Milano'da Arsenal esti! / Video

Geçen yılın şampiyonlar ligi şampiyonu Milan tepetaklak. Arsenal'e 0-0'ın rövanşında San Siro'da 2-0 kaybeden İtalyanlar veda etti...

Milano'da Arsenal esti! / Video
Milano'da Arsenal esti! / Video
GİRİŞ 05.03.2008 11:29 GÜNCELLEME 05.03.2008 11:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milano'da Arsenal esti!
Şampiyonlar Ligi'nde 0-0'ın rövanşında son şampiyon Milan'a konuk olan Arsenal, çeyrek final biletini almayı başardı. İlk yarısı golsüz sona eren mücadelenin son bölümlerinde Fabregas ve Adebayor'la golleri bulan Kuzey Londra ekibi, adını son 8'e yazdırdı: 0-2!

Şampiyonlar Ligi'nde AC Milan (İtalya) ve Arsenal (İngiltere) Londra'daki Emirates Stadı'nda 0-0 sona eren karşılaşmanın rövanşında San Siro'da son 8'e kalabilmek için mücadele ettiler.

.::İLK MAÇ::.
Arsenal 0 - 0 AC Milan

.::VE RÖVANŞ::.
Hakem: Konrad Plautz (Avusturya)
Yardımcı Hakemler: Egon Bereuter (Avusturya) - Markus Mayr (Avusturya)
Dördüncü Hakem: Gerald Lehner (Avusturya)
UEFA Delegesi: Trygve Bornø (Norveç)
UEFA Hakem Gözlemcisi: Bo Karlsson (İsveç)

AC Milan: Kalac, Maldini, Kaladze, Nesta, Oddo, Ambrosini, Pirlo, Gattuso, Pato, Kaka, Inzaghi
Teknik Direktör: Carlo Ancelotti

Arsenal: Almunia, Clichy, Senderos, Gallas, Sagna, Diaby, Fabregas, Flamini, Eboue, Hleb, Adebayor
Teknik Direktör: Arsene Wenger

San Siro Stadı'nda oynanan rövanş mücadelesinin ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Konuk Arsenal Togolu golcüsü Emmanuel Adebayor ile tehlikeli pozisyonlar bulmasına rağmen sonuca gidemezken, Milano ekibi ise Kaka-Pato ikilisi ile gol kovaladı. İlk yarıda Gunners'ın Belaruslu futbolcusu Hleb 34. dakikada sarı kart gördü.

İkinci yarıda Arsenal Adebayor ve Senderos ile tehkiler yaatarırken, Milan ise genç yıldızı Pato ile gol aradı. 55. dakikada Milan'dan Inzaghi ve 56'da Arsenalli Eboue sarı kart gören isimler oldu. 72. dakikada Clichy de sarı kart gördü. 75. dakikada Arsenal önemli bir fırsattan yararlanamadı. 80. dakikada Pato'nun vuruşu Senderos'a çarpıp dışarı çıkarken, hakem auta hükmetti Bu pozisyona sinirlenen Kaka sarı kart gören 5. isim oldu. 84. dakikada Arsebal İspanyol yıldızı Cesc Fabregas'la golü buldu ve 1-0 öne geçti. Genç oyuncu yaklaşık 30 metreden attığı şutla kaleci Kalac'ı avladı. 90. dakikada sahneye Adebayor çıktı ve turu perçinleyen isim oldu.

Karşılaşmayı 2-0 kazanan Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi..


İŞTE MAÇIN GÖRÜNTÜSÜ


TÜMSPOR.COM

YORUMLAR 1
  • recowery 16 yıl önce Şikayet Et
    Şöyle söylemek daha doğru olur.. Arsenal 2 - 0 Pirlo Bence takımı dağıtan berbatlaştıran kişi Pirloydu. Milan 90 dakika boyunca atak ve daha iyi oynadı. Hatalı paslar sonrası da sonuca katlandı. Milan\'ın kaçırdığı golün yarısı kadar Arsenal gol kaçırmadı. Gününde değildi Milan. Eğer kaçırdığı fırsatları gole çevirselerdi Maçın sonucu Milan : 5-0 : Arsenal gibi bir sonuçla karşılaşırdık. Umarım Fenerin karşısına Schalke - porto maçının galibi veya Arsenal çıkar..
    Cevapla