Atatürk-Peygamber kıyasına cevap

'Atatürk varken peygamber gibi lider bekli-yorlar' diyen CHP'li başkan kendini savundu. Gaf üstüne gaf yapan başkan, stüdyodakileri bile şaşırtan sözler için suçu reklamlara attı!

Atatürk-Peygamber kıyasına cevap
Atatürk-Peygamber kıyasına cevap
GİRİŞ 01.05.2008 09:34 GÜNCELLEME 01.05.2008 09:34
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Başörtüsünü 'Hitler'in faşist gömleği ile karşılaştıran' CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'den sonra skandal bir kıyas da CHP Denizli il başkanından geldi.

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına katılan İl Başkanı Ali Kavak, Denizli'nin gittikçe muhafazakârlaştığını iddia etti. Vali yardımcısını eleştiren Kavak, 'Dünya Hz. Muhammed gibi bir lideri bekliyor, şeklinde konuşuyor vali yardımcısı. Yani Atatürk gibi bir lideri bırakıyoruz biz Denizli'de. Tabii Hz. Muhammed dinî liderdir. Yeni baştan şeye getiriyoruz.' dedi.


Bu sözler stüdyodaki herkesi şoke ederken, duruma müdahale eden program sunucusu Ahmet Hakan, 'Hz. Muhammed'le Atatürk'ü karşı karşıya getirmeyelim. O çok yanlış olur. Bir kısa ara verelim en iyisi.' uyarısını yaptı. Katılımcıların 'CHP'ye de haksızlık olur.' demesi üzerine Hakan, 'Evet, bu CHP'ye de haksızlık olur. Başkana da haksızlık olmasın, öyle demek istemedi, yanlış anlaşılabilir. Bir düşünsün, belki onu da düzeltme imkânı olabilir.' ifadesini kullandı.


GAF ÜSTÜNE GAF


Verilen aradan sonra tekrar söz alan CHP il başkanı, skandal sözleri düzeltmeye çalışırken yeni bir gaf yaptı. Kavak, bu kez de Hz. Muhammed'e 'İslam'ın kurucusu' nitelendirmesinde bulundu: 'Hz. Muhammed, İslam'ın ilk kurucusu ve peygamberidir. Mustafa Kemal de laik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur. Vali yardımcısının görevi burada tesettürlü ilkokul öğrencilerinin başında durmak değil, ilkokul öğrencilerine tesettürü giydirenlere ve ilahi söyletenlere, kamu binası önünde ilahi söyletenlere karşı soruşturma açmak olmalıdır laik Türkiye Cumhuriyeti'nde. Ben bunu söylemeye çalıştım. Yoksa kesinlikle bir karşılaştırma söz konusu değil.'


TEKNİK HATA YORUMU

CHP'li Ali Kavak, gelen tepkiler üzerine ise suçu reklamlara attı. Reklâmlar araya girince cümlesinin tamamlanmadığını belirten Kavak, 'Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran bir liderdir. Hz. Muhammed de bizim dinimizin lideridir dedik. İlk cümle kaldı, sonraki cümle de var arada dikkat ederseniz. Hiçbir zaman Atatürk'ü Peygamber'in yerine, Peygamber'i Atatürk'ün yerine koymamız söz konusu olmaz. Reklâmların girmesini teknik bir hata olarak görüyorum. Peygamber'i siyasi liderle, Atatürk'le karşılaştırmayız.' savunmasını yaptı.


İLİŞKİLİ HABER


Atatürk'ü peygamberle kıyaslayınca

YORUMLAR 77
  • murat sungur 15 yıl önce Şikayet Et
    Sigara gibi bir tek adeti kaldırın. Dünyanın meşhur eğitimcileri ,psikologları toplansınlar o peygamberin(sav)bir günde yaptığını 100 yılda yapamazlar.Sizde gidin o karanlık asırda vahşi bir toplumda en vahşi insanları dünyaya örnek insanlar olarak yetiştirin.Göçebe yaşayan putlara tapan insan ticareti yapan ,kendi kızını canlı olarak toprağa gömen canilere karıncaya ayak basmamayı öğretin.Bunları yapan ancak peygamber olabilir çünkü ilahi bir kuvvete dayanıyor.Günümüzün medeni insanlarına sigara içmemeyi öğretelim haddimizi bilelim.
    Cevapla
  • emre elmacı 15 yıl önce Şikayet Et
    . umarım başkan öyle demek istememiştir. çünkü bu chp lilere de haksızlık olur. talihsiz bir açıklama diye nitelendiryorum
    Cevapla
  • Tümer Özüşen 15 yıl önce Şikayet Et
    cehape. ne oldukları zaten belli 1 numaralı din düşmanları bunlardan zaten başka birşey beklemek doğru değil
    Cevapla
  • ömer kutlu 16 yıl önce Şikayet Et
    HZ.MUHAMMED GÜNEŞ GİBİDİR ÜFLEMEKLE SÖNMEZ.EVET BU CÜMLEYİ YAZMAMLA ONU ÖVMEDİM BİLAKİS ONUN ADININ OLUŞU CÜMLELERİMİ ÖVDÜ(DEĞERLİ KILDI).. selam.nasıl ki 1 dağ uzaktan küçük 1 parmaktan dahi daha küçük görülür aynen böylede bu akılları gözlerine inmiş modern ebucehiller,firavunlar veyahut Decaller yada onların adamları kalben hakikatlerden uzak oldukları için 1 tozu koca 1 dağla karşılaştırabiliyorlar.işte onlar bir yıldızı,yıldız böceğe zanneden cahillerdir.evet kör olan(mühürlü olan!) güneşi inkar eder bunlar da aynen öyle kalpleri kör olduğu için Allah ı inkar ederler veyahut yıldız gibi olan Efendimizi haşa! yıldız böceği gibi görenlerdir.
    Cevapla
  • S.MEHMET KAYA 16 yıl önce Şikayet Et
    kabul edin..... kabul edinde kurtulun bu rezillikten...ya biz inanmıyoruz deyin.yada insanları kandırmayın. bu ülkede solu destekleyen çok sayıda müslüman var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
Filistin'in BM üyeliği onaylandı