'Babaya, kocaya, komşuya güvenme'

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, "kadınlar, babaya, kocaya, komşuya güvenerek iş kurmasınlar. Kendi birikimleri, bilgileri ve paralarına göre iş yapsınlar" dedi.

'Babaya, kocaya, komşuya güvenme'
'Babaya, kocaya, komşuya güvenme'
GİRİŞ 29.02.2008 23:00 GÜNCELLEME 29.02.2008 23:00

Alaton, Hatay'da düzenlenen Anadolu Girişimci İş Kadınları 2. Zirvesi etkinlikleri kapsamında Savon Otel'deki yemekte yaptığı konuşmada, "son yıllarda bilimde ve ticarette ve yaşamın her alanında kadının öne çıkmasının sevindirici olduğunu" söyledi.

Ticarete ABD'de eğitim görürken başladığını, aileden de aldığı birikimle kendi işini kurduğunu belirten Alaton, "Kadınlar babaya, kocaya, komşuya güvenerek iş kurmasınlar. Yakınlarına güvenenler hayal kırıklığına uğrarlar. Bunun çok örneği vardır. Kendi birikimleri, bilgileri ve paralarına göre iş yapsınlar" dedi.

ABD'den Türkiye'ye döndükten sonra Halkla İlişkiler Danışmanlık Şirketi'ni kurduğunu, o yıllarda da bu gibi işlerin yeni bilindiğini ifade eden Alaton, "Bunu yaparken, ne aileme ne de başkasına güvendim. Özgür irademle sevdiğim işleri yaptım ve başarılı oldum. Bir de benim başarılı olmamda merhum Üzeyir Garih'in büyük rolü vardı. Onun yanında kaldığımda ticaret ve sosyal konularda adeta 3 üniversite bitirdim" diye konuştu.

Erkeklerin ticarette birbirlerini desteklediklerini, ancak kadınların bir başka kadının yükselmesini istemediğini ifade eden Alaton, şunları söyledi:

"47 yaşına gireceğim, iş yaşamında önemli deneyimler edindim. En büyük deneyimim, başarılı bir kadını diğer kadınların sevmediğini ve yükselmesini istemediğini görmek oldu. Kadınlar ticarette yükseldikçe yalnız kalıyorlar. Özellikle çocuklu annelere sesleniyorum; kendi işinizi kurun, risk ve sorumluluk alın, etrafınıza sinerji yaratın, işinizden sonuç almakta inatçı olun. Mutlaka ortak alacaksınız onun da kadın olmasına özen gösterin" dedi.

Kadınların, yine kadınlardan alışveriş yapmasını öneren Alaton, yılbaşı, bayram, doğum ve evlilik günlerinde alışverişlerini "kadın internet ortamında kadın sitelerinden yaptığını" sözlerine ekledi.

Konuşmalardan sonra Hatay Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİD) Başkanı Gülay Yüceer, Leyla Alaton'a katkılarından dolayı plaket verdi.

Toplantıya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Coşkuntuncel, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri ile çeşitli illerden gelen iş kadınları katıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nicolo Zaniolo'da korkulan oldu! Galatasaray'ın planı suya düşebilir
Başkan Altay: “İsrail’in Gazze’deki zulmünü unutmayacağız, unutturmayacağız