Kandil provası nefesleri kesti Video

Irak sınırına olağanüstü askeri sevkiyat yapan TSK Kuzey Irak'taki PKK kamplarına 2. sınır ötesi operasyona hazırlanırken, Kandil'in provası Diyarbakır'da yapıldı.

Kandil provası nefesleri kesti  Video
Kandil provası nefesleri kesti Video
GİRİŞ 30.03.2008 21:50 GÜNCELLEME 30.03.2008 21:50
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hava indirme tugayına bağlı bordo bereliler 2 bin 500 metre yükseklikten askeri kasa uçaklarından atlayarak tatbikat yaptı. F-16 savaş uçakları gölgesinde yapılan prova nefes kesti.

PKK terör örgütüne yönelik sınır ötesi ve sınır içinde büyük darbe indiren mehmetçik hayinlere karşı 24 saat aralıksız amansız mücadele veriyor. Kuzey Irak'taki PKK kampları olan Zap, Avaşin, Hakurk ve Amediye gibi önemli karargahları uzun menzili füze ve top atışları ile yerle bir ederek yüzlerce teröriste mezar eden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın şimdi hedefinde terör örgütünün 10 merkez eğitim üssü olarak kullandığı cephanelik ve depo kampı var.

Kandil Dağı sınırdan 90 kilometre uzaklıkta PKK'lıların üslendiği 'Tang , Shivadiza, Kenicenge, Bokrisan, Enze, Sarısule, Zargali, Kurtak, Gırnako ve Pişteşan' kampları hedefteki kamplar arasında yer alıyor. 21 Şubat 2008 tarihinde 10 bin asker ile Kuzey Irak'taki PKK terör kamplarını 8 gün süreli sınır ötesi hareket düzenleyen Mehmetçik örgüte ağır zaiyatlar verdi.

Teröristlerin büyük kentlerde eylem yapmak için Türk topraklarına sızmalarını önlemek için Hakkari ve Şırnak sınır bölgelerinde askerler adeta etten duvar ördü. Hava destekli operasyonlar aralıksız sürerken, Mehmetçik yüksek vadiler üzerine kurulan gece görüşlü termal kamerala ile sınırda kuş uçurtmuyor. Askeri hareketlik nedeniyle bölgede tansiyon her geçen gün artıyor.

KANDİL PROVASI NEFES KESTİ

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların hava desteği ile aralıksız sürdüğü, Tunceli, Bingöl, Şırnak, Hakkari, Siirt, Van ve Diyarbakır'daki birliklere mühimat sevkiyatı sürüyor. Sıcak çatışmaların yaşandığı, Cudi, Gabar, Kato dağları ve Bestler dereler bölgesine çok sayıda tank ve personel takviyesi yapıldı. Bir yandan Irak sınırına görülmemiş askeri sevkiyat yapan Türk Silahlı Kuvvetleri diğer yandan askerlerin zorlu koşullara karşı deneyim kazanmak için tatbikatlar yapılıyor.

Bahar aylarında 2. sınır ötesi operasyona hazırlanan Mehmetçik, Kandil provası niteliğinde Diyarbakır'da tatbikat yaptı. 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet üssünde yapılan tatbikat nefes kesti. Askeri Casa uçaklarında 2 bin 500 metre yükseklikten paraşütler ile atlayan Hava indirme tugayına bağlı bordo bereliler F-16 savaş uçakları gölgesinde başarıyla verilen görevi yerine getirdi.

F-16 SAVAŞ UÇAKLARI BOMBALAR İLE HAVALANDI

Havada nefes tutan tabikatın ardında bu kez PKK kamplarını yerle bir eden F-16 savaş uçakları havalandı. Olağansütü askeri hareketliğin yaşandığı üsten uzun menzili füzeler ile ard arda havalanan savaş uçakları, Kuzey Irak'taki sınır bölgesinde keşif uçuşu yaptıktan sonra saatler sonra üslerine geri döndüler.

ÖRGÜTTEN ÇÖZÜLMELER SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, terör örgütüne yönelik başlattığı operasyon sonrası dağılma noktasına gelen örgütün içinde çözülmeler artarak devam ediyor. Örgütten kaçan teröristler, gruplar halinde güvenlik güçlerine teslim olurken, Şırnak'ın Silopi ilçesinde son olarak teslim olan 7 terörist ile birlikte 2008 yılında teslim olan terörist sayısı 35'e yükseldi.

2005 yılında çıkarılan 'Etkin Pişmanlık Yasası' ile birlikte terör örgütünde çözülmeler hız kazandı. Güvenlik güçlerinin, 'Etkin Pişmanlık Yasası'nı anlatan büroşürleri helikopterlerle havadan dağıtmasıyla teröristler örgütten kaçmaya başladı. Yalnız 2007 yılında örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan terörist sayısı 109 oldu. Örgütten kaçışlar 2008 yılında da devam ediyor. Bu yılın ilk 3 aylık döneminde terör örgütünden 35 terörist kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Devlete sığınan teröristlerden eylemlere katılmayanlar ise serbest kalıyor. 1 Haziran 2005 tarihinde çıkan yasayla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güvenlik güçlerine sığındıktan sonra normal hayatlarına dönen terörist sayısı 300'ü buldu. Türkiye genelinde ise Haziran 2005'ten 7 Aralık 2007'ye kadar 353 terörist PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olurken 2008 yılının ilk 3 ayında teslim olan 35 PKK'lı ile birlikte toplam 388 terösit örgütten kaçtı.

YORUMLAR 9
  • Cengiz Yuksel 16 yıl önce Şikayet Et
    hewalharun a. Polisler 15 yaşındaki çocugun kolunu kırmış diyosun,peki 15 yaşındaki çocuğun orda ne işi vardı.?polise taş at ,yakalan ,ağla,sonra kolumu kırdı de..az bile yaptılar bence...NOt:Bu arada bende kürtüm..
    Cevapla
  • fatih yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    hewal zorunamı gitti. kundaktaki bebeğe bile acımayan şerefsizler ancak bundan anlar.hakettikleri gibi yaşarlar ve ölürler.
    Cevapla
  • dogan şahin 16 yıl önce Şikayet Et
    polıslerı kınıyorum. polıslerı kınıyorum neden ıkı bacagını ve ıkı kolunu kırmamışlar.bırdaha molotof sapan atamazdı.
    Cevapla
  • yakup guven 16 yıl önce Şikayet Et
    pasa hayal goruyor. kandile pasa davet edildi.daha evel yazdim murat karayilan pasaya gul karanfile karsilyacak yazimiza pasa tefsil edildi. karayilan tankla degil f16 ucakla gel iyi cocuklarinla pasada hazirlaniyor insallah pasa amerikana ve israile gitmese.onumuzdeki gunler gorecegiz.
    Cevapla
  • safa yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    hewalharun-korkma abisi!. korkma bu daha ne ki! buzdağının bi de görünmeyen kısmı var. asıl ondan kork sen! seneye askerim. inşallah doğuya giderim... hain çoksa kahramanda çok! unutmaaaa!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır