Perinçek ve İlhan Selçuk'a gözaltı

İşçi Partisi, Ulusal Kanal ve Aydınlık dergisine yapılan baskın sonrası, Doğu Perinçek ve Ferit İlsever göz altında alındı. İlhan Selçuk'un da gözaltına alındığı belirtililiyor...

Perinçek ve İlhan Selçuk'a gözaltı
Perinçek ve İlhan Selçuk'a gözaltı
GİRİŞ 21.03.2008 08:31 GÜNCELLEME 21.03.2008 08:31
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.


Sabahın erken saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Perinçek, daha sonra emniyete götürüldü. Perinçek'in, kimlik tespiti ve Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alındıktan sonra İstanbul'a götürüleceği bildirildi.


İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan Perinçek'in Ergenekon soruşturması kapsamında sorgulanacağı bildirildi.
Polisin Ergenekon operasyonu kapsamında şu an arama yaptığı öne sürülen Ulusal Kanal'ın internet sitesinde yapılan açıklama:

'Ergenekon' operasyonu kapsamında bugün sabah İşçi Partisi Genel Merkezi, İşçi Partisi İstanbul İl Merkezi, Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisi merkez ve bürolarında arama yapıldı.


Arama kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmesi Ferit İlsever gözaltına alındı.

Soruşturmada Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Gazeteci Adnan Akfırat, İş adamı İbrahim Benli gibi isimler de yer alıyor. Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve yayın kurulu başkanı İlhan Selçuk'un İstanbul'da gözaltına alındığı belirtildi.


Sabah 04.30 İşçi Partisi Genel Merkezi, İşçi Partisi İstanbul İl Merkezi, Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisinin Merkez ve ankra bürolarına eş zamanlı bir operasyon düzenlendi. Operasyonda İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlseveri gözaltına alındı.

Operasyonda ismi geçenlerin evlerine de aynı dakikalarda aramalar yapıldı. Soruşturmada Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Gazeteci Adnan Akfırat, İş adamı İbrahim Benli gibi isimler de yer alınıyor.

YORUMLAR 112
  • Ali Zengin 16 yıl önce Şikayet Et
    Şubat soğuğu. Stv nin dizisi şubat soğuğunda bu ergenekon redifli güftesini izlemiştik. sen benim kuyruğuma dokunursan ben seni ısırırım hesabı. yoksa daha öncceden bunların hepsi içeri alınmalıydı...
    Cevapla
  • MEHMET ÖZDEMİR 16 yıl önce Şikayet Et
    işine geldiği gibi olmaz!. ak partiye dava açıldığında, eleştirenleri hukuka saygıya çağıranlar,bu gün bazıları göz önüne alınınca ak partiyi suçladılar.savcı emriyle yapılan gözaltılar için niye yanlış yerlere saldırıyosunuz? nerde hukuka saygı? ilhan selçuk iyi bir yazarmış,el yazısı kullanırmış,nasıl gözaltına alınırmış... beyler; cumhurbaşkanı yargılansın denirken neredeydiniz? kendini bu ülkenin sahibi ilan edenler! bu ülkede bir emeğiniz yok,siz de çanakkale ruhu yok,elinizden gelse yahya çavuşu bile yargılayıp asarsınız siz
    Cevapla
  • UMUT UYGAR 16 yıl önce Şikayet Et
    SORGULAMA. Avrupalı bizi bizden daha iyi tanıyor.Yazdıkları yorumlar harika gerçekten.Bu laiklik laiklik diyenleri besleyenler boğazın prensleri.Amaçları bu dükalıklarının,prensliklerinin bozulmaması.Anadolu insanının zenginleşmesini burjuvalaşmasını istemiyor.Sorarım size siz hiç emekli olan komutanları halkın arasında ne bileyim bağcılarda,esenlerde gördünüz mü?Ama bu emekli komutanları boğazın prenslerinin yatında veya şirketlerinde danışman olarak görebilirsiniz.Amaç laiklik değil amaç rant.
    Cevapla
  • murat dursun 16 yıl önce Şikayet Et
    . bak işte bu hoşuma gitti.demekki onlarada dokunulabiliyormuş.DURMAK YOK YOLA DAHA BİR ŞEVKLE DEVAM.....
    Cevapla
  • Yanyatan GENERAL 16 yıl önce Şikayet Et
    ACAİP BİR ŞOK DALGASI.... Laiklik dinine mensup olanlar, bu şok dalgasından artık kendilerini kurtaramazlar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki
Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı! Hasan Arat dünyaca ünlü teknik adamla görüşecek