DTP'li grubun arasına girdi VİDEO

Şanlıurfa'da DTP'li grubun 'Operasyona hayır' mitinginde sıcak dakikalar yaşandı. Linci göze alıp grubun arasına giren kadın yumruklandı devreye polis girdi..

DTP'li grubun arasına girdi VİDEO
DTP'li grubun arasına girdi VİDEO
GİRİŞ 27.02.2008 17:10 GÜNCELLEME 27.02.2008 17:10
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış
Muhammet Taşçılar'ın haberi


Barış Platformu üyeleri, sınır ötesi harekata son verilmesini istedi PKK'ya tepki gösteren kadına linç girişimi DTP'nin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından oluşturulan Şanlıurfa Barış Platformu üyeleri, sınır ötesi harekatın son bulması için yaptığı basın açıklaması sırasında, 'PKK çocuklarımızı öldürürken, askerlerimizi şehit ederken neredeydiniz' diye tepki gösteren başörtülü bir kadın, açıklamaya katılanlar tarafından linç edilmek istendi.


Göstericilerin saldırısından polisler tarafından eylem alanından uzaklaştırılarak kurtarılan kadın, 'Ben vatan annesiyim. Benimde çocuklarım var. Savaşa evet diyorum ve yüz evladım olsa, hepsini de askere gönderirim' dedi. Tük Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak'a yönelik düzenlenen sınır ötesi harekatın son bulmasını isteyen DTP, İHD, Mazlum-Der, KESK ve DİSK'in oluşturduğu Şanlıurfa Barış Platformu üyeleri, 'Barışa Bir Şans Ver' isimli basın açıklaması düzenledi.


Karakoyun İş Merkezi önünde yapılan ve çoğunluğunu DTP'lilerin oluşturduğu yaklaşık 150 kişi açıklamaya ellerinde beyaz bayrak ve dövizlerle geldi. Üzerinde, Türkçe 'Yeter Artık' anlamına gelen 'Edi Bese', 'Tayyip oğlunu askere yolla', 'AKP bu ateş seni de yakar', 'AKP bu savaş seni de kırıma uğratır', 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Operasyonlara hayır' 'Edi bese analar ağlamasın' yazılı dövizleri taşıyan göstericiler sık sık, 'Savaşa hayır barış hemen şimdi' sloganları attı.


Sınır ötesi harekatı alkışlarıyla protesto eden göstericiler adına basın açıklamasını okuyan İHD Şanlıurfa Şube Başkanı Gülay Koca, Türkiye'nin Ekim ayında çıkardığı tezkerenin ardından ABD ile vardığı mutabakat sonucu 21 Şubat'ta kara harekatı başlattığını belirterek, 'Bizler yıllardır Türkiye'nin temel sorununun insan hakları ve demokrasi olduğunu. en önemli halkasının da Kürt sorunu olduğu tezini savunuyoruz. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak, Türklerin, Kürtlerin ve Türkiye toplumunun değişik kesimlerinin kardeşliğini, barışını savunduk. bunun için de savaşa karşı çıktık. O nedenle de barışı talep ettik. İnsan onurunu korumanın eşitliği ve özgürlüğü sağlamanın, eğitimi, sağlığı, adaleti gerçekleştirmenin yolunun barıştan geçtiğini savunduk. Bu nedenle bu savaşa karar verenlere ve uygulayanlara 'Savaşı durdurun, barışa şans verin' diye sesleniyoruz' diye konuştu.

ÇOLUK, ÇOCUK, ASKER ÖLÜRKEN NERDEYDİNİZ...


Koca'nın açıklamayı okumasının ardından eylem alanından geçen 35 yaşlarında isminin Nuran olduğu öğrenilen başörtülü bir kadın, 'Savaşı durdurun diyorsunuz, PKK tekrar köyleri bassın, analar ağlasın. Ne diyorsunuz, bu bizim en büyük mücadelemizdir. Köyler basılırken siz nerdeydiniz. Çoluk çocuk ölürken siz nerdeydiniz? Şerefli askerler şehit olurken siz nerdeydiniz' diye bağırmaya başladı. Kadının ilk etapta destekçileri olduğunu zannederek dinleyen göstericiler, tepki karşısında yuhalayarak üzerine yürümeye başladı.


Bir gösterici küfrederek dövme girişiminde bulunmak istemesi üzerine, sivil polisler araya girerek kadını öfkeli grubun bulunduğu alandan uzaklaştırdı. Bu sırada aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi, kendilerine tepki gösteren kadına hakaret yağdırıp, 'Katil Erdoğan' sloganları atmaya başladı. Polisler tarafından uzaklaştırılan kadın ise, gazetecilere, 'Ben bir vatan annesiyim. Benim de çocuklarım var. Askerler, burda kızımızın oğlumuzun canını korurken, millet ayaklanmış burda savaşa hayır diyor ama ben evet diyorum. Yüz çocuğum olsa hepsini askere gönderirim. Yeter artık analar, babalar ağlamasın' dedi.

APO'NUN AVUKATINDAN 'KIRIM' DÖVİZİ


Açıklamanın sona ermesinin ardından bir süre alkışlar ve zılgıt çekip, zafer işareti eşliğinde 'Katil Erdoğan' sloganları atıp DTP il binasına gitti. Eyleme katılanlardan terörist başı Abdullah Öcalan'ın avukatlarından olan aynı zamanda DTP Merkez İlçe Başkanı Muzaffer Demir'in, son günlerdeki helikopter kırımına yönelik yaşanan tartışmalara vurgu yaparak, 'AKP bu savaş seni de kırıma uğratır' yazılı dövizi taşıması dikkat çekti. Çok sayıda polisin görev aldığı açıklama olaysız sona erdi.


YORUMLAR 140
  • Hakkı Bilir 16 yıl önce Şikayet Et
    Her söylediğin doğru olmalı ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değil!(4). EDİTÖR’ÜN NOTU Sayın yorumcumuz! Bir yorumcuya aynı haberde üçten fazla hak veremiyoruz. Selamlar…
    Cevapla
  • Hakkı Bilir 16 yıl önce Şikayet Et
    Her söylediğin doğru olmalı ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değil!(3). 3)Algılarda farklılık insanların birbirini anlamasını engelliyor.Herkes olayın başka boyutuna yoğunlaştığı için empati yapıp karşıdakini anlamak zorlaşıyor.Örneğin haber alma özgürlüğünü resmi medya kanalları yönünde ve ya Roj tv(ve ya internette yakın haber kanalları) gibi haber kanallarından yana kullanan iki vatandaşın olayları algılaması zıt olarak gerçekleşecektir.Dolayısıyla herkes kendini haklı görecek ve kavga-kargaşa sürüp gidecektir.Sonuçta iletişim teknolojileri çok gelişmiştir.
    Cevapla
  • Hakkı Bilir 16 yıl önce Şikayet Et
    Her söylediğin doğru olmalı ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değil!(2). 2)Son bir kaç yıldır terörle mücadelenin psikolojik boyutunun bir parçası olarak sürekli olarak milliyetçilik ve ulusalcılık pompalanyor.Bu yapılrken medya aygıtı olup biteni çoğu zaman manipüle edecek şekilde yayınlar yapıyor.Çıkacak aykırı tavır ve davranışları bastırma görevni devletin güvenlik güçleri yerine halkın omuzuna bindirmeye çalışıyor.Yani genelkurmay ın \"toplumsal refleks\" dediği olayı yaptığı yayınlarla harekete geçirmeye çalışıyor.Bir hukuk devletnde asker ve polisin görevini halk üstlenemez
    Cevapla
  • Hakkı Bilir 16 yıl önce Şikayet Et
    Her söylediğin doğru olmalı ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değil!. Bu olayla ilgili kalemşörlüğe soyunmanın anlamı yok!Olay tek boyutlu değil.Olayın oluş biçimi,gelişimi ve sonuçlanması hatta haberin verilmesi birçok yanlışlığı barındırıyor: 1)Türkiye\'de Kürt sorununun askeri çözümler haricinde barış ve diyalogla çözüleceğini savunan insanların bu tür eylemler(kanun çerçevesinde,taşkınlık yapmadan) yapmasına saygı duymak lazım.Eğer böyle gergin bir ortamda çıkıp karşı sloganlar atarsanız olayı proveke etmiş olursunuz ki böyle olayların olması kaçınılmaz olur.
    Cevapla
  • arif nivli 16 yıl önce Şikayet Et
    kadın haklı. O bayanın söylediği gibi terör ilk türediği zamanlar genelde güneydoğudaki çocuk ve kadınları suçsuz yere öldürürken, aklınız neredeydi niçin barış demiyordunuz. Şimdi .... sıkıştı anladınızki sonunuz gelecek başladınız barış demeye, hem siz kimsinizki savaş dursun diyorsunuz benim bildiğim savaş devletler arasında olur koskoca Türkiye Cumhuriyeti bir kaçtane çapulcu cahil insanı muhatap bile almaz. ama işin ucunda terör laneti kalleşlik oldumu mecburen tepelerine binmek lazım.sonunuz gelecek pkk laneti..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu