Mithat Baydur Profesörlük ünvanını koruyor

Bir süre önce Profesörlüğünün iptal edildiği açıklanan Prof. Mithat Baydur, 'Sakarya 2. İdare Mahkemesi'nin 30.01.2008 tarihli kararını' göstererek, söz konusu iddanın yalan olduğunu ve ünvanını koruduğunu açıkladı.

Mithat Baydur Profesörlük  ünvanını koruyor
Mithat Baydur Profesörlük ünvanını koruyor
GİRİŞ 31.03.2008 12:48 GÜNCELLEME 31.03.2008 12:48

4 Şubat 2008 tarihinde www.gercekgundem.com sitesinin haberine göre, profersörlük ünvanının düşürüldüğü belirtilen Prof. Mithat Baydur, haberdeki ifadelerin yalan ve iftira olduğunu açıkladı…


Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mithat Baydur, bir süre önce hakkında çıkan, “Profesörlüğü iptal edildi” şeklindeki iddialara Avukatı Rüştü Döğenci aracılığıyla yanıt verdi.


Sarıyerli olan ve Sarıyer’de yaşayan Baydur, Sarıyer’in yerel gazetesi Sarıyer Haber’e yaptığı açıklamada “profesörlüğün iptali diye bir şeyin söz konusu olmadığını” belirtirken, yapılan haberlerin yalan ve iftiradan ibaret olduğunu belirten Avukat Rüştü Döğenci, şu açıklamalarda bulundu:  “Müvekkilim sayın Prof. Dr. Mithat Baydur aleyhinde, 22.4. 2004 tarihinde intihal iddiası ile soruşturma açılmış, bu soruşturmalar Marmara Üniversitesi Hukuk Profesörü Sayın Hakan Ferit Baykal’ın başkanlığında oluşan bilirkişi komisyonu ile, iddianın asla “intihal olmadığı” hükmü ile sona ermiştir.


Ancak 2006 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör değişimi ile müvekkilim aleyhindeki iddialar yeniden YÖK’e taşınmış ve akabinde dava Üniversitenin bulunduğu Sakarya 2. idare mahkemesine intikal etmiştir.


Sakarya 2. idare mahkemesi nihayet 30.01.2008 tarihli, 2006/486 Esas 2008/80 Karar nolu ilamı ile müvekkilime ait tüm soruşturma, iddia ve sürece ilişkin işlemlerin iptaline karar vermiştir.


Müvekkilim Türkiye’nin en seçkin Üniversitelerinde başarı ile görev yapmış, Türkçe va yabancı dillerde makaleleri bulunan onlarca konferansları ile tanınan saygıdeğer bir bilim adamıdır.”


www.sariyerhaber.org


İLGİLİ HABER


Mithat Baydur'un profesörlüğü iptal

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ters yönde giden otobüs katliama davetiye çıkardı! Motosikletli sürücü kıl payı kurtuldu
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den müfredat açıklaması! İntegral neden yok? İşte cevabı...