İsrail katliamında şehadet anı Video

İsrail'in, Gazze'ye tank ve buldozerlerle yaptığı saldırı sürerken sokaklar kan gölüne döndü. İnsan çığlıklarının ve tekbir nidalarının yükseldiği sokaklardan şok görüntüler:

İsrail katliamında şehadet anı Video
İsrail katliamında şehadet anı Video
GİRİŞ 01.03.2008 17:25 GÜNCELLEME 01.03.2008 17:25
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Nursel Gürdilek'in haberi



Edinilen bilgiye göre, 12 saattir İsrail birliklerinin havadan F-16'ların ve Apachi helikopterlerinin desteğinde sürdürdüğü operasyonda ve çatışmalarda, Filistin tarafının kayıpları 34 olarak belirlendi. İsrail tarafından fırlatılan bir füze, tam öğle saatlerinde Çebaliye'de bir sokakta, kalabalığın ortasına düştü. Yerel kaynaklar, ambulansların, buradan hemen hepsi çocuk 7 kişinin cesedini hastaneye taşıdıklarını bildirdi. Aynı bölgede, 10'dan fazla kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Beyt Lahya'daki Kemal Edvan hastanesi doktorlarından Muhammed Sultan, hastanelerine getirilen ölüler arasında henüz bir haftalık bir bebeğin, çocukların, 3 kadının ve bir doktorun bulunduğunu açıkladı. Doktor Sultan, hastanedeki ölülerin yaklaşık yarısına yakınının, bombardımana tutulan evlerden taşındığını bildirdi. Yaralıların sayısı tam bilinmemekle birlikte, 100'den fazla olduğu sanılıyor. Beyt Lahya'daki iki hastanenin yaralılarla dolup taştığı ve doktorların yaralılara müdahaleye yetişemediği, her geçen saat yeni ölü ve yaralılar geldiği belirtiliyor.

Ambulansların ölü ve yaralıları taşımak için benzin sıkıntısı çekmeye başladığı da kaydedildi.

İsrail birliklerininse Cebaliye'nin doğusunda, Selahaddin Caddesi üzerinde ilk aşamada ilerledikleri mevzilerden daha ileriye pek geçmedikleri belirtiliyor.

Batı Şeria'daki Ramallah merkezli Filistin televizyonu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki kara operasyonunun ardından matem yayınına geçti. Televizyon, durmaksızın Filistin kahramanlık şarkılarıyla El Fetih marşları çalıyor. Gazze'den, hastanelerden canlı yayınları aktarıyor.

Gazze'deki camiler, doğrudan Hamas'ın El Aksa radyosuna bağlandı ve camilerden sürekli radyonun yayınlarını aktarılıyor.

Gazze'deki İslami Cihad lideri Halid El-Batş, 'Direnmeye devam edeceklerini, tüm imkanlarını seferber edeceklerini' söyledi.

Militanlarının İsrail'e roket atmayı sürdürdüklerini de belirten El Batş, Arap ve Müslüman ülkelerine seslenerek, Gazze Şeridi'nde 'gerçek bir katliam' yaşandığını belirtti ve bu ülkelerden tepki göstermelerini istedi.

El Batş, ayrıca Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a, İsrail'le sürdürdüğü görüşmeleri keserek, Hamas'la diyaloğa geçmesi çağrısında bulundu.


ÇATIŞMADA SON DURUM


İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölgelerde ve Gazze kentinin güney mahallerinde, Filistinli militanlarla çarpıştığı kara operasyonu sürerken, ölü sayısı 43'e yükseldi. Filistin Yönetimi, son saldırılar nedeniyle İsrail'le barış görüşmelerinin durdurulması yoluna gidiyor.


İsrail Radyosu'na göre, Filistin-İsrail nihai statü görüşmelerinde, Filistin heyetinin Başkanlığını yapan Ahmed Kurey, operasyonu 'katliam' olarak nitelendirerek kınadı.






YORUMLAR 111
  • abdullah yalçınkaya 16 yıl önce Şikayet Et
    nerdesin ey medeniyetsizler. hıristiyanların kılına zarar geldimi hemen başlıyorlar insan hakları yok evrensel bildirge,nerdesin nerdesiniz sizi sözüm ona hümanüstler nerde dink için sokaklara dökülen entel danteller nerdesin ey aydınım diye içki sofralarında türkiyeyi kurtaranlar niye sesiniz çıkmıyor neden,bu akan kan müslüman kanı olduğu içinmi,yazık çok yazık
    Cevapla
  • fatih berdibek 16 yıl önce Şikayet Et
    ŞeHaDeT. ALLAH Şehadetini kabul etsin
    Cevapla
  • Darılmaca Yok 16 yıl önce Şikayet Et
    Bunun Hesabını Nasıl Vereceğiz ?. Bu zulüm karşısında susuyoruz, en fazla yapabildiğimiz şey, bu görüntüleri izlerken gözyaşı dökmek oluyor, mahşer günü bu suskunluğumuzun, hiçbirşey yapmayışımızın hesabını nasıl vereceğiz?
    Cevapla
  • dogan botan 16 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman bitecek. ne zaman bitecek evet ? yani bizim ordumuz bir gun gidip savas acmazmi bu katil israile, bu zulum ne zaman bitecek yahu tukursek biter bu insanliktan nasibini almamis kafirler ama yinede yapmiyoruz hele osahtekar arap devletleri bir baska. ne zaman bitecek Filistin halkina yapilan zulum ? ne zaman bitecek bu israil? yokmu cesaretimiz ? Kurban oldugum ALLAH bizi yardimcimiz olsun cunku bunlarla bas edemiyoruz milyarlarca kisiyiz .. onlar ise kac milyon belki
    Cevapla
  • Can Demirciyan 16 yıl önce Şikayet Et
    Katiller!. Neredesin Amerika? K. Irak\'ta sivillere zarar gelmesin deyip Türkiye\'nin başının etini yerken Filistinde katliam yapan İsrail\'e sesin niye çıkmıyor? Çok hüzünlendim. Allah\'ım sen bu insanlara yardım et. Bu zalimlerin elinden kurtar tüm masum insanları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…