CHP'li Sav: Erdoğan küçük beyinli

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Başbakan Erdoğan’ın CHP lideri Baykal ve partiye dönük eleştirileriyle ilgili sert açıklamalarda bulunurken Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

CHP'li Sav: Erdoğan küçük beyinli
CHP'li Sav: Erdoğan küçük beyinli
GİRİŞ 14.02.2008 01:30 GÜNCELLEME 14.02.2008 01:30
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

 CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Başbakan Erdoğan’ın CHP lideri Baykal ve partiye dönük eleştirileriyle ilgili sert açıklamalarda bulundu. MYK toplantısı devam ederken, basının karşısında geçen Sav, “Laiklik öyle Recep Tayyip Erdoğan’ın küçücük beynine sığmayacak kadar geniş bir kavramdır. Laiklik, aklın öncülüğünde bilimin ışığında, uluslaşmanın, ulusun egemenlikte olduğu koşulunun, insan hak ve özgürlüklerinin olmazsa olmaz koşuludur, demokratik hukuk devletinin de temelidir harcıdır” dedi.


 CHP’ye yönelik eleştirilere sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Sav, “Başbakanın hakaretlerine karşı sesiz kalacağımızı sanıyorsa, Başbakan bizi başkalarıyla karıştırıyor demektir. Son zamanlarda, sayın Başbakanın tedavisi gayri kabil bir hastalığa tutulduğunu görüyoruz” diye konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başta CHP Genel Başkanı Deniz Baykal olmak üzere CHP’ye yönelik eleştirilerine, CHP’den sert yanıt geldi. Merkez Yönetim Kurulu, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirdi. Toplantı sürerken, basının karşısına çıkan Genel Sekreter Önder Sav, Başbakan Erdoğan’a yüklendi.
Sav, “CHP MYK, sayın Başbakanın özellikle son günlerde yaptığı yeni konuşmaları değerlendirmiş ve bu konuşmalar karşısında CHP’nin sesiz kalmaması gerektiğine karar vererek, son günlerde dozunu giderek arttırdığı, CHP’ye ağır ve çirkin isnatlarda bulunduğu konuşmalara gerektiği, laik olduğu cevabı vermeyi uygun bulmuştur” dedi.


Başbakan Erdoğan’ın hakaretlerine dönük sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Önder Sav, “Başbakanın hakaretlerine karşı sesiz kalacağımızı sanıyorsa, Başbakan bizi başkalarıyla karıştırıyor demektir. Son zamanlarda, sayın Başbakanın tedavisi gayri kabil bir hastalığa tutulduğunu görüyoruz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunu görüyoruz. En kötü hastalık bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma hastalığıdır. Başbakanı kısa zamanda bu hastalıktan kurtulsun diye dua etmekten başka yapacak bir şey yok” diye konuştu.


-ÇİRKİN YAZI YAZMASINA MÜSAADE ETMEYCEĞİZ-


Önder Sav, açıklamaları şöyle :
“Biz sayın Başbakanın kimliğini kişiliğini, nereden gelip nereye gittiğini çok iyi biliyoruz. Sütlüce mezbahasından bu güne nasıl geldiğinin hesabını veremeyenler, sahte evrak düzenlemekten, zimmetten, ihaleye fesat karıştırmaktan, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık yapan ve cürüm işlemek için teşekkül oluşturmaktan kendi hesabını veremeyenler CHP’ye dil uzatamaz. CHP’nin genel başkanından en sade üyesine tertemiz bir geçmişi vardır. O tertemiz, beyaz sayfalara Recep Tayyip Erdoğan’ın çirkin yazılar yazmasına asla müsaade etmeyiz.


-KÜLHANBEYLİK MARİFET DEĞİLDİR-


Külhanbeyi edasıyla konuşmak bir marifet değildir siyasette. Kasımpaşa’da futbol sahasında, külhanbeyi edasıyla konuşabilirsiniz ama bir ülkenin Başbakanıysanız, o edanızı unutmuş olmanız gerekir. Ne yazık ki sayın Başbakan külhanbeyi edasını unutabilmiş değildir. Sağa sola saldırarak, medyaya göz dağı vererek, kimi köşe yazarlarını karalamaya çalışarak Türkiye’de kendi düşüncesinde olmayanları, aydınları suçlayarak hiçbir yere varamaz sayın başbakan.


-KURTARICI ROLÜNDEN BİR AN ÖNCE SIYRILMALI –
Sayın Başbakan, son zamanlarda, hemen hemen her şeyin kurtarıcısı ve koruyucusuymuş gibi bir eda takınıyor. Sayın Başbakanın bu kurtarıcılık rolünden de çok kısa zamanda sıyrılması gerektiğini kendisine tavsiye etmek durumundayız.
Türkiye, demokratik, laik cumhuriyet, geçmişi belli, siyasete hangi yoldan geldiği bilinen, son zamanlarda da nasıl bir siyaset yürüttüğü görülen siyaset adamlarına asla teslim edilemez. Hele hele, bu kabadayılık, külhanbeylik, belki Türkiye’de herkese söker ama biz CHP’lilere sökmez. Biz tarihin derinliklerinden gelen aydınlanma meşalesini elinde tutanların nesilleriyiz.


-MANDACILAR BİLE SİNDİRİMEDİ-


O aydınlanma meşalesini elinde tutanları hiç kimse sindiremedi, mandacılar sindiremedi, ikinci cumhuriyetçiler sindiremedi, ılımlı İslamcılar sindiremedi, globalleşmeciler sindiremedi, küreselleştirmeciler sindiremedi nerde kaldı ki Tayyip Erdoğan sindirecek. İsmet Paşanın ünlü sözüyle buna yeltenenlere ‘hadi canım sende’ demekten başka yapılacak hiçbir şey yoktur.


-LAİKLİK ERDOĞAN’IN KÜÇÜK BEYNİNE SIĞMAZ-


Laikliği, korumak sanki sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kalmış gibi eda içinde. Hem partisi hem kendisi. Laikliği Recep Tayyip Erdoğan’ın ne şekilde korumaya çalıştığını son bir hafta içindeki gelişmeler çok yakından ortaya koymuştur.
Laiklik öyle Recep Tayyip Erdoğan’ın küçücük beynine sığmayacak kadar geniş bir kavramdır. Laiklik, aklın öncülüğünde bilimin ışığında, uluslaşmanın, ulusun egemenlikte olduğu koşulunun insan hak ve özgürlüklerinin olmazsa olmaz koşuludur, demokratik hukuk devletinin de temelidir harcıdır.
Bunları bilmeden, laikliği tarif etmeye kalkmak, kendisini laiklik havarisi gibi sunmaya kalkmak hele hele Recep Tayyip Erdoğan’ın hiç ağzına yakışmıyor. Belki başka siyaset adamları söylese acaba bir bildiği mi var diyebiliriz. Ama biz bu konuda sabıkası olan Başbakanın hiçbir şey bilmediğine çok yakından tanık olmuş bir partiyiz.


-FAZLA PİŞME YANARSIN-


‘Öfke bir hitabet sanatıdır’ diyor Sayın Başbakan herhalde sanatın ne anlama geldiğini bilmiyor. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Sayın Başbakan da bu öfkesinden sonra hiç kuşkunuz olmasın ki zararla oturacaktır, o takiye ustalığı da zarardan kendisini kurtaramayacaktır. ‘Siyasetin içinde pişe pişe geldik’ diyor. Aman sayın Başbakan çok fazla pişmeyin sonra yanarsınız. Sizi kimse kurtaramaz.”


Önder Sav, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Sav, Başbakan Erdoğan’ın “Laikliği Deniz Baykal yozlaştırdı” açıklamalarının hatırlatılması üzerine, “Laikliği bir yozlaştıran var ama o Deniz Baykal değil. Laikliği yozlaştıran, sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun çalışma arkadaşları. Sayın Deniz Baykal’ın da benim söylediğim CHP’nin tarifi içinde olan laiklikten farklı hiçbir şey söylemediğini herkes biliyor. Önce aynaya baksın Recep Tayyip Erdoğan kendisini görsün” karşılığını verdi.
Sav, Erdoğan’ın medyaya dönük eleştirilerini de değerlendirdi.


Sav, “Maalesef sayın Başbakan işine geldiği zaman medya ile beraber. Medya sayın Başbakana en ufacık bir yollama yaptığı, sayın Başbakanı eleştirdiği zaman medya sayın Başbakanın yüzünde ‘tu kaka’ oluyor. Son zamanlarda da kimi köşe yazarları kimi gazetecilerimiz kendilerinin dünya görüşlerinden yola çıkarak, birikimlerinden yola çıkarak, sayın Başbakanın iş tutuş tarzı konusunda eleştiri yöneltmeye başladılar. Çok doğrudur. Yani hep bir insanın övülmesi gerekmese de siyasilerin, medya tarafından yerilmesini de göze alması, eleştirilmesini de göze almaları lazımdır. Eleştirilerden de ders çıkarılması lazımdır. Ama sayın Başbakanın eleştirilerden ders çıkarmadığını görüyoruz” diye konuştu.


Sav, Başbakanın Erdoğan’ın üslubuna ilişkin Meclis’te herhangi bir girişimde bulunup bulunmayacaklarının sorulması üzerine ise, “Üslubu beyan ayniyle insan. Her zaman sayın Başbakan bu üslubun sergiliyor. Meclis kürsüsünde de gayet tabi ki bu üslup karşılığını bulur. Hiçbir üslup karşılıksız kalmaz. Hele hele CHP kendisine yönelen, genel başkanına yönelen mensuplarına yönelen hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmaz. Saldırı sözle saldırıyı kastediyorum” karşılığını verdi.
Sav, Başbakan Erdoğan’ın, “Beyaz çarşafla yola çıktık” şeklindeki açıklamaları da hatırlatılması üzerine de “Biz tebliğ ve cihat aşamasından geçmedik. Sayın Başbakan o öğretinden geldiği için bu dilleri kullanmayı sevebilir. CHP’lilere bu diller yakışmaz” dedi.

YORUMLAR 116
  • ayşe ayarslan 16 yıl önce Şikayet Et
    neymiş !!. demek ki o küçük beyniyle sizin fetvalar verdiğiniz dinden dah iyi biliyor laikliği !!!
    Cevapla
  • muhammet berke 16 yıl önce Şikayet Et
    REZALETİN ADRESİ CHP = PARAMESYUMLAR BİRLİĞİ. CHP Yıllarca tek partili bir sistem sayesinde hep elinde bulundurduğu diktatör devlet iktidarını nihayetinde asli sahiplerine yani halka kaptırmış olmanın ve beraberinde kirli çete ilişkilerinin deşifre olması endişesiyle saldırganlığın dozunu iyice kaçırmış durumda.Bu üslup bildik chp üslubu,nihayetinde edepten,insana saygıdan nasibi olmayan zorba kültürü ile beslenelerin insan erdemine yakışır tavır ve davranış sergilemelerini beklemek yalnızca hayalcilik olur.yılların siyasetçilerinin işte gerçek yüzleri
    Cevapla
  • yaman karahan 16 yıl önce Şikayet Et
    seviye düştü. sizin bir millet vekili olduğunuza inanmak istemiyorum sizler beyninizin ebatlarını ele veriyorsunuz zaten eleştiri ve hakareti birbirinden ayıramayacak kadar ebatları olan bir beyne sahipsiniz
    Cevapla
  • idris kartal 16 yıl önce Şikayet Et
    hiç. sende hiç yok..
    Cevapla
  • Namik Yakar 16 yıl önce Şikayet Et
    kücük beyinli sav. Bre kücük beyinli sav o kücücük beyninle o koccaman beyinli basbakani nasil göreceksin sen, o at gözlügünü cikar,dünyaya at gözlügüyle bakma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması