güveninin ifadesidir. Diyorlar ki, uygun bir mevsimde bunu stadda yapalım, açık stadda...


Bayan Merkel, bizimle asimilasyon-entegrasyon konusunda anlaşamayabilir. Doğrudur. Zaten, onun düşünceleriyle hareket edecek olursak o zaman ben, ben olmam. Biz de biz olamayız. Bizim onlar gibi olmak gibi bir derdimiz de yok. Ama entegre... Buna katılıyorum. Kesinlikle bizim oradaki vatandaşlarımız Alman toplumuna entegre olmalı. Almanca'yı gayet iyi konuşabilmeli, çünkü o, onun için büyük bir zenginlik olacak. Biz istiyoruz. Bunun için de 'ne yapılması gerekiyorsa onu yapalım' diyoruz. Ama bugün buradan bir kez daha sesleniyorum: Biz bir şey daha söylüyoruz. Türkiye'de Alman dilinde eğitim veren okullarımız var. Bizim rahatsızlığımız var mı? Yok. Peki 'aynı şeyi biz sizde de yapalım' diyoruz. Biz 'Türkçe dilinde eğitim versin' derken, 'Almanca'yı ihmal etsin' demiyoruz ki... Tam tersine 'Almanca'yı daha iyi öğrenir diye Türkçe dilinde eğitim yapıp Almancayı da öğrensin' diyoruz. Bizim derdimiz bu..."


AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına, büyükşehir belediye başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları ve il genel meclisi başkanları katıldı.


İLİŞKİLİ HABERLER


Baykal ve medyaya sert salvolar



YORUMLAR 43
  • ömer sahil 16 yıl önce Şikayet Et
    doğan gurubuna. sevgili ülküdaşlarım ve din kardeşlerim lütfen siyonistlerin desteklediği doğan gurubunun gazetelerini almayalım unutmayın ki bugün başörtüsüne uzanan eller yarın vatanı bölmek için uzanır zaten pkk belasını siyonistler destekliyor o halde bu gazeteler de onların olduna göre kendimize sıkılması için kurşun parsı mı verelim sağlıcakla kalın farsakbeyi ilker
    Cevapla
  • tekin126 16 yıl önce Şikayet Et
    almayın şu adamların gazetesını dergısını yahu. türekiyeyı sevmıyen vatan millet duşmanı bu gazeteyı okuyalım arkadaşlar hatta elımıze dahı almıyalım pislık bulaşır
    Cevapla
  • hande yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    Doğan medyasına güven olmaz. Doğan medyasının ipliği pazara çıkmıştır. Doğan medyası şimdiye kadar özellikle vatana, millete faydalı kişilere karşı bir karalama kampanyası yürütmüştür.Bunların masonların elinde olduğu artık apaçık ortadadır. Halkı spekülatif haberlerle kandırmayan çalışan,halka ahlaksızlığı empoze etmeye çalışan bunlardır.Hep belli bir plan ve taktik üzerine hareket ederler. Tüm yazarların adeta komut almış gibi aynı konuda aynı tavırda yazarlar. Herşey apaçık ortada.
    Cevapla
  • Kürşat Kadir ALPEREN 16 yıl önce Şikayet Et
    boykota çağrı. OKUMAYALIM-ALMAYALIM. Haydi hep birlikte.
    Cevapla
  • Hüseyin Kilicoglu 16 yıl önce Şikayet Et
    parmak. Sayin özkök o kalkan parmaklar neyin rövansi biliyormusunuz.10 yil evvelki mesut yilmazin siyasi hayatimada mal olsa bunu meclisten gecirecegim dedigi 8 yillik kesintisizin rövansidir.Eee keser döner sap döner bir gün gelir hesap döner.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları