'İp ve Ulusal Kanal, Ergenekon kapsamında arandı'

İP Genel Başkan Yardımcısı Önsel, partinin İstanbul İl Başkanlığı ile Ulusal Kanal'a gelen polislerin, mahkemeden çıkartılan karar ile "Ergenekon Soruşturması" kapsamında arama yapılacağını söylediklerini bildirdi.

'İp ve Ulusal Kanal, Ergenekon kapsamında arandı'
'İp ve Ulusal Kanal, Ergenekon kapsamında arandı'
GİRİŞ 21.03.2008 11:02 GÜNCELLEME 21.03.2008 11:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, partinin İstanbul İl Başkanlığı ile Ulusal Kanal'a gelen polislerin, mahkemeden çıkartılan karar ile "Ergenekon Soruşturması" kapsamında arama yapılacağını söylediklerini bildirdi.

Önsel, partisinin İstanbul il başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, polisin, partilerinin yanı sıra, aynı binadaki Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisinde de arama yaptığını belirterek, bu işlemin halen sürdüğünü söyledi.

Polisin arama sırasında içerdeki tüm belgeleri kaydettiğini ifade eden Önsel, "İP ve Ulusal Kanal'da arama yapmaya gelen polisler, Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesinden çıkartılan bir karar ile 'Ergenekon Soruşturması' kapsamında arama yapılacağını söyledi" dedi.

Erkan Önsel, bu soruşturma kapsamında, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in yanı sıra Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, eski İÜ rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun da gözaltına alındığını belirtti.

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Büyükdağlı da, kanallarının, "bir saldırı ve yayınını sürdürememe gibi bir durumla karşı karşıya kaldığını" öne sürdü.

"Binadaki aramalarda bilgisayarların hard disklerinin sökülmeye çalışıldığını" kaydeden Büyükdağlı, "bugün baskıya verilecek Aydınlık Dergisinin de basılamama ihtimali olduğunu" söyledi.

YORUMLAR 3
  • islam yolcu 16 yıl önce Şikayet Et
    insan ve insanlık...2. doğu perinçek bu faşist ve kanlı oluşumun bir halkasıdır ve diğerleri.hiç bir düşünceye tahammül etmeyen bu militarist gladyo örgütü bizi daha fazla susturmak insanca yaşam taleplerini egemenler lehine kanlı biçimde ortadan kaldırmak istiyor.vatan,millet edebiyatı tipik burjuva kılıfıdır.niyet belli:egemenlerin lehine kanlı diktatöryel despot,faşist bir ülke yaratmak. Bu mücadelede ya faşist barbarlıktan yana olacağız ya da insanlıktan…
    Cevapla
  • Yavuz Selim 16 yıl önce Şikayet Et
    Savcı Dava Açacak mı, Açmasın da Görsün Gününü!!!. İlhan Selçuk efendi savcıları tehdit ediyordu, şimdi o savcılar döndü ve kendisini içeri aldı. İşte hukuk herkese lazım derken söylenmek istenen buydu. Kendilerinde dokunulmazlık vehmedenlere dokunuldukça içim bir ferahlıyor ki sormayın. Artık kirlerimizden arınmanın zamanı gelmiş ve çoktan geçmektedir. Yar lüle lüle, Alemdaroğlu, Selçuk, Perinçek yani milletin moralini bozan şeytan üçgeni sizlere de güle güle... Götürdüler merkeze şimdi, yapacaklarını onlar daha iyi bilir!
    Cevapla
  • DELTA GRUP 16 yıl önce Şikayet Et
    BENİM ANLAYAMADIĞIM BİR NOKTA. Bu memlekette bizi yurtdışında ve yurtiçinde temsil eden milli duruşumuzu gösteren siyasi partiler ve siyasiler birilerinin şamar oğlanı MAZLUM rolünde olmak zorunda mı? Neden bazı kurumlardakiler YÖK izin vermedikçe yolsuzluk yapan rektörler yargılanamıyor. Genelkurmay başkanı izin vermedikçe üst düzey komutanlar yine yargılanamıyor. Peki Siyasi partiler Yalnız bir süper zeka savcının gazete kupürleriyle kapanıyor.Savcı neden MECLİS ten izin almıyor.Anayasa yamalı bohçaya dönmeden toptan değişsin.Yeter
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!
Başkent Ankara'yı sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü