Sırbistan ABD elçisini acilen çağırdı

ABD'nin Kosova'yı tanıması üzerine Sırbistan, Washington Büyükelçisi'ni geri çağırdı.

Sırbistan ABD elçisini acilen çağırdı
Sırbistan ABD elçisini acilen çağırdı
GİRİŞ 18.02.2008 21:13 GÜNCELLEME 18.02.2008 21:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sırbistan Başbakanı Voyislav Koştunitsa, ABD'nin Kosova'nın bağımsızlığını tanımasının, "bu sahte devleti (Kosova'yı) gerçek bir devlete dönüştürmeyeceğini" söyledi. Voyislav Koştunitsa, meclisin özel oturumunda yaptığı konuşmada, ABD'nin kararının, Sırbistan'a 1999'da düzenlenen operasyonla başlayan NATO'nun saldırganlığının bir devamı olduğunu savundu.


"ABD'nin bu kararı, bu sahte devleti (Kosova'yı) gerçek bir devlete dönüştürmeyecektir" diyen Koştunitsa, hükümetin, büyükelçinin derhal Washington'dan çekilmesi talimatı verdiğini bildirdi. Koştunitsa, ABD'nin Kosova'yı tanımasının "ABD'nin gerçek yüzünü gösterdiğini" kaydetti.


Kosova'nın, bağımsızlığını açıklamasının "tek taraflı, yasadışı ve gayrı ahlaki olduğunu, ABD ve NATO'nun zalim gücünün koruması altında bu kararın alındığını" ileri süren Koştunitsa, "ABD, kendi çıkarları için uluslararası hukuku ihlal etti" dedi. Aşırı sağcı Sırbistan Radikal Partisi'nin lideri Tomislav Nikoliç de, "ABD ve Avrupa Birliği, Kosova'yı bizden çalıyor, bunu herkesin anlaması gerek. Bugünden itibaren Kosova'yı kurtarıncaya dek günleri saymalıyız" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • bahar ılgaz 16 yıl önce Şikayet Et
    Siz de nankör çıktınız Ortodokslar. Osmanlı size az kol kanat germedi.Katolik zulmünden Osmanlı korudu sizi hani şu torunlarını katlettikleriniz!Ne oldu da birden düşman kesildiniz bize?Ne mi oldu sevgi saygı maneviyat yoksulu zavallı kominist rejim sizi insanlıktan çıkardı!Şu hallerinize bakınca ABD ye çok kızıyorum ama ABD sizden daha iyi gibi görünüyor.Ama biz ikisine de boyunduruk geçirtmeyelim.Bizim adresimiz belli:Türk-İslam birliği.İnsan olanlar da buyursun.Zulme karşı yine kalkan olma zalimin zulmunü sevenin Allahıyla yok etme birliği
    Cevapla
  • Ahmet SEYDAOĞLU 16 yıl önce Şikayet Et
    İKİ SEÇENEK DE OLABİLİR.... Fare dağa kümüş.... Gagandaki su neye yarar diye sorulan güvercin misali:En azından safım belli olsun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil İsrail askerleri, bir camiyi havaya uçurdu: Alçaklar o anları keyifle paylaştı
Skandal nükleer silah çağrısı! Hamas'tan jet cevap!