17 AB ülkesinden Kosova'ya müjde

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, 17 AB ülkesinin Kosova'yı "çok hızlı" ber şekilde tanıyacağını söyledi.

17 AB ülkesinden Kosova'ya müjde
17 AB ülkesinden Kosova'ya müjde
GİRİŞ 18.02.2008 18:47 GÜNCELLEME 18.02.2008 18:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Steinmeier, Brüksel'de yaptığı açıklamada, AB ülkelerinin büyük çoğunluğunun Kosova'yı tanıma eğilimi içinde olduklarını belirterek, "17 AB ülkesi Kosova'yı çok hızlı bir şekilde tanıyacak" dedi.

Alman hükümetinin de 20 Şubat Çarşamba günü yapacağı kabine toplantısında bu konuda bir karar alacağını ifade eden Steinmeier, Başbakan Angela Merkel'in de AB ülkeleri dışişleri bakanlarının Brüksel'de yaptığı toplantı konusunda bilgilendirildiğini kaydetti.

Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung da Hamburg kentinde yaptığı açıklamada, Kosova'nın bağımsızlığını ilan etmesinden sonra Kosova ve Sırbistan'ın bir Avrupa perspektifine bağlı kalmalarını ümit ettiğini söyledi.

Hamburg'daki Silahlı Kuvvetler Üniversitesinde konuşan Jung, Kosova'nın bağımsızlığının tanınması konusunda diğer Avrupa ülkeleri ve ABD ile bir uzlaşma içinde hareket edilmesinin doğru olduğunu belirtti.

Jung, Kosova'daki durumla ilgili olarak, durumun istikrarlı ve barışçı kalmasını ümit ettiğini, uluslararası camianın da bölgedeki varlığıyla buna katkı sağladığını kaydetti.

YORUMLAR 1
  • cengizhan yilmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    olacak şey mi. adamlar dün ülke kurdular yarın avrupa birliğine girecekler. helal olsun valla ne diyeyim.bizimkiler yıllardır çabalıyorlar ama nafile.zaten AB yede almazlar bizi.boşuna ter dökmeyelim.biz en iyisi Büyük Türk Birliğini kuralım.ortadoğuya hakim olalım.yarın onlar bize muhtac kalıcak.çünkü en zengin ülke konumuna gelicez.yetkililere buradan sesleniyom, nenden olmasın. ismide güzel; Büyük Türk Birliği
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sinan Ateş’e saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı
8 başlıkta kamuda tasarruf - 14 Mayıs 2024 gazete manşetleri